بنابراین این دوره حماسی ۱۲ روزه مقاومت در برابر رژیم ددمنش صهیونیستی، هم تنبه و آگاهی جهانگیر و فراگیر ایجاد کرد و هم روحیه مقاومت و امید به موفقیت مقاومت را در جوامع اسلامی برانگیخت و تقویت نمود. از این منظر، کاملا درست است این رویارویی که البته هنوز پایان نیافته و به یاری خداوند امتداد خواهد داشت، جرقههایی از انگیزه و حرکت را در جبهه حق ایجاد میکند و قطعا در زمینهسازی گفتمان مقاومت و تمدن نوین اسلامی نقشآفرین خواهد بود.
بهطور مصداقی، در سطح جهان اسلام شاهد بودیم برخی از نحلهها و چهرههایی که چندان میانه خوبی با جمهوری اسلامی نداشتند اما در این واقعه کاملا پشتسر جمهوری اسلامی قرار گرفتند و از رهبری انقلاب، بهویژه عزم راسخ، شجاعت و تدبیری که محصول ۴۷ سال پیشرفت انقلاب اسلامی است تقدیر کردند. برخی از این افراد اذعان داشتند که نیمقرن آرزو داشتند روزی رژیم صهیونیستی از جهان اسلام ضربه بخورد و امروز به دست جمهوری اسلامی این آرزو محقق شده است.
این تحولات، زمینهساز نوعی همگرایی بینالمللی در جبهه مقاومت و جهان اسلام خواهد بود که انشاءالله با تجمیع و همافزایی با مؤلفههای دیگری که در جمهوری اسلامی دنبال میشود، مانند توجه به رشد علمی و پژوهشی، توجه به اندیشهورزی در جامعه و توجه به معنویت و اخلاق، این مؤلفههای تمدنساز در کنار هم قطعا همافزایی لازم برای زمینهسازی برپایی تمدن نوین را فراهم خواهد کرد.
در موضوع مذاکره نیز باید به این نکته توجه داشت که مذاکره درباره چه موضوعی، با چه هدفی و با چه روشی انجام میشود. اینها همه درنتیجه نهایی تأثیرگذارند و نیازمند محاسبات و بررسیهای تحلیلی دقیق هستند و قاعدتا مجموعههای مسئول و برنامهریز باید آنها را انجام دهند و در نهایت تدبیر و تصمیمی که رهبر انقلاب اتخاذ میکنند برای ما حجیت دارد. بله، تحلیلها مختلف و دیدگاهها متفاوت است و به نظر من، اطلاعات و دانش من به اندازهای نیست که بتوانم در این زمینه حکم قطعی بدهم اما معتقدم بهطور کلی زمان مذاکره، مکان مذاکره، موضوع مذاکره، روش مذاکره و هدف مذاکره، همه میتوانند در جمعبندی نهایی ما برای پاسخ به این سؤال که مذاکره آری یا نه، تأثیرگذار باشند. مذاکره لزوما به معنای مرسوم آن نیست. گاهی برخی نشستها به عنوان مذاکره نامیده میشوند اما در اصل گفتوگو، روشنگری یا تبیین مواضع طرف مقابل درباره یک مسأله یا طرح یک مطالبه است.
امروز ما در برابر پیامدهای این هجمه وحشیانه و خسارتهایی که وارد شده و مسئولیتهایی که متوجه سازمانهای بینالمللی است، باید پیگیری جدی انجام دهیم و این پیگیریها گاهی با مکاتبه، گاهی با گفتوگو و گاهی با مصاحبه از راه دور یا اعلام مواضع صورت میگیرد. اینها روشهای مختلفی است که باید از هرکدام برای احقاق حقی که از ملت ضایع شده استفاده کنیم تا تجاوز انجامشده محکوم و خسارتها جبران و این روند به طور نهادینه متوقف شود. امیدواریم با نابودی رژیم صهیونیستی این غده سرطانی از منطقه ما برداشته شود و نظام استکباری، به ویژه آمریکا نیز درس بگیرد و دیگر جرأت تعرض و بیاحترامی به این کشور عزیز را نداشته باشد.