براساس تحقیقات دانشگاهی، مثبتاندیشی و شادی راه ورود بسیاری از بیماریها را بر انسان میبندد. به عنوان مثال، میگویند شادبودن بیش از هر عامل دیگری خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. محققان دانشگاه کلمبیا در مطالعاتی مشاهده کردند افرادی که شادتر هستند کمتر از دیگران به بیماریهای قلبی دچار میشوند لذا اگر شما به طور معمول فرد شادی نیستید، بهتر است شادبودن را تمرین کنید چون اینکار به قلب شما کمک میکند.
براساس این تحقیق، تاثیر شادبودن به گونهای است که هرچقدر درجه شادبودن بیشتر باشد درصد خطر مشکلات قلبی نیز کاهش مییابد. در مقابل، استرس اغلب موجب آزادشدن هورمونهایی میشود که میتواند به ماهیچههای قلب آسیب بزند.
استرس همچنین موجب میشود رگهای خونی بیش از حد باز شود و فضا برای ایجاد پلاکهایی که رگها را مسدود میکند، فراهم میشود. به همین دلیل، پزشکان پـــــیشنهاد میکنند همیشه لبخند بزنید، چرا که لبخندزدن استرس را از بین میبرد. وقتی استرس دارید، لبخند بزنید تا استرستان کمتر شود.
از سوی دیگر، لبخندزدن سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. وقتی عملکرد ایمنی بدن تقویت میشود شما احساس آرامش بیشتری میکنید. حتی میگویند لبخندزدن از ابتلا به آنفلوآنزا و سرماخوردگی جلوگیری میکند. لبخندزدن باعث کاهش فشارخون میشود. وقتی لبخند میزنید، فشارخونتان به طرز قابل توجهی پایین میآید. همچنین لبخندزدن اندورفین، سروتونین و مسکنهای طبیعی بدن را آزاد میکند. تحقیقات نشان داده است لبخندزدن با تولید این سه ماده در بدن باعث بهبود روحیه میشود. میتوان گفت لبخندزدن یک داروی مسکن طبیعی است.
میگویند شادی روی کاهش آلرژی تاثیر دارد. سعی کنید خود را در موقعیت خندیدن قرار دهید. شرکتکنندگان در تحقیقی که از سوی محققان ژاپنی انجام شده بود زمانی که به تماشای یک فیلم خندهدار نشسته بودند کمتر دچار حساسیت میشدند، اما همین افراد زمانی که به تماشای یک فیلم جدی نشستند، پیاپی عطسه میکردند. خلاقیت به خرج دهید. خلاقیت راه خوبی برای شادبودن است.
همچنین کسانی که برای امرار معاش یا سرگرمی دست به خلاقیت میزنند، انسانهای شادی هستند. فعالیتهای خلاقانهای مثل طراحی، نقاشی، مجسمهسازی، صنایعدستی، پختن یک غذای جدید، سرودن شعر یا باغبانی تأثیرات شگرفی در شادبودن شما دارد. دوستان و اعضای خانواده خود را هر زمان که از مسالهای ناراحت بودید، زیاد در آغوش بگیرید. این کار موجب انتقال موج شادی میشود.
هر زمان که از مسالهای ناراحت شدید، اگر با خود بگویید: «این نیز بگذرد» و آینده روشنتری را تصور کنید. رفتاری همانند یک کودک داشته باشید تا احساس جوانی و نشاط کنید.
با مردم مهربانی کنید. شما میتوانید با انجام کارهای کوچکی مثل گفتن یک کلمه محبتآمیز یا دادن نوبت خود به دیگران، مردم را شاد کنید.
قدرشناس باشید. قدرشناسی را تمرین کنید و تشکر از دیگران را از یاد نبرید. قدر داشتههای خود را بدانید. این کار باعث میشود احساس شادی بیشتری کنید و زندگی را موهبتی بزرگ بدانید.
علیرضا خانی - جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد