آمارها نشان میدهد که هر ساله تعداد زیادی از افراد مبتلا به سرطان پوست میشوند و بیشتر این افراد تا انتهای زندگی خود به بیماری خود پی نبرده، تحت درمان قرار نمیگیرند. مهمترین دلیل نادیده گرفتن این بیماری شایع و خطرناک، ناآگاهی افراد و تفکر سنتی آنان است؛ چراکه بیشتر علائم مشاهده شده ناشی از سرطان پوست را آلرژی، اثرات موروثی و آثار سطحی تعبیر میکنند و اقدامی برای پیشگیری و درمان انجام نمیدهند.
تحقیقات انجام شده روی ۱۷۱ بیمار مبتلا به سرطان پوست نشان میدهد که ۶۰ درصد از این افراد یا تا به حال از کرم ضد آفتاب استفاده نکردهاند یا استفاده از آن را خیلی جدی نمیگرفتند. اکثر این افراد به طور مداوم در معرض آفتاب قرار داشتند و برخی نیز از سولاریم (برای برنزه شدن پوست) استفاده میکردند.
متخصصان تاکید میکنند افراد در تمام فصول سال و بخصوص در تابستان باید از کرمهای ضد آفتاب و محافظ (مانند کلاه افتابگیر و عینک) استفاده کنند. تابش زیاد نور خورشید بر پوست بدن باعث ایجاد سرطان پوست میشود، ولی یک زخم پیش سرطانی به نام ACTINIC KERATOSIS (کراتوزیس) خیلی جلوتر از بروز سرطان پوست، دیده میشود.
استفاده روزانه از کرم ضد آفتاب بسیاری از این زخمها را قبل از سرطانی شدن از بین میبرد. استفاده از این کرم ها در فصل تابستان، تا ۶۰ درصد از تأثیر نور خورشید کاهش میدهد.
لازم است که ˈSPF ˈ مناسب برای کِرِم توسط پزشک متخصص تعیین شود. همچنین کرم ضد آفتاب باید هر ۲ ساعت یک بار تمدید شود.
توصیه میشود در تمام روزهای سال حتی وقتی نمیخواهید از منزل خارج شوید، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. این کار باعث میشود مواد موجود در کرم ضد آفتاب به پوست شما بچسبد و به آسانی با عرق کردن و شستن از بین نرود. تا جایی که ممکن است از نور آفتاب بخصوص در روزهای تابستان، دوری کنید و هر چند مدت یک بار به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. با این کار قبل از تبدیل شدن سلولهای پیش سرطانی به سلولهای سرطانی، آنها را از بین خواهید برد.
>> پزشکان بدون مرز
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد