حمید چیت چیان وزیر نیرو یکی از مهمترین ماموریتهای وزارت نیرو در دولت یازدهم را اصلاح قیمت آب و برق اعلام کرده و تاکید میکند: هم اکنون هزینه تمام شده تولید آب شرب و برق نسبت به مبالغی که از مردم گرفته میشود بسیار ناچیز است.
مخاطب آنلاین به نقل از مهر نوشت: این عضو کابینه دولت یازدهم در تشریح دلایل افزایش و اصلاح قیمت برق، میگوید: منهای هزینههای سوخت، برای تولید برق در وزارت نیرو حدود ۶۸ تومان هزینه میشود. طبق قانون هدفمندی یارانهها قرار شد بهطور متوسط بابت هر کیلووات ساعت ۴۳ تومان از مردم دریافت شود و با توجه به کاهش مصرف برق توسط مردم به طور متوسط ۴۰۹ ریال از مردم دریافت میشود.
وزیر نیرو با بیان اینکه از ۴۱ تومانی که دریافت میشود ۱۶۶ ریال به سازمان هدفمندی یارانهها برای پرداخت یارانهها داده میشود، معتقد است: در این صورت به ازای هر کیلووات ساعت ۲۶۴ ریال برای وزارت نیرو میماند. آیا سازمانی که ۲۶۴ ریال دریافت میکند و ۶۸ تومان هزینه، میتواند بخوبی کارها را مدیریت کند؟
همزمان با عزم جزم وزارت نیرو برای اصلاح و منطقی کردن قیمت آب و برق، مطابق با مصوبه مجلس شورای اسلامی برای نخستین بار یک بند جدید به قبوض برق مشترکان اضافه شده است که مطابق با آن، هر مشترک به ازای مصرف هر کیلووات ساعت برق باید مبلغی حدود ۳۰ ریال به عنوان عوارض مصرف برق پرداخت کند.
توانیر در خصوص اضافه شدن این بند جدید در صورتحساب مشترکان، توضیح داده است: عوارض برق مبحثی است که برای نخستین بار در قانون بودجه امسال درخصوص آن به تصمیم گیری پرداخته و وظیفه جمع آوری و چگونگی هزینه کرد آن نیز مشخص شده است.
براساس تصویب مجلس شورای اسلامی، بند ۶۹ قانون بودجه امسال به مبحثی اختصاص یافته است که برای نخستین بار در قوانین بودجه سالانه درج شده است. این بند از قانون بودجه سال ۹۲ وزارت نیرو را مکلف کرده است که از هر مشترک مبلغی را به عنوان عوارض دریافت کنند.
متن این بند از قانون بودجه میگوید: وزارت نیرو موظف است علاوه بر دریافت بهای برق به ازای هر کیلووات ساعت برق فروخته شده مبلغ ۳۰ ریال به عنوان عوارض برق در قبوض مربوطه درج و از مشترکان برق به استثنای مشترکان خانگی روستایی دریافت نماید. به این ترتیب براساس قانون تمام مشترکان به جز مشترکان خانگی روستایی موظف به پرداخت ۳۰ ریال (سه تومان) به عنوان عوارض هستند.
توانیر همچنین در خصوص نجوه هزینه کردن منابع مایل حاصل از اضافه شدن بند عوارض به قبوض برق، اعلام کرد: وجوه حاصله به حساب شرکت توانیر نزد خزانهداری کل کشور واریز و عین وجوه دریافتی صرفاً بابت حمایت از توسعه و نگهداری شبکههای روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک هزینه میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت