«پکیج»های مرگ‌آور بیخ گوش آپارتمان‌نشین‌ها

به گفته یک متخصص ریه حتی انواع استاندارد پکیج‌های ساختمانی موجود در بازار نیز نه تنها به سبب مصرف زیاد انرژی، بلکه به علت پس دادن مواد سمی ناشی از سوخت گاز به داخل واحد آپارتمانی، بخصوص برای کودکان و بیماران قلبی و ریوی خطرناک است و استفاده از آنها توصیه نمی‌شود.
کد خبر: ۶۵۰۹۶۶

جام جم سرا: یک فوق تخصص ریه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلام هشدار درباره استفاده از برخی سیستمهای گرمایشی که برای احتراق از اکسیژن موجود در فضای داخلی آپارتمان‌ها استفاده می‌شود، تاکید کرد: حتی نمونه‌های استاندارد پکیج‌های ساختمانی نیز بی‌خطر نیست.
قمرتاج خان بابایی، با بیان اثرات منفی و خطرناک پکیج‌های ساختمانی و بخاریهای گازسوز بخصوص برای کودکان و افراد سالخورده و همچنین بیماران قلبی و ریوی، گفت: با توجه به مشکلات ایجاد شده در نتیجه زندگی آپارتمان نشینی و برای مدیریت شخصی هزینه‌های مصرف انرژی طی سالهای اخیر استفاده از پکیج‌های ساختمانی در ساخت و ساز‌ها رایج شده است که استفاده از این سیستم‌ها با توجه به مخاطراتی که برای سلامتی و تنفس افراد ایجاد می‌کند، توصیه نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه این دسته از سیستمهای گرمایشی خودشان منبع آلودگی هوا محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: شوفاژ‌ها و سیستم موتورخانه مرکزی بهترین شکل گرمایش را در فضاهای مسکونی تامین می‌کند چرا که آلودگی ایجاد نکرده و به دلیل دور بودن از آپارتمان، اکسیژن واحد مسکونی را صرف احتراق نمی‌کند اما بخاریهای گازی، شومینه و پکیج‌ها از اکسیژن و رطوبت موجود در محیط آپارتمان برای احتراق استفاده می‌کنند در حالی که این رطوبت و اکسیژن باید صرف تنفس ساکنان واحد مسکونی شود.
خان بابایی ادامه داد: متاسفانه حتی انواع استاندارد پکیج‌های ساختمانی موجود در بازار نیز به علت مصرف زیاد انرژی و پس دادن مواد سمی ناشی از سوخت گاز به داخل واحد آپارتمانی، به خصوص برای کودکان و بیماران قلبی و ریوی توصیه نمی‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در نمونه استاندارد پکیج‌های ساختمانی آلودگی در حد مجاز تعریف شده و بدون آلودگی نیست، گفت: سطح مجاز آلودگی فقط افراد بزرگسال و سالم را به خطر نمی‌اندازد در حالیکه برای بیماران و کودکان حتی میزان مجاز آلودگی هم خطرآفرین است.
خان بابایی افزود: کیفیت محصولات گرمایشی وارداتی در کشورهای جهان سوم با سایر کشور‌ها متفاوت است به این صورت که کشورهای تولید کننده برای کشورهای جهان سوم حتی در نمونه‌های درجه یک نیز محصولاتی با کیفیت پایین تولید و عرضه می‌کنند.
این فوق تخصص ریه و آسم به شهروندان گفت: هر چند استفاده از پکیج‌های ساختمانی ممکن است اختلافات بین اعضای یک مجتمع مسکونی را کاهش دهد اما به لحاظ ایمنی و سلامت، استفاده از موتورخانه‌های مرکزی راه حل بهتری است.
وی همچنین به مسئولان و سازندگان داخلی توصیه کرد: بهتر است سطح تولید و علم در کشور ما به حدی برسد که محصولاتی که به ایران صادر می‌شود از استانداردهای بالاتری برخوردار شود و به تدریج این محصولات با بالا‌ترین استاندارد‌ها در داخل کشور تولید شود.|ایلنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها