
در ایتالیا همه اخبار به سیلویو برلوسکنی ختم میشود؛ سیاستمدار و سرمایهداری که با بیش از 70 سال سن هنوز جنجالهای زیادی به پا میکند.
نخستوزیر سابق ایتالیا در سال 1986 باشگاه آث میلان را خریداری کرد و پس از گذشت 27 سال همچنان مالک این باشگاه است.
او هرگز قصد فروش و واگذاری این باشگاه را نداشته و میخواهد اکنون آن را حفظ کند، او مدتی پیش اظهار کرد که زمان خداحافظی از میلان فرا رسیده و آمادگی خود را برای واگذاری باشگاه به فرد دیگری اعلام کرد، اما پشیمان شد. در سالهای اخیر فشار زیادی روی او وارد شده که باشگاه را به مالک جدیدی واگذار کند.
آغاز دوران طلایی با برلوسکنی
برلوسکنی با خرید باشگاه میلان باعث شد دوران بسیار درخشانی در این باشگاه آغاز شود.
این سیاستمدار ایتالیایی با ثروت هنگفتی که داشت مانند بسیاری از مالکان کنونی باشگاههای دیگر مطرح دنیا تنها بر حسب علاقه به سمت فوتبال و خرید باشگاه آمد، اما شاید خودش در ابتدا هم گمان نمیکرد مالکیت این باشگاه برای سالهای طولانی در اختیار او قرار بگیرد و حتی به یکی از چهرههای تاثیرگذار فوتبال ایتالیا تبدیل شود، همانطور که در سیاست نیز همیشه چهره تاثیرگذاری بوده است.
البته برلوسکنی با همه پروندههای قطور و سیاهی که در این سالها از خود بر جا گذاشته است برخلاف بسیاری از مالکان متمول باشگاههای مطرح دیگر، بخوبی از فوتبال سررشته دارد.
او در سال 1986 به محض ورود به باشگاه میلان، آریگو ساکی را به عنوان سرمربی جدید تیمش انتخاب کرد و پس از آن نیز بازیکنان بزرگی همچون مارکو فان باستن، رود گولیت و فرانک رایکارد را به میلان آورد تا این باشگاه ایتالیایی وارد عصر طلایی خود شود.
کسب عناوین قهرمانی در جامهای متعدد چهره مقبولی از برلوسکنی در فوتبال ایتالیا ساخت، اما در سالهای بعد رسواییهای متعدد این چهره مشهور سیاسی و دخالتهای بیش از اندازهاش در امور فوتبالی، ورق را برگرداند و بر تعداد مخالفانش افزود.
تیم معمولی آقای مالک
برلوسکنی با ثروتی معادل 6.2 میلیارد دلار، صد و نود و چهارمین ثروتمند دنیاست. این آخرین ردهبندی مجله مشهور فوربس است.
با وجود آنکه مالک باشگاه آث میلان ثروتی خیرهکننده دارد و با این ثروت میتوانست تیم قدرتمندتری از میلان بسازد، اما در سالهای اخیر آنقدر در گرداب رسواییهای اخلاقی و مسائل سیاسی فرو رفته که فراموش کرد باشگاهی به نام آث میلان وجود دارد. آث میلان با وجود اینکه هنوز یکی از قدرتهای سری A ایتالیا به شمار میرود، اما فاصله بسیار زیادی با عصر طلایی خود در دهههای 80 و 90 میلادی دارد و به یک تیم معمولی در اروپا تبدیل شده است البته برلوسکنی که متهم به بودن در مافیای فوتبال ایتالیا و حتی سردمداری آن است در این حال و روز کنونی آث میلان نقش پررنگی داشته است. در واقع رسوایی های پیدرپی او در سالهای اخیر چنین شرایطی را رقم زد.
تیم تحت مالکیت او با اتهام اثبات شده تبانی هم روبهرو شد که عقبگردی بزرگ برای این تیم بود.
برلوسکنی اکنون حضور کمرنگتری در باشگاه میلانی دارد و دیگر مثل گذشته عهده دار امور اجرایی نیست، او به دلیل مشغلههای فراوان (البته بخوانید رسواییهای اخلاقی فراوان و محکومشدن به هفت سال زندان به دلیل مسائل اخلاقی) آدریانو گالیانی را به سمت مدیریت اجرایی و نایبرئیسی باشگاه برگزیده است.
میلان در سالهای اخیر بدهیهای زیادی را بالا آورده و همواره در زمره باشگاههای بدهکار ایتالیایی قرار داشته است. بدهیهای این باشگاه در کنار مشکلات دیگری که برلوسکنی با آن دارد باعث شد تا به فکر فروش میلان بیفتد تا بیش از این ضرر ندهد، اما به سرعت پشیمان شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
استاد یدالله کابلی معتقد است: تحولات نقاشیخط، نمایش قدرت نوآوری و خلاقیت در عرصه خط است
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «جامجم»: