خوب است بدانید پرخوری، آن هم در ساعات پایانی شب سبب آشفتگی مغز و اعصاب و در نهایت بیخوابی یا بیداریهای مکرر شبانه میشود.
متخصصان میگویند با غروب آفتاب و آمدن شب، سطح هورمونهایی که برای سوخت و ساز چربیها و کربوهیدراتها ترشح میشود در مقایسه با روز، کم یا کلا قطع میشود و در نتیجه هضم غذا به کندی انجام میشود بنابراین به توصیه آنها شام باید حدود ساعت هشت شب خورده شود تا علاوه بر کمک به خوابی آرام، از ماندگاری طولانیمدت غذا و سموم در دستگاه گوارش و آسیب به مخاط روده جلوگیری شود.
این را هم بدانید از آنجا که از نیمههای شب تا نزدیک سحر هورمونهایی ترشح میشود که باعث رشد، ترمیم، بازسازی و تعویض سلولهای از دست رفته و آسیب دیده بدن میشود و عملیات خونسازی در مغز استخوان انجام میگیرد، خواب ناآرام میتواند روی این اعمال اثر منفی بگذارد.
محققان تاکید دارند به سبب آنکه بین ساعات هفت تا 9 صبح مواد سمی از روده و کلیه دفع و جذب مواد مغذی به بیشترین حد خود میرسد، باید زود از خواب برخاسته و اجابت مزاج کنیم و هرچه سریعتر صبحانهای مقوی میل کنیم. افرادی که بیمار و نیاز به جذب بیشتر مواد مغذی دارند، بهتر است صبحانه را ساعت 6 و 30 دقیقه صبح میل کنند. دیر خوابیدن و دیر بلند شدن باعث میشود مواد سمی از بدن دفع نشود.
خوراکیهای خوابآور و خوابزدا
ـ آجیل کمنمک، غلات و حبوبات سبوسدار، فرآوردههای دریایی آبپز و سبزیجات برگ سبز در وعده شام به دلیل دارابودن منیزیم، اسید فولیک و ویتامینهای گروه B سبب آرامش اعصاب شده و از تعداد دفعات بیدار شدن در طول شب میکاهد.
ـ سالاد بدون سس کاهو، یک عدد سیب یا یک لیوان شیر یک ساعت قبل از خواب توصیه میشود. البته اگر در هضم شیر دچار مشکل میشوید، بدانید نوشیدن آن بر بیخوابیتان دامن زده و کابوس نتیجه آن است و میتوانید ماست را جایگزین آن کنید.
ـ مصرف منظم و روزانه جعفری، عدس، تخمه کدو، قارچ، موز، خرما، انجیر و دانههای روغنی برای افرادی که بهدلیل کمبود مس و آهن بخصوص افراد یائسه و زنان باردار دچار بیخوابی میشوند یا خواب ناآرامی دارند مناسب است.
ـ مصرف انواع گوشت، ادویهجات تند و فرآوردههای لبنی پرچرب در ساعات پایانی شب به دلیل مواد نیروبخش موجب بیشفعالی دستگاه گوارش و آشفتگی خواب میشود. همچنین مصرف قند، شکر، شیرینیهای خشک و تر و دسرها اگرچه سبب خوابآلودگی میشود، اما تاثیر مطلوبی در کیفیت خواب آرام ندارد.
ـ همبرگر، سوسیس، کالباس، کلهپاچه، تنقلات کمارزش، نوشیدنیهای رنگی گازدار، قهوه و چای همگی از گروه غذاهای خوابزدا محسوب میشود.
فاخره بهبهانی - گروه سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد