نگاهی به سریال خاطرات مرد ناتمام

این ضرباهنگ واقعی نیست

در دنیای واقعی هر سوژه و موضوعی ضرباهنگ و ریتم درونی خود را دارد. برخی از موضوعات هستند که ذاتا از ریتمی تند برخوردارند و نمی‌توان توقع داشت که این موضوعات در فضایی آرام جریان خود را طی کنند.
کد خبر: ۵۴۱۹۵۲
این ضرباهنگ واقعی نیست

داستان سریال «خاطرات مرد ناتمام» که مدتی است پخش آن از شبکه یک شروع شده است در سال 1327 رخ می‌دهد؛ سالی که در آن جریان و زمزمه‌های سیاسی زیادی شنیده می‌شد، جریانی که به ملی شدن صنعت نفت ختم شد بنابراین دور از ذهن است که برای چنین سالی آرامش مطلق را تصور کرد. محور داستان این سریال جوانی به نام سیناست که پسر آمیرزا رکن‌الدین عطار است که به خارج از کشور رفته، درس داروسازی خوانده و حالا برگشته تا صنعت داروسازی را در کشور ارتقا بخشد. اما در این راه برخی برای او مشکلاتی به‌وجود می‌آورند.

اگر اصل را بر این خلاصه داستان بگذاریم باز هم این توقع وجود دارد که ریتم این رویداد و کار سینا تند باشد.

راه‌اندازی لابراتوار داروسازی در سال 1327 و ایجاد مشکل بر سر راه این کار، پر از تنش و التهاب است چون درونش‌ پر از ماجراست و وقتی ماجرا وجود داشته باشد، ریتم تند می‌شود. اما واقعیت این است که ریتم سریال خاطرات مرد ناتمام آنقدر کند است که انگیزه لازم را به بیننده منتقل نمی‌کند.

سازندگان این سریال در گفت‌وگوهایی عنوان کرده‌اند که موضوعات سیاسی روز بحث اصلی آنها در این سریال نیست بلکه آنها خانواده‌ای از آن دوران را به تصویر کشیده‌اند که در آرامش زندگی می‌کرده‌اند! این گفته نقض آشکار اتفاقاتی است که در یک دوره خاص در جامعه ما رخ داده و بیشتر مردم را درگیر خود کرده است.

اگر قرار بوده برشی از زندگی یک خانواده معمولی در دهه 20 در این سریال به نمایش درآید، چه لزومی داشت که سینا را داروسازی جوان و متعهد نشان داد؟ سازندگان خاطرات مرد ناتمام می‌توانستند برای ساخت اثری که آرامش و رخوت در آن موج می‌زند به سراغ یکی از خانواده‌های مرفه آن زمان بروند و نشان دهند که آنها فارغ از اتفاقات پیرامون خود سرخوش به زندگی ادامه می‌دهند.

جامعه امروز ما باز هم بنا به هزار اتفاقی که این روزها در جریان است، جامعه آرام با ضرباهنگ بسیار کند نیست و نمی‌توان هم انتظار داشت که مردم بسادگی از کنار اتفاقات بگذرند و در شب‌نشینی‌‌هایشان فقط از همه چیز‌های خوب حرف بزنند.

شرایط امروز جامعه ما شاید شباهت زیادی به سال‌های دهه 20 دارد. بنابراین نمی‌توان با پخش سریال خاطرات مرد ناتمام از مردم خواست که چشم به رویدادهای مهم و بسیار پرشتاب ببندند و زندگی آرامی را تجربه کنند.

ضرباهنگ بسیار کند سریال خاطرات مرد ناتمام نه با شرایطی که داستان در آن می‌گذرد همخوانی دارد و نه با شرایط امروز جامعه. بنابراین با پذیرش این اصل که هر موضوع و شرایط اجتماعی ریتم خاص خود را می‌طلبد، نباید انتظار داشت که این سریال توانسته باشد راهی برای خروج از بحران‌های جامعه را به آنها نشان دهد.

طاهره آشیانی - گروه رادیو و تلویزیون

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
تهدید مذاکرات از درون آمریکا

جام‌جم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد

تهدید مذاکرات از درون آمریکا

نیازمندی ها