سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
علی رغم 12 سال دیکتاتوری و حکومت وحشت نازی ها، آدولف هیتلر هرگز موفق نشد طبقه نظامیان اشراف زاده پروس که به سنت ها و شرافت خود پایبند بودند را با خود همراه سازد.
سوء قصد 20 ژوییه سال 1944 میلادی با نام رمز «عملیات والکایری» مهمترین سوء قصدی بود که نسبت به جان هیتلر صورت گرفت.
افرادی که برای انجام این سوء قصد هم پیمان شده بودند قصد داشتند با قتل هیتلر رژیم نازی را ساقط کرده و یک رژیم دیکتاتوری محافظه کار با احتمال برقراری دوباره حکومت سلطنتی را مستقر کنند. آنها تصمیم داشتند با غرب صلح کرده اما به جنگ با اتحاد شوروی ادامه دهند.
در میان آنها افسران عالیرتبه ای از جمله کنت کلاوس فن اشتوفنبرگ ، رییس ستاد مشترک ارتشهای داخل آلمان مشاهده می شدند. او در افریقا در کنار مارشال اروین رومل جنگیده بود و پس از یک جراحت شدیدکه منجر به نقص عضو او شد به آلمان بازگشته بود.
کنت اشتوفنبرگ در روز سوءقصد ، کیف حاوی بمب را در نزدیکی هیتلر و در زیر میزی می گذارد که در اطراف آن هیتلر و ژنرال هایش نقشه ها را بررسی می کردند. او سپس به بهانه یک تماس تلفنی خارج شده و فورا عازم برلین می شود تا پس از قتل هیتلر، ارتش را به قیام دعوت کند.
اما پای یکی از افسران به کیف می خورد و او کیف را برداشته و آن را در فاصله دورتری قرار می دهد. هنگام ظهر وقتی انفجار رخ می دهد ، میز کنفرانس مانند یک حفاظ مانع از کشته شدن هیتلر شده و او فقط جراحتی سطحی می بیند ، اما تا پایان عمر دچار لرزش دست و پا شد.
عاملان سوءقصد که از سرنوشت هیتلر بی اطلاع بودند در به دست گرفتن قدرت تردید به خرج می دهند.
اشتوفنبرگ در همان شب 20 ژوییه دستگیر شده و به قتل می رسد. آدمیرال ویلهلم کاناریس به اردوگاه مرگ فلوسنبورگ اعزام شده و در آنجا به دار آویخته می شود. مارشال هانس فن کلوگ قبل از دستگیری خودکشی کرد.
در روز 14 اکتبر سال 1944 میلادی ، فیلد مارشال اروین رومل که با عاملان سوءقصد هم پیمان شده بود ، ناگزیر به خودکشی می شود اما با توجه به محبوبیت بسیار او در آلمان هیتلر برای رومل مراسم تشییع جنازه رسمی و ملی برپا می کند.
در مجموع دستکم 200 افسر عالیرتبه که اغلب از نظامیان اصیل زاده پروس بودند توسط نازی ها کشته می شوند.
در روز 20 ژوییه سال 1944 میلادی آدولف هیتلر رهبر آلمان نازی از انفجار بمبی که برای قتل او کار گذاشته شده بود ، جان سالم به در می برد.
دخالت یک افسر در جابه جا کردن کیف حاوی بمب موجب می شود هیتلر به طور تصادفی ازسوء قصد افسران میهن پرستی که قصد نجات آلمان را داشتند ، نجات یابد. او پس از این انفجار دچار سنگینی گوش و رعشه می شود، اما آلمان را تا انتها با جنون خود به سوی نابودی سوق می دهد.
بهرام افتخاری
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد