دلهای بیقرار پدر و مادر که راز آفرینش جهان هستیاند، سرشار از شعف و شادمانی است و چشمان پرمهر آن دو، جلالت و شکوه این شادی را مضاعف میکند.
تولد زینب خانه علی را به کمال میرساند و همراه خاندان رسالت و نماد منتهای همه پاکی و طهارتها، تداعیبخش همه بردباری و صبرهاست. زینب بانوی فضیلتها میشود.
او زاده پدر و مادری است که پرورش یافته دامان و مکتب پیامبرند. زینب روشنایی چشم علی و فاطمه، دو گوهر تارک هستی است.
دختری که در پنجمین بهار زندگی خود، افق غبارآلود و تیرگی روز را در شهادت مادر با چشمان اشکآلود و گریهای در درون، احساس میکند.
او موج سنگین مصیبت را در روزهای سخت کودکی میبیند، وقتی مادرش را شبانه به خاک میسپارند، وقتی عدهای با خشم و فریاد، خانه را به آتش میکشند، وقتی پدرش علی(ع) را به اجبار به سوی مسجد میبرند و هیچ کاری از او ساخته نیست.
زینب بانوی فضیلتها میشود وقتی در مصیبت شهادت برادرش امام حسن(ع) صبوری میکند، وقتی بر قله آزادگی و عزت میایستد و آنچه را در کربلا میبیند، نشانه جمال میداند و در برابر سختترین مصیبتها، هیچ شکوهای به زبان جاری نمیسازد مگر آن که بگوید: ما رایت الا جمیلا، هیچ چیز جز زیبایی ندیدم.
او بر عزت خود پایدار میماند و شرافت و کرامت را در نظرگاه تنگ مجلس یزید و حقیقت را در افکار و اوهام اهل شام به نمایش میگذارد؛ وقتی ترجمان حقیقی و تجسم عینی همه خوبیها میشود.
زینب تداعیگر رسالت پیامبر و علی در مجلس یزید میشود وقتی استوار در برابر مصیبتها میایستد.
محمد خامهیار - جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد