به گزارش مهر، اردشیر دادرس امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به قطع گاز بیش از 300 جایگاه سیانجی در استان های مختلف کشور، گفت: برای دوره زمستانی سال جاری برای از جایگاه های سیانجی کشور حتی برای مدت 14 تا 15 روز هم بدون گاز مانده و عملا تعطیل کرده اند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سیانجی کشور با اعلام اینکه در طول 24 ساعت گذشته میزان گازرسانی به جایگاه ها سیانجی کاهش یافته است، تصریح کرد: از مدار خارج شدن جایگاه سیانجی به دلیل عدم تحویل گاز طبیعی منجر به افزایش مصرف بنزین کشور شده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه یکی از مشکلات فعلی صنعت سیانجی عدم تناسب قیمت بین سیانجی و بنزین است، اظهار داشت: براساس استانداردهای بین المللی، باید بین قیمت سیانجی و بنزین یک تناسب قیمتی 65 درصدی وجود داشته باشدکه هم اکنون این تناسب بین قیمت سیانجی و بنزین حدود 25 تا 35 درصد است، ضمن اینکه چنانچه قیمت سیانجی حتی در صورت افزایش قیمت بنزین باز هم گران شود، مردم تمایلی به خرید سیانجی ندارند و عملا این موضوع به رشد مصرف بنزین کشور کمک می کند.
دادرس با یادآوری اینکه هم اکنون ایران گرانقیمتترین سیانجی را در بین کل کشورهای جهان به مردم عرضه می کند، اذعان کرد: یکی دیگر از مشکلات پیشروی صنعت سیانجی، عدم ساخت جایگاه های جدید همزمان با افزایش تعداد خودروهای گازسوز است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور با کسری حدود 7 هزار و 500 جایگاه بنزین، گازوئیل و سیانجی روبرو است، تصریح کرد: این در حالی است که در طول شش سال گذشته تاکنون با توسعه صنعت سیانجی به طور متوسط سالانه 3.5 میلیارد دلار و در مجموع نزدیک به 30 میلیارد دلار با توسعه سیانجی در مصرف بنزین صرفه جویی حاصل شده است.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سیانجی کشور با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه 20 تا 22 میلیون مترمکعب گاز در جایگاه های سیانجی مصرف می شود، افزود: با توسعه سیانجی روزانه 20 میلیون لیتر در مصرف بنزین کشور صرفهجویی می شود و این در حالی است که دولت برای واردات هر لیتر بنزین باید 55 سنت هزینه کند.
این مقام مسئول همچنین با انتقاد از عدم تعهد وعده های دولت برای ساخت و توسعه جایگاه های سیانجی در کشور گفت: قرار بود تا پایان سال گذشته دو هزار و 550 جایگاه سیانجی در کشور ساخته شود که با گذشت یکسال هنوز تعداد کل جایگاه سیانجی حتی به دو هزار و 300 باب افزایش نیافته است.
دادرس با اعلام اینکه با توجه به وضعیت فعلی توسعه صنعت سیانجی تشکیل و احیای شورای عالی سوخت انرژی ضروری به نظر می رسد، اظهار داشت: بر اساس سیاست های جدید وزارت نفت باید عرضه سیانجی در کشور با افزایشی دو برابری به 40 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سیانجی کشور در پایان با تاکید بر اینکه در طول پنج سال گذشته تاکنون دولت از محل فروش سیانجی گران به مردم بیش از دو هزار و 500 میلیارد تومان درآمد داشته است، خاطر نشان کرد: با این درآمد گازی، دولت میتوانست هزینه های سرمایهگذاری یک فاز استاندارد پارس جنوبی را تامین کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد