به گزارش جام جم آنلاین، یوهان سوتر ، کاپیتان سابق گارد سوئیس شارل دهم ، پادشاه فرانسه پس از مهاجرت به قاره جدید سرزمینی به وسعت 900 کیلومترمربع را در دره ساکرامنتو در فاصله ای نه چندان دور از سان فرانسیسکو کنونی تصاحب کرد و آن را «سوئیس جدید» نام نهاد و در میان آن قلعه ای به نام سوترز فورت را برای محافظت خود از حملات سرخپوستان بنا کرد.
در آن دوره ، کالیفرنیا هنوز بخشی از مکزیک محسوب می شد. یک ماه پس از روزی که طلا در زمین های سوتر کشف شد ، مکزیک در خاتمه یک جنگ سریع پیمان صلح گوادالوپه هیدالگو را با ایالات متحده امضا کرد.
براساس این پیمان مکزیک ناگزیر شد کالیفرنیا و نیز تمام سرزمین هایی که در شمال ( رودخانه ) ریوگرانده واقع شده بودند را در ازای دریافت مبلغ 15 میلیون دلار به همسایه قدرتمند خود واگذار کند.
در ماه دسامبر سال 1848 میلادی جیمز پولک ، رئیس جمهور آمریکا رسما وجود طلا در کالیفرنیا را تایید کرد. درپی تایید کشف طلا در کالیفرنیا خیل انبوه جویندگان طلا و ماجراجویان به سوی کالیفرنیا به راه افتاد.
تب کشف طلا موجب شد حتی از قاره های دیگر افراد زیادی به آمریکا آمده و سراسر این سرزمین وسیع را با گاری های چادری پیموده تا خود را به این سرزمین طلاخیز برسانند.برخی دیگر قاره آمریکا را با کشتی دور زده و از طریق تنگه ماژلان راه کالیفرنیا را در پیش گرفتند.
کالیفرنیا در آن زمان هنوز فاقد تشکیلات اداری بود. زمین و طلا به اولین شخصی که به آن دست می یافت ، تعلق پیدا می کرد.
شهرهای چادری که فقط چند بنای چوبی داشتند در سراسر دره ساکرامنتو گسترش یافتند.
یک سال بعد از تایید کشف طلا جمعیت کالیفرنیا به 90000 نفر رسید.مکزیکی ها و سرخپوستان که تعدادشان به ترتیب 20000 و 10000 نفر بود در اقلیت قرار گرفتند.
در سال 1849 میلادی کالیفرنیا رسما به عنوان یک ایالت با حقوق کامل به ایالات متحده منضم شد.این آغاز رونق ایالت کالیفرنیا بود که امروز ثروتمندترین ایالت آمریکا محسوب می شود.
تب کشف طلا سیل جویندگان ثروت و ماجراجویان را به این سرزمین سرازیر کرد ، هزاران نفر در راه کشف طلا جان خود را از دست دادند ، مکزیکی ها و به ویژه سرخپوستان قتل عام شده و بازماندگانشان از این سرزمین رانده شدند.
طلایی که از سرزمین کالیفرنیا به دست آمد به خون انسان ها آغشته بود.بهرام افتخاری.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت