«سیداحمد ربیعی هاشمی» در مراسم بزرگداشت شهادت سردار شاطری در تالار امیرکبیر دانشگاه سمنان، گفت: بهمن، ماه عجیبی در تحولات ایران اسلامی و همچنین کشور لبنان است. در این ماه، شاهد شهادت عماد مغنیه، سیدعباس موسوی نخستین دبیرکل حزبالله لبنان در سال 1370 و همچنین شیخ راغب حرب از علمای بزرگ جنوب لبنان هستیم که باید به آنها توجه شود.
وی همچنین گفت: در بنرها و تابلوهای گرامیداشت سردار شاطری جای نام «سردار شهید جهان اسلام» خالی است و باید به این نکته مهم توجه شود چرا که سردار شاطری تنها متعلق به ایران اسلامی نبود.
ربیعی هاشمی افزود: برخی از لبنانیها، سردار شاطری را «چمران ثانی» در لبنان میدانند و باید بگوییم که ایشان گرچه در داخل ایران و حتی استان سمنان قبل از شهادتشان چندان شناخته شده نبود؛ اما مردم لبنان و سران رژیم صهیونیستی، وی را به خوبی میشناختند و از اینرو، امروز نیاز است تا جایگاه وی بهتر تبیین شود.
همرزم شهید سردار شاطری گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، دنیای استکبار حوادث زیادی را برای شکستن انقلاب و برخورد با نفوذ انقلاب اسلامی در جهان طرحریزی و اجرا کرد؛ اما در همه این حوادث، در نهایت شکست خورد.
روایت دلاوریهای سردار شاطری در کردستان
سردار ربیعی هاشمی با اشاره به سابقه دوستی خود با شهید حاج حسن شاطری گفت: زمانی که حادثه گروههای تجزیهطلب در کردستان و برخی استانهای مرزی کشور پیش آمد، آشوبهای متعددی در این استانها ایجاد شد و این گروهکها، جنگ مسلحانه را به جمهوری اسلامی ایران تحمیل کردند.
وی افزود: از سه روز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گروهکهای مختلفی در اقصی نقاط کشور علیه نظام اسلامی اعلام موجودیت کردند و این نشان میداد که آمریکاییها تا چه حد هوشیار بودند و روند انقلاب اسلامی را رصد میکردند.
همرزم شهید سردار شاطری یادآور شد: گروهکهای تروریستی در استانهای مختلف کشور اقدامات سیاسی و نظامی برای مقابله با نظام و به ویژه در کردستان آغاز کردند و از همینجا بود که برای برخورد با این گروهکها، تیمهایی از سمنان نیز عازم منطقه شدند و سردار شهید حاج حسن شاطری یکی از نیروهای سمنانی بود که به کردستان اعزام شد.
مسئول عملیات سپاه پاسداران در سردشت در دوران دفاع مقدس گفت: این حوادث اوج گرفت تا اینکه عراق یک سال و نیم بعد با ارتشی سنگین و منسجم به ایران اسلامی حمله کرد و در این میان، کشور هم با آشوب گروهکهای تروریستی و هم با هجمه بیامان عراقیها مواجه بود.
ربیعیهاشمی گفت: در بین رزمندگانی که برای دفاع از کشور وارد میدان شدند، حاج حسن شاطری به خوبی حضور داشت و وی را میتوان فردی بسیار شجاع، با انگیزه، دارای استعدادی فوقالعاده و همچنین دارای ویژگیهای منحصر به فرد دانست که توانست خدمات اساسی به نظام اسلامی ارائه کند.
مردم افغانستان به شهید شاطری، «مهندس فیاض» میگفتند
همرزم شهید شاطری همچنین با بیان اینکه در افغانستان نیز شهید شاطری حضور اثربخشی داشت، گفت: در افغانستان، وی را به نام «مهندس فیاض» میشناختند.
دلیل آن نیز این بود که سردار شاطری به شهید محسن فیاض که مسئول مخابرات سپاه در سردشت بود و همرزم شهید شاطری محسوب میشد، علاقه بسیاری داشت.
شهید شاطری توانمندیهای بسیاری داشت؛ چنانکه همزمان چند مسئولیت را به نحو احسن مدیریت میکرد و بسیاری از وظایف مهم و تأثیرگذار را در همان سنین کم جوانی بر عهده گرفته بود و به خوبی به انجام میرساند.
وی گفت: بیشتر اثربخشی سردار شاطری به اخلاص وی و کار او برای رضای خدا برمیگردد و ایشان در دوران دفاع مقدس نیز در همه عملیاتها شرکت میکرد و اقدامات ویژهای انجام میداد تا دشمن نتواند حتی یک وجب از خاک ایران را مورد تصرف قرار دهد.
اقدامات راهبردی سردار شاطری سرنوشت کردهای عراق را تغییر داد
همرزم شهید سردار شاطری تأکید کرد: امروز باید ابعاد شخصیتی سردار شاطری بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مردم بدانند که اقدامات راهبردی وی در دوران جنگ تا چه اندازه توانست سرنوشت جنگ و همچنین کردهای عراق را تغییر دهد.
وی در تشریح این مطلب گفت: با کار بزرگی که سردار شاطری در منطقه سردشت انجام داد، سرنوشت کردهای عراقی به طور کامل تغییر کرد و آنها از جایگاه مقابله با جمهوری اسلامی ایران، در نهایت به یار و یاور نظام تبدیل شدند و همواره در طول سالهای دفاع مقدس و پس از آن در کنار رزمندگان ایرانی قرار گرفتند.
همرزم شهید سردار شاطری گفت: در عملیاتی سرنوشتساز در سردشت، سردار شهید شاطری توانست سرنوشت کردهای عراقی را به گونهای تغییر دهد که بسیاری از گروهکهای معاند نظام از موضع خود عقبنشینی کردند و کمکرسانی به معاندان ما را نیز به کلی از میان برداشتند.
مسئول عملیات سپاه پاسداران در سردشت در دوران دفاع مقدس همچنین گفت: در دوران جنگ تحمیلی کمتر افرادی همچون سردار شاطری دیده میشدند که تمام ویژگیهایی که او در اختیار داشت، را داشته باشند تا بتوانند اینچنین اثرگذار به نظام اسلامی خدمت کنند.
وی افزود: سردار شاطری قبل از حضور در کشور لبنان و هنگام فعالیتش در افغانستان و در لبنان نیز تمام ویژگیهای دوران دفاع مقدس را در خود حفظ کرد و حتی نمونه پرورشیافته این ویژگیها را به عموم مردم ارائه داد.
مدل مدیریت جهادی سردار شاطری عنوان پایاننامههای دانشگاهی قرار گیرد
ربیعیهاشمی ادامه داد: مدل مدیریت جهادی سردار شاطری امروز باید به عنوان پایاننامههای دانشگاهی مورد دقت قرار گیرد و همه به ابعاد شخصیتی و همچنین مدیریتی این شهید بزرگوار به صورت علمی و همهجانبه بنگرند.
وی گفت: هیأت ایرانی بازسازی عراق که از آن در خبرها و برنامههای مختلف یاد میشود، در حقیقت تنها یک نفر به نام مهندس «حسام خوشنویس» بود که ما آن را با عنوان سردار حاج حسن شاطری میشناسیم.
این رزمنده دوران جنگ، با بیان اینکه لبنانیها به سردار شاطری لقب «حسام خوشنویس» دادهاند، ادامه داد: سردار شاطری در لبنان به تنهایی کار یک دولت را انجام داد و همه اقشار از مسلمان و مسیحی وی را دوست داشتند.
ربیعی هاشمی که چندین بار در لبنان نیز حضور داشته است، اظهار کرد: اسرائیلیها آنقدر لبنان را مورد حمله قرار دادند تا بتوانند مردم این کشور را از حزبالله جدا سازند؛ اما در نهایت نتوانستند به این هدف خود دست یابند و این نیز به دلیل فعالیتهای سازنده افرادی نظیر سردار شاطری بود. اسرائیلیها بیشتر زیرساختها، دانشگاهها، درمانگاهها، مدارس، تأسیسات زیربنایی و ... را در لبنان و به ویژه مناطق شیعهنشین مورد حمله تخریب و قرار داده بودند و به واقع، اگر تلاشهای شهید شاطری و بازسازیهایی که وی انجام داد نبود، رژیم صهیونیستی میتوانست به اهداف خود برای خالیسازی مناطق جنوب لبنان از سکنه برسد.
فعالیتهای سردار شاطری سبب شد تا لبنان از جمعیت خالی نشود
همسنگر سردار شاطری گفت: فعالیتهای بازسازی سردار شاطری سبب شد تا جنوب و مناطق شیعهنشین لبنان از جمعیت خالی نشود. اقدامات ارزشمند این شهید والامقام که مأموریت پیدا کرده بود تا به مردم بیپناه لبنان توجه کند، باعث شد تا مردمی که به کشورهای دیگر مهاجرت کرده بودند، به موطن اصلی خود بازگشتند.
دولت لبنان که در آن مقطع جریانی برخاسته از اهداف غربی بود، کارشکنیهای متعددی در راه فعالیت سردار شاطری و همکارانش انجام میداد؛ اما همه کارشکنیهایی که در این زمینه انجام گرفت، مانعی برای بازسازیهای اثربخش و گسترده سردار شاطری در لبنان نشد.
وی گفت: مقامات لبنانی در بخشی از گفتوگوهای خود حتی عنوان میکردند که کمکهای ایرانی به دولت لبنان ارائه شود تا آنها خودشان این کمکها را هزینه کنند و این در حالی بود که هیچ یک از کمکهای سایر کشورها به لبنان تا زمان حضور سردار شاطری در این کشور هزینه نشده بود.
سردار شاطری با کمترین هزینه، بهترین کار را انجام داد
وی گفت: سردار شاطری با شناسایی دقیق ظرفیتها، پیمانکاران و امکانات در اختیار برای بازسازی مناطق جنگزده لبنان، توانست به خوبی این ظرفیتها را سازماندهی و آمادهسازی کند و همه گروهها را پای کار آورد تا بتواند با کمترین هزینه، بهترین کار را به مردم این کشور ارائه دهد. به درستی که چیزی جز اخلاص نمیتوانست سبب انجام این حجم گسترده از کار اثربخش و تأثیرگذار در لبنان از سوی سردار شاطری و همکارانش شود.
وی ادامه داد: شهید شاطری توجه جدی به بیتالمال داشت و بسیار مراقب و حساس بود تا هزینهها به درستی انجام شود و خدای نکرده بیتالمال مسلمین جای به اسراف یا بیهودهکاری کشیده نشود.
این همرزم شهید شاطری گفت: سردار شاطری بسیار دلسوزانه و مخلصانه تمام منازل، درمانگاهها، مدارس، جادهها و محورهای ارتباطی و حتی کلیساهای لبنان را بازسازی کرد و عقیده داشت باید کارها با کیفیت عالی انجام شود. در جنوب لبنان و مرز این کشور وی آنگونه کار کرد که اسرائیلیها مجبور شدند به مقابله با اقدامات سازنده وی بپردازند و جلوی تقویت استحکاماتی که سردار شاطری و همکارانش ایجاد کرده بودند، را بگیرند.
لبنان امروز با گذشته قابل مقایسه نیست
این رزمنده جنگ گفت: بازسازیهایی که در لبنان صورت گرفته است، در برهه کنونی به هیچ وجه با سالهای گذشته قابل مقایسه نیست و مردم این کشور نیز به خوبی این را میدانند و از اینرو است که سردار شاطری را از عمق جانشان دوست دارند.تلاشهای سردار شاطری در مرزهای لبنان بسیار قابل توجه بود و وی اصرار داشت که باید به عمران و آبادانی باکیفیت در همه مناطق و روستاهای لبنان توجه ویژه صورت گیرد و این را در عمل نیز اجرایی کرد.سردار شاطری در طول بیش از 80 کیلومتر از مناطق لبنان به گونهای فعالیت کرد که امروز وقتی در آن مناطق گذر میکنید، گویا در بزرگراهی بسیار باکیفیت حرکت کردهایم و نظیر این فعالیتها در روستاهای مرزی لبنان نیز به عینه قابل مشاهده است.بازسازیهایی که سردار شاطری در روستاها انجام داده است، امروز به شکل زیبایی خودنمایی میکند و به طور قابل وصفی همگان را به یاد سردار شاطری و خدمات صادقانهاش در این کشور جنگزده میاندازد.
ربیعیهاشمی یادآور شد: راههای مواصلاتی لبنان به خصوص در جنوب این کشور با همه محدودیتهایی که وجود داشت و ممانعتهایی که اسرائیلیها و دولت لبنان انجام میدادند، امروز به شرایط مطلوب رسیده است و وضع جنوب لبنان در برهه کنونی قابل قیاس با گذشته نیست.
مدل مدیریت جهادی سردار شاطری مورد استفاده قرار گیرد
همسنگر سردار شاطری گفت: در حوزه مدل مدیریتی سردار شاطری نیاز به این احساس میشود که بررسیهای بیشتری توسط جامعه علمی و محققان کشور صورت گرفته و شاخصههایی که وی به آن توجه داشت، مورد دقت قرار گیرد. باید از مدل مدیریت جهادی سردار شاطری در همه ابعاد در داخل کشور استفاده شود و بتوانیم از الگوهای موفقی که این شهید مخلص بر جای گذاشته است، در پیشبرد اهداف کشور به خوبی استفاده کنیم.
سردار ربیعیهاشمی گفت: گروههای لبنانی که ابتدا مخالف فعالیت و حضور سردار شاطری در این کشور بودند، در نهایت پس از رایزنیهای مکرر و مشاهده فعالیتهای سازنده سردار شاطری، مجاب شدند تا با وی همکاری کنند.امروز وقتی یاد و نام شهید شاطری در لبنان به میان میآید، همه مردم او را به نیکی میشناسند و در جریان شهادت وی نیز مشاهده کردیم که گروهها و جریانات مختلف لبنان برای این سردار سازندگی مراسم یادبود برگزار کردند و یاد وی را به خوبی گرامی داشتند.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد