نمونههای داخلی این دست از شهرها هم اصفهان و اهواز خودمان است که دیدن شادی اصفهانیها و توجه گردشگران داخلی با جاری شدن آب در زاینده رود، همیشه هیجان انگیز بوده است. حالا تصور کنید که شهری دارای دو رودخانه باشد، اما این رودخانه نه تنها برای مردمش شادی و مناظر زیبا نداشته باشد بلکه سبب دردسر هم بشود.
رودخانههای زرجوب و گوهررود دو رودخانه بزرگ و معروفی است که از مناطق اصلی و مرکزی شهر رشت میگذرد، اما سالهاست به محلی برای فاضلاب و زبالههای شهر تبدیل شده است.
شهردار رشت چندی پیش اعلام کرده بود: در شهری زندگی میکنیم که فاضلاب و زبالههای آن به رودخانهها ریخته میشود و این امر معضلی جدی را پدید آورده است.
22 محله از 55 محله شهر رشت در بافت فرسوده و مجاورت رودخانهها قرار دارد و برعکس همه جای دنیا، قیمت خانهها مجاور رودخانهها بسیار کمتر از سایر نقاط این شهر است؛ چراکه در فصل گرما بخصوص، بوی ناشی از فاضلاب موجود در رودخانهها قابل تحمل نیست.
اما ماجرا فقط به این جا ختم نمیشود، پروژه جمعآوری، انتقال و تصفیه بهداشتی فاضلاب شهرهای رشت و انزلی از سال 1384 با حمایتهای مالی بانک جهانی در شهرهای رشت و انزلی آغاز به کار کرد. در آن سال و براساس توافق بین ایران و بانک جهانی، 6.148 میلیون دلار بانک جهانی و 4.88 میلیون دلار دولت ایران؛ تعهد شد در بخش آب و فاضلاب گیلان سرمایهگذاری شود.
بر این اساس قرار بود این طرح در دی ماه 1389 به پایان برسد که با گذشت حدود سه سال از موعد پایان، هنوز زرجوب و گوهررود بار فاضلاب شهری رشت را بر دوش میکشد.
تصورش حالا سخت شده اما بیایید روزی را تصور کنید که گیلان بهعنوان استان مورد توجه گردشگران، دو رودخانه مرکزش، بدون فاضلاب باشد کنار روخانهها مراکز چشمنوازی ساخته شود و قایقهای روی رودخانه و بوی آب و ازدحام گردشگران رونق دوبارهای به زرجوب و گوهررود بدهد. مستوره برادران نصیری - دبیر گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد