بروز هر تغییری در زندگی توأم با یک سری اضطراب ها و نگرانیهاست. حال اگر این تغییر توأم با ایجاد یک سری مسئولیت های جدید و البته خطیر برای فرد باشد، بر شدت نگرانیها میافزاید؛ اما نگران نباشید این قضیه همان قدر که پر استرس است، دارای امتیازات خاص و منحصر به فردی نیز هست؛ چرا که شما را در مسیر رشد و تعالی قرار میدهد. البته باید بپذیرید که به ویژه در دوران بارداری و حتی چند ماه بعد از تولد کودک، عمده مسئولیت و سختیهای کودک تازه وارد بر دوش های همسرتان سنگینی میکند، چون در هر حال مادر است و نوزاد بیش از هر کس دیگر به مادر نیازمند است؛ اما این قضیه چیزی از مسئولیت های شما نمیکاهد، چون لازم است بیش از هر زمان دیگر از همسرتان مراقبت کنید.
مراقبت و همراهی خوب مرد از زن در طول دوره بارداری، در حقیقت ایجاد بهترین شرایط برای رشد جنین و نوزاد او است. حضور یک مرد حامی، باعث میشود تا مرد فقط به عنوان یک ناظر نبوده و در فعالیتهایی که همسر باردارش انجام میدهد مشارکت داشته باشد. فراموش نکنید اساس رابطه بین پدر و فرزند در طول دوره بارداری و زمانی که جنین در شکم مادر است، شکل میگیرد. سپری کردن بارداری بدون همراهی و یکدلی مرد، برای زن، کاری دشوار است.
همسر شما در دوران بارداری نیازمند یک نظارت پزشکی منظم است و این توقع میرود که در تمام این نظارت ها و مراجعات شما همراهش باشید؛ حتی اگر مشغله کاریتان خیلی زیاد باشد. بعد از تولد نوزاد هم مسئولیت شما خیلی بیشتر میشود. چون حال این نوزاد چند کیلویی است که دائماًً نیازمند کنترل و نظارت جدی والدین و سپس پزشک است و باز هم همراهی دلسوزانه شما با همسرتان ضرورت دارد.
تا جایی که میتوانید در کارها درگیر شوید تا با بچه متولد نشده ارتباط بیشتر و بهتری برقرار کنید. به سونوگرافی بروید، به صدای قلبش گوش دهید، لگدهای او را احساس کنید.
چطور میتوانید کمک کنید
در دوران بارداری همسرتان ممکن است به نظرتان برسد که تمام توجهات معطوف به اوست، اما آنچه که شما به عنوان همسر انجام میدهید، ارمغان دیگری به همراه دارد. با گذشت زمان و رشد جنین او به کمک شما برای انجام امور منزل بسیار محتاج است. کمر درد و درهای دیگر امری متداول برای او میشود. زندگی طبیعی هر دو شما در این دوران با چالش ها و سختیهای خاصی مواجه میشود، ولی در عین حال در این دوران فرصتی ایجاد میشود که به هم نزدیکتر شوید. همسرتان در دوران بارداری نیاز به حمایت عاطفی بسیار زیادی دارد و توجه بیشتری از جانب شما میطلبد.
زنان باردار معمولا ً در این دوران خود را سرگرم تهیه وسایل کودک، مهیا ساختن بخشی از خانه برای نوزاد تازه وارد و یا حتی مطالعه کتابهایی در زمینه روش نگهداری از نوزاد و.. میکنند، در حالی که اغلب مشاهده میشود پدران خیلی خود را درگیر این مسایل نمیکنند و فقط شاهد و ناظر این تلاشها هستند. لازم است که شما به عنوان پدرهمراه با همسرتان برای مواجهه با این تغییر بزرگ، آمادگی کسب کنید. برخی از این موارد عبارتند از:
- درباره زندگی بعد از پدر شدن برنامه ریزی کنید. تغییراتی را که باید در ساعات کاری یا دیگر برنامههای خود دهید در نظر بگیرید.
- درباره مسائل مالی نیز برنامه ریزی کنید. فراموش نکنید که بیشتر از هر زمانی بعد از تولد فرزندتان به پس انداز نیاز دارید.
- در دوران بارداری با فرزندی که هنوز به دنیا نیامده است، ارتباط برقرار کنید. با او صحبت کنید، برای او قرآن، دعا، کتاب و شعر بخوانید.
- در مواقعی که همسرتان ناراحت و عصبانی است او را درک کنید. خونسرد باشید، و طوری وانمود کنید که از این بابت نگران نیستید. کاری نکنید که همسر شما عصبانی و یا ناراحت شود.
- از مرخصی استفاده کنید. یادتان باشد که این مرخصی فرصت بسیار خاصی را متوجه همسر و فرزندتان میکند و شما را در مسیر درست «یک پدر خوب شدن» قرار میدهد.
>> اطلاعات بین المللی
*شما چه نظری دارید؟ آن را با ما و دیگران در میان بگذارید*
*با کلیک روی نماد RSS و ذخیرۀ آن، جدیدترین مطالب ما را آسانتر دنبال کنید*
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت