جام جم سرا: بر اساس آنچه سایت تابناک نوشته، این ماجرا نه داستان تخیلی است و نه بازارگرمی؛ نزدیک عید که میشود زنان و مردان برای داشتن چهرهای متفاوت در عید سراغ انواع و اقسام راههای زیبایی میروند. راههایی که همه آنها به داشتن چهره زیبا و تنی سالم ختم نمیشود.
بوتاکس چینی بسیاری از این شیفتگان زیبایی و تفاوت را راهی بیمارستان میکند و پشیمان میشوند.چندی پیش سیدابوالحسن امامی رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، نسبت به عوارض تزریق بوتاکسهای غیراستاندارد هشدار داد.
بوتاکس نام سمی به نام بوتولونیوم است که از یک باکتری ترشح میشود. این باکتری در برخی قوطیهای کنسرو ایجاد میشود و افراد را بهعلت از کار افتادن عضلات قفسه سینه به کام مرگ میکشد. پس از انجام تحقیقات و مطالعات مقدار این سم به قدری کاهش یافت که دیگر برای انسان خطرآفرین نباشد.
نوع A این سم برای بوتاکس استفاده میشود. اصلیترین کاربری آن حذف چروکهای ناحیه بالای صورت، خط اخم و پیشانی و خطوط کنار چشم است. از این ماده عموما برای از بین بردن خطوط کنار لب و زیر چشم استفاده نمیشود. بهگفته دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو از این ماده همچنین برای کنترل تعریق کف دست و پا و زیر بغل استفاده میشود. متخصصین مغز و اعصاب و گوارش به شکل بسیار محدود از این ماده برای برطرف کردن تیکهای عضلاتی و اسپاسمهای مری استفاده میکنند.
مشتری که زیاد باشد مارکهای تقلبی در بازار نیز زیاد میشود. هماکنون 2نوع انگلیسی و کرهجنوبی آن مجوز وزارت بهداشت و تأییدیه انجمن جراحان پلاستیک و انجمن متخصصان پوست و مو را دارد. بهگفته دکتر امامی، کشورهای مختلفی از هندوستان و ترکیه گرفته تا فرانسه و آمریکا اقدام به تولید ماده بوتاکس میکنند، اما متأسفانه بوتاکسهای چینی استاندارد نیستند و بعید میدانم وزارت بهداشت مجوز صادرکرده باشد که بوتاکسهای چینی از مبادی رسمی وارد کشور شده باشد.
بوتاکس چینی بیش از 10نوع مختلف دارد.
دکتر امیر سلیمانی درباره عوارض بوتاکسهای چینی گفت: اصلیترین مشکل این بوتاکسها خالص نبودن آنهاست. مقداری از نوع A و B سم بوتاکس در آن وجود دارد. این دارو در شرایط غیراستریل درست میشود و استانداردهای بستهبندی را نیز ندارد. میزان دوز دارو از یک شیشه به شیشه دیگر متفاوت است و از آنجایی که بهصورت قاچاق وارد کشور شده است نهتنها دارای برچسب شبنم نیست در شرایط استاندارد نیز نگهداری نشده است.
این دارو بسته به نوع آن باید در دمای صفر تا منفی 10درجه نگهداری شود که برای داروی قاچاق این شرایط نگهداری امکانپذیر نیست.اگر دارو در شرایط استاندارد نگهداری نشود اثر دارویی خود را از دست میدهد و بهگفته دکتر سلیمانی ای کاش فقط اثر دارویی را از دست بدهد و اثرات دیگر نداشته باشد چرا که سم بوتاکس غیراستاندارد میتواند عوارض جانبی بسیاری داشته باشد. بهطور معمول سم بوتاکس عوارضی مانند غیرقرینگی صورت، درد و قرمزی محل تزریق را به همراه دارد که پس از یک هفته قابل اصلاح و درمان است اما بوتاکسهای غیراستاندارد چینی، عوارضی مانند کهیر، شوک، افزایش حساسیت و واکنشهای آلرژیک، زخم، بدشکلی پوست را در فرد ایجاد میکند.
دکتر سلیمانی در توضیح این عوارض گفت: برایتان ماجرای 3بیمار را که برای شکایت به بیمارستان رازی مراجعه کرده بودند بیان میکنم. اولی زن جوانی بود که پیش از ازدواج عمل تزریق را نزد یک ماما انجام داده بود. از آنجایی که این ماما تکنیک تزریق را درست انجام نداده بود و از بوتاکس چینی استفاده کرده بود این زن جوان دچار عارضه افتادگیپلک یا پتوز شد و متأسفانه تا زمانی که سم بوتاکس در بدن بیمار بماند، این عارضه نیز باقی خواهد ماند.
مورد دوم زن 50سالهای بود که یک پزشک غیرمتخصص خط لبخند کنار لب او را بوتاکس چینی تزریق کرده بود درصورتی که عموما برای این قسمت از صورت چنین کاری نمیکنند و متأسفانه افتادگیلب او حتی مانع از نوشیدن مایعات شده بود. متأسفانه او نیز یکسال تا 6ماه مجبور به استفاده از نی برای نوشیدن شد. مورد سوم نیز مردی 38ساله بود که بعد از تزریق بوتاکس چینی دچار واکنش آنژیوادم شده بود. این واکنش نوعی کهیر شدید ناحیه صورت و مخاط دهان است. تزریق این بیمار توسط متخصص پاتولوژیست انجام شده بود.
50درصد از عوارض تزریق بوتاکس غیراستاندارد ناشی از روشهای اشتباه تزریق در ناحیه نامناسب صورت میگیرد.
دکتر امامی رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی به مردم توصیه کرده به مراکز علمی و معتبر مراجعه کرده و از تزریق بوتاکس و سایر اعمال زیبایی در مؤسسات زیبایی، آرایشگاهها و مطبهای غیرحرفهای اجتناب کنند.|تابناک
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد