همزمان با تاخیرها و وقت کشی گسترده پاکستان در ساخت خط لوله انتقال واردات گاز طبیعی از ایران، شاهد خاقان عباسی وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان به نمایندگان مجلس ملی این کشور اعلام کرد: موضوع خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان فعلا روی میز دولت این کشور قرار ندارد.
این عضو کابینه دولت پاکستان با تاکید بر اینکه با تعلیق کامل تحریمهای بینالمللی این پروژه می تواند در مدت سه سال تکمیل شود، افزود به دلیل اینکه تحریمهای بینالمللی علیه ایران موضوعی جدی هستند، دولت اسلام آباد در حال حاضر نمیتواند کار بیشتری انجام دهد.
با گذشت چند ساعت از این اظهار نظر، بیژن زنگنه وزیر نفت در باره موضع جدید پاکستان در قبال واردات گاز از ایران، گفت: تاکنون پاکستان رسما اطلاعی در باره توقف واردات گاز ایران توسط این کشور ندارم.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید در پاسخ به این سوال که واکنش احتمالی ایران در صورت سیاست پاکستان برای توقف واردات گاز طبیعی از ایران چیست، اظهار کرد: ایران به این قرارداد گازی پایبند است اما تا پاکستان مواضع خود را رسما به وزارت نفت اعلام نکند نمی توان در این باره واکنش و یا تصمیم گیری کرد.
امیدی به قرارداد گاز پاکستان ندارم
بیژن زنگنه وزیر نفت پیشتر در جمع خبرنگاران موضوع رسمی وزارت نفت در قبال قرارداد صادرات گاز به پاکستان را این گونه اعلام کرده است:«امیدی به قرارداد گاز پاکستان ندارم و اجرای خط لوله صلح بدون کشورهایی همچون چین و هند توجیه اقتصادی ندارد».
پاکستان که در طول یک دهه گذشته تاکنون مذاکرات متعددی با مسئولان مختلف وزارت نفت ایران انجام داده بود در نهایت خرداد ماه سال 1388 اولین قرارداد گازی با ایران به منظور واردات روزانه 21.5 میلیون مترمکعب گاز طبیعی را در تهران امضا کرد.
با گذشته بیش از چهار سال از امضای این قرارداد گازی در تهران اما تاکنون اسلام آباد اقدامی به منظور ساخت خط لوله واردات گاز از ایران انجام نداده است و با ادامه وقت کشی پاکستانیها پیش بینی میشود از سال آینده مطابق با مفاد قراردادی ایران ادعای دریافت جریمه گازی را در مجامع بینالمللی مطرح کند.
همزمان با اولتیماتومهای جدید وزارت نفت به پاکستان، شاهد خاقان عباسی وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان هفته گذشته وارد تهران شد تا در مذاکرات با مقامات وزارت نفت وقت برای ساخت خط لوله واردات گاز بخرد.
علی ماجدی معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تاکنون ایران برای ساخت این خط لوله حدود دو میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده است و برای تکمیل آن نیز باید حدود یک میلیارد دلار دیگر نیز سرمایهگذاری کند، گفت: اگر از همین امروز پیمانکار ساخت خط لوله صادرات گاز در خاک این کشور مشخص و ساخت آن آغاز شود چهار سال به طول خواهد انجامید تا این خط تکمیل شود. این درحالی است که طبق قرارداد باید در یک دسامبر 2014 خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان تکمیل شود.
این دیپلمات وزارت نفت با تاکید بر اینکه ایران هیچ گونه کمک مالی برای ساخت خط لوله صادراتی در خاک پاکستان نمیتواند به این کشور بکند، افزود: با توجه به تحریمها نمی توانیم بودجه خط لوله یک کشور دیگر را تامین کنیم.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
كشورم مثل طلاست و با این منابع میشد حداقل خودشو از نقره ساخت و آباد كرد نه اینكه هنوز خاكی باشیم. نخرید و بگذارید سرمون به سنگ بخوره و یادمون بیاد كه باید كار كنیم. یادمون بیاد معنای دسترنج چیه ... مفت خوری و دلالی باید از بین بره. انشالله