درمان خشکی چشم بستگی به علت آن دارد. ابتدا پزشک باید تعیین کند آیا علت زمینهای وجود دارد یا نه. اگر بیماری زمینهای وجود داشته باشد، این بیماری درمان میشود. اگر دارویی که برای درمان بیماری دیگری مصرف میشود، باعث خشکی چشم شده باشد، پزشکتان ممکن است دارویتان را عوض کند. اگر لنزهای تماسی باعث خشکی چشمهای شما شده باشد، چشمپزشکتان ممکن است استفاده از نوع دیگر از لنز را به شما توصیه کند، یا از شما بخواهد ساعتهای استفاده از لنزتان را کاهش دهید.
چشمپزشکان برای حل مشکل خشکی چشم ممکن است از عمل بستن منافذ خروجی اشک در گوشههای داخلی پلکها که اشک را به درون بینی میفرستند، استفاده کنند. “پلاگهای اشکی”(lacrimal plugs) یا “پلاگهای پونکتوم”(punctual plug)، وسیله ظریفی است که به طور موقت یا دائمی در منفذ مجرای اشکی قرار داده میشود.
در برخی از موارد هم عمل جراحی “کوتری پونکتوم” (سوزاندن منفذ خروجی اشک با کوتر) توصیه میشود که به طور دائم منافذ خروجی اشک را میبندد.
قطرههای چشمی استروئیدی نیز ممکن است مورد استفاده قرار بگیرند، اما معمولا برای درمان درازمدت توصیه نمیشوند. سایر گزینههای درمانی ممکن است شامل پمادها، ژلها و اینسرتها باشد.
اسیدهای چرب اومگا ممکن است به تخفیف علائم خشکی چشم کمک کنند. اسیدهای چرب اومگا در غذاها و مکملها وجود دارند. همیشه پیش از مصرف مکملهای غذایی با دکترتان مشورت کنید.
یک بررسی جدید که در جورنال معتبر Cornea منتشر شده است نشان میدهد که مصرف مکملهای غذایی حاوی اسیدهای چرب اومگا علائم خشکی چشم را تسکین میدهند. این بررسی بوسیله دکتر استفن فلاگفلدر در کالج پزشکی بیلور بر روی ۳۸ زن در دوران پس از یائسگی که دچار اختلال کارکرد اشکی در هر دو چشم بودند، انجام شد.
فلاگفلدر میگوید: “پیش از بررسی، شواهد بالینی چندانی دال بر مفید بودن مکملهای غذایی در درمان خشکی چشم در دست نبود. اما یافتههای این بررسی نشان داد که پس از سه ماه، گروهی از زنان که با مکمل درمان شده بودند، تحریک چشمی کمتری را تجربه کردند، و پیشرفتی به سمت التهاب یا مشکلات قرنیه در آنها مشاهده نشد. در زنان گروه شاهد که دارونما دریافت میکند، علائم خشکی چشم در طول این مدت بررسی بدتر شد.
>> همشهری آنلاین به نقل از لایو ساینس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت