مدیریت روابط در خانواده

یکی از مهم‌ترین مشکلات مربوط به نحوه بیان در روابط خانوادگی این است که بسیاری از ما هنوز یاد نگرفته‌ایم از یکدیگر قدردانی کنیم. ویلیام جیمز، روان‌شناس می‌گوید: «نیاز به قدردانی در همه افراد از زمان تولد تا مرگ وجود دارد.» اگر مردم در خانه خود تصدیق و قدردانی لازم را دریافت نکنند، به احتمال زیاد هرگز مورد قدردانی قرار نخواهند گرفت، زیرا به طور کلی محیط خارج از منزل نمی‌تواند این نیاز را سیراب کند.
کد خبر: ۵۸۷۶۹۱

تفاوت بسیار بزرگی بین برقراری ارتباط در چارچوب محفل خانواده و ارتباط با دیگران در خارج از این محدوده و در سطح اجتماع وجود دارد. در برقراری ارتباط با خانواده مخاطرات بسیار بزرگ‌تر است. خانواده‌ای که در درازمدت دستخوش مشکلات ناشی از ارتباطات ضعیف بوده است، شباهت زیادی به یک دیگ زودپز دارد. هریک از اعضای چنین خانواده‌ای نسبت به بحران‌های عاطفی بسیار آسیب پذیرند، بخصوص کودکان در چنین محیطی دچار انواع ناراحتی‌های جسمی و روانی خواهند شد.
زمانی که اعضای خانواده‌ای از اظهار برخی احساسات، نیاز‌ها یا تجربیاتشان بازداشته می‌شوند، آن خانواده دچار مشکل خواهد شد. اگر ما بیاموزیم که چگونه روابط صحیحی را بین اعضای خانواده خود مدیریت کنیم، بسیاری از مشکلات ارتباطیمان در محیط خانواده از بین خواهد رفت. امروزه بخش عمده‌ای از مشکلات ما به قوانینی برمی گردد که در خانواده به ما یاد داده‌اند، قوانینی که نه تنها کارایی موثری ندارند، بلکه خود باعث اختلالات عدیده‌ای در روابط ما حتی در بیرون از منزل می‌شود.

قوانین نادرست:


برای نمونه شما قوانین حاکم بر آنچه را نباید بخواهید، نباید درباره‌اش صحبت کنید یا نباید به آن اشاره کنید، از والدینتان آموخته‌اید؛ قوانین نادرستی که ارتباطات خانوادگی را مخدوش می‌کند و مهم‌ترین آن‌ها به این شرح است:

آزردگیتان را ابراز نکنید.
درباره خواسته‌ها و احساساتتان صحبت نکنید.
خواهان توجه دیگری نباشید.
خواستار حمایت عاطفی نباشید.
برای کارتان توقع قدردانی یا سپاسگزاری نداشته باشید.

این گونه قوانین محدود کننده بیان در خانواده‌ها به اختلالات عمده در ارتباطات بین اعضای خانواده منجر می‌شود که در مدیریت زندگی حتما باید درباره آن‌ها بیشتر دقت شود.
یکی از مثبت‌ترین کارهایی که می‌توانید برای همسر و فرزندان خود انجام دهید، قدردانی و عشق ورزیدن به آنان است؛ زیرا آن‌ها جزئی از شما هستند، باطنی و نه به شکل نمایشی.

برای روابطتان ارزش قائل شوید

وقتی رابطه‌ای برای شما واقعا مهم است، پس باید برای آن وقت بگذارید. در روابطتان صادق باشید، تفاوت‌ها را بپذیرید و قدر یکدیگر را بدانید. نباید اجازه بدهید افکارتان به شما دستور بدهد، زیرا گاهی اوقات افکار شما دقیقا رئیس مآبانه عمل می‌کند. به فکرتان توجه کنید، اما رفتارتان را خودتان انتخاب کنید.
در ارتباط با همسرتان، ارتباط مداوم کلامی و غیرکلامی داشته باشید. این نوع ارتباط و توجه به محتوای آن از قواعد مهم ارتباط موثر است. قطع چنین ارتباطی و ذهن خوانی به جای روابط متقابل به کژفهمی‌ها و در ‌‌نهایت رشد رابطه‌ای معیوب منجر می‌شود.
به فرزندانتان نشان دهید که دوستشان دارید. معمولا برخی پدر‌ها خیلی کم فرزندشان را در آغوش می‌گیرند و آن‌ها را می‌بوسند، چون این کار برایشان مشکل است. فراموش نکنید بچه‌ها به برآورده شدن نیازهای فیزیکی و عاطفیشان از طرف پدر و مادر نیازمندند.
تناسب اندامتان را حفظ کنید. سعی کنید با رعایت نکات لازم، بدنتان را برای مدتی طولانی سالم نگه دارید. اگر از حالا برای سلامت خودتان سرمایه گذاری کنید، بعدا از سود و بهره آن استفاده خواهید کرد.
ببخشید و ادامه دهید. همه ما اشتباه می‌کنیم، ولی اجازه ندهید این اشتباهات تبدیل به دلخوری و کینه شود، چون همین دلخوری روابط چند ساله را از هم می‌پاشد؛ پس بخشیدن را یاد بگیرید.

قوانین ایجاد شادی در خانواده

نوعدوست و فداکار باشید.
با‌‌ همان احترام و ادبی که با همکارتان در محیط کار حرف می‌زنید، با همسرتان صحبت کنید.
شریک زندگیتان را تشویق کنید تا افکار و احساساتش را با شما در میان بگذارد.
تا حد امکان روابط خوشایند داشته باشید.
در فعالیت‌های اجتماعی همراه هم باشید.
از راه‌های مختلف برای نشان دادن نزدیکیتان استفاده کنید.
در بروز احساسات و افکار خود صادق باشید.
از نظر جسمی و فیزیکی مهربان و جذاب باشید.
مسئولیت‌ها و وظایف خود را در قبال خانواده و همسرتان انجام بدهید.
به همسرتان احترام بگذارید و به او عزت نفس دهید.
خونگرم، دقیق و جدی باشید.
از همسرتان در جمع جانبداری کنید.
از کلمات عاطفی و محبت آمیز بیشتر استفاده کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
دلبر
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
۰
۰

نیازمندی ها