لج لجباز‌ها را در نیاورید!

در رستوران کار می‌کنم. همکارم فردی لجباز است و بهداشت را رعایت نمی‌کند. وقتی هم که به او تذکر می‌دهم، بیشتر لجبازی می‌کند. لطفا راهنمایی‌ام کنید با او چه طور رفتار کنم؟
کد خبر: ۶۴۹۳۳۳

جام جم سرا: لجبازی در اصل یک ویژگی عمومی است که در مقاطعی از زندگی هر انسانی دیده می‌شود. معمولا یک بخشی از این لجبازی که طبیعی هم هست، در دوره کودکی بین ۳ تا ۷ سال و بخشی از آن هم در دوره نوجوانی بروز می‌کند. اگر رفتار یا برخورد مناسبی با لجبازی در سنین ذکر شده، انجام نگیرد این رفتار خودش را در بزرگسالی به شکل یک اختلال نشان خواهد داد.
وقتی صحبت از اختلال لجبازی می‌شود، نشان دهنده حالتی است که فرد از روی عمد بی‌اعتنایی می‌کند، به خواسته‌های دیگران هیچ توجهی نمی‌کند و اصطلاحا فقط حرف خودش را به کرسی می‌نشاند.
وقتی لجبازی به صورت اختلال در بیاید، ممکن است در محیط کار هم دیده شود و باعث آزار همکاران شود. پس برای ریشه یابی لجبازی باید در ابتدا سابقه خانوادگی فرد را بررسی کرد. به خانواده‌ها توصیه می‌شود تا ۷ سالگی، کودکانشان را مجبور به انجام کاری نکنند و با اغماض بیش تری از کنار بعضی رفتارهای نامناسب فرزندانشان بگذرند تا کودکانشان رو به لجبازی نیاورند. در نوجوانی هم به جای اینکه فرد را در شرایطی قرار دهیم که مجبور به لجبازی شود، بهتر است با او درباره رفتارهای اشتباهش صحبت کنیم تا خودش به اشتباهش پی ببرد. افرادی که با آدم‌های لجباز سر و کار دارند، باید بدانند هیچ وقت نباید با آدم لجباز طوری برخورد شود که او احساس کند با لجبازی توانسته نتیجه مثبت بگیرد.
در ادامه این مطلب چند توصیه برای رفتار مناسب با آدم‌های لجباز آمده است:
- در وهله اول برخورد با یک آدم لجباز، نباید از خواسته خودمان بگذریم و سکوت کنیم. یعنی هر فردی باید خواسته‌اش را بگوید و ابراز وجود کند تا آدم لجباز فکر نکند که با این رفتار، به همه خواسته‌هایش خواهد رسید.
- با آدم‌های لجباز باید با جملات محبت آمیز و لطیف صحبت کرد. آدم‌های لجباز بیش از حد از اطرافیان توقع دارند و اعتماد به نفس پایینی دارند، بنابراین اگر با این افراد به صورت دستوری و تحکم آمیز صحبت شود، بیشتر تحریک می‌شوند و به هیچ حرفی گوش نمی‌دهند.
- هیچ وقت توصیه نمی‌شود که با این افراد دعوا کنید. ولی برای رفتار با آدم لجباز، نباید این برداشت هم به وجود بیاید که قصد دعوا داریم.
- نباید به گونه‌ای رفتار کنیم که او فکر کند حق همیشه با اوست و همه تصمیمات او درست است. با این افراد باید موافقت شرطی کرد. موافقت شرطی یعنی به او بگوییم اگر تو خواسته من را قبول کنی، من هم آن کار را برایت انجام می‌دهم. با این موافقت شرطی، فرد لجباز متوجه می‌شود که حرف، فقط حرف او نیست.|خراسان|رضا آذریان – کار‌شناس و مشاور خانواده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها