به گزارش فارس، غلامرضا رضایی گفت:حج تمتع امسال نیز مانند سالهای گذشته به مدت 30 تا 35 روز است که به صورت متغیر و بر اساس برنامه پروازی که کشور عربستان در اختیار ما قرار میدهد برنامه ریزی شده است.
وی در خصوص کاهش تعداد روزهای حضور زائران ایرانی در حج تمتع امسال گفت: چنین خبری صحت ندارد و این روال مانند سالهای گذشته است. فقط در برخی از کاروانّها در سالهای گذشته اتفاق افتاد که 40 یا 41 روز در عربستان حضور داشتند، اما تعداد این کاروانها بسیار کم بود این در حالی است که اکثر کاروانها بین 30 تا 35 روز در عربستان اقامت داشتند.
رضایی اظهار داشت: سازمان حج و زیارت تلاش میکند با رایزنی با سازمان هواپیمایی عربستان در خصوص اختصاص پروازهایی به ایران مدت زمان حضور زائران ایرانی را بیشتر کند.
بنابر اعلام سازمان حج و زیارت، نخستین گروه زائران ایرانی حج تمتع امسال 23 شهریور ماه و آخرین گروه نیز 17 مهر ماه به زیارت خانه خدا مشرف میشوند.
همچنین عملیات بازگشت حجاج ایرانی به کشورمان از 28 مهر ماه سال جاری آغاز می شود و 18 آبان ماه آخرین گروه حجاج ایرانی به میهن اسلامی باز میگردند.
براساس اعلام سازمان حج و زیارت، 63 هزار و 990 زائر ایرانی در حج امسال به زیارت خانه خدا مشرف میشوند.
وزیر حج عربستان:کاهش سهمیه حج تا سه سال دیگر ادامه دارد
وزیر حج عربستان در پی تصمیم این کشور برای کاهش ۲۰ درصدی تعداد حجاج خارج از عربستان در موسم حج امسال اعلام کرد به هیچ کشوری قول جبران این کاهش را نداده ایم و کاهش تعداد حجاج تا سه سال دیگر ادامه خواهد داشت.
به گزارش مهر، بندر بن محمد حجار در واکنش به زیانهای فراوان ناشی از تصمیم اخیر مقامات سعودی مبنی بر کاهش بیست درصدی تعداد حجاج کشورهای اسلامی اظهار داشت: ما به هیچ کشوری قول جبران به خاطر کاهش تعداد حجاج نداده ایم.
وی گفت: به بعثههای حج کشورهای مختلف اطلاع داده ایم که کاهش تعداد حجاج تا سه سال دیگر ادامه خواهد داشت و هیچ تصمیمی برای جبران این کاهش برای هیچ بعثه ای نداریم و کاهش تعداد حجاج شامل همه خواهد شد و حجاج داخل عربستان هم بر اساس سهمیه مشخص خواهند آمد و جایی برای افزایش تعداد حجاج نیست.
این مقام مسئول تاکید کرد: وزارت حج عربستان به هیچ کشوری وعده افزایش سهمیه یا جبران ناشی از تصمیم کاهش تعداد حجاج خارج از عربستان به میزان ۲۰ درصد و حجاج داخل به میزان ۵۰ درصد در موسم حج امسال را نداده است با توجه به اینکه تعداد آنها از سال ۱۹۸۷ میلادی بر اساس مصوبه سازمان همکاری اسلامی مبنی بر هزار حاجی به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت مشخص است، وزارت حج عربستان به حفظ سلامت حجاج و عمره گزاران به سبب طرح توسعه صحن طواف اهتمام دارد.
وی افزود: طرح توسعه صحن طواف سبب کاهش ظرفیت آن از ۴۵ هزار به ۲۲ هزار طواف کننده در ساعت شده بود که پس از راه اندازی مطاف موقت به ۳۰ هزار نفر افزایش یافت.
حجار گفت: پروژه توسعه صحن طواف در سال ۱۴۳۶ قمری به اتمام خواهد رسید و در آن هنگام ظرفیت این مکان به ۱۰۵ هزار نفر در ساعت خواهد رسید.
وزیر حج عربستان، توسعه مسجدالحرام، مسعی، حرم مطهر نبوی (ص)، فرودگاه بین المللی جده، فرودگاه بین المللی مدینه منوره، قطار حرمین، قطار مشاعر و پروژه حمل و نقل عمومی در مکه مکرمه را از جمله طرحهای مهم توسعه دانست و از احداث شهرک یکپارچه ای برای حجاج در مکه مکرمه همانند مدینه منوره در زمینی به مساحت یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع خبر داد.
وی افزود: این طرح سبب کاهش فشار بر منطقه مرکزی اطراف حرم شریف مکی میشود که در این شهرک، ساختمانهای بعثههای حج کشورهای مختلف که تعدادشان ۸۰ بعثه است و ایستگاههایی برای حمل بار و دفاتر شرکتهای حج، موسسات طوافه و اتحادیه حمل و نقل عمومی قرار خواهد داشت.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد