حمله به صدا و سیما نوبت کاسبان رسانه‌ای است

در چند وقت اخیر، رسانه‌ملی که به‌طور قطع صدای ملت ایران است، آماج حملات هشتگی و رسانه‌ای کاسبان رسانه‌ای بسیاری بوده که بخش زیادی از آن، ریشه در رفتارهای جناحی برخی افراد دارد.همزمان با خبرسازی‌های بی‌بنیاد درباره عزل‌ونصب‌ها در رسانه‌ملی که همگی براساس خبرهای جعلی است، گفت‌وگو‌ها و گزارش‌هایی در روزنامه‌ها و سایت‌های خبری وابسته به جریان‌های سیاسی خاص و پادوهای رسانه‌ای آنها، صداوسیما را به سیبل حملات خود تبدیل‌کرده‌اند وبه هر مسأله‌ای حتی به انتخاب مهمانان برنامه‌های خبری و تحلیلی رسانه‌ملی انتقاد می‌کنند.
در چند وقت اخیر، رسانه‌ملی که به‌طور قطع صدای ملت ایران است، آماج حملات هشتگی و رسانه‌ای کاسبان رسانه‌ای بسیاری بوده که بخش زیادی از آن، ریشه در رفتارهای جناحی برخی افراد دارد.همزمان با خبرسازی‌های بی‌بنیاد درباره عزل‌ونصب‌ها در رسانه‌ملی که همگی براساس خبرهای جعلی است، گفت‌وگو‌ها و گزارش‌هایی در روزنامه‌ها و سایت‌های خبری وابسته به جریان‌های سیاسی خاص و پادوهای رسانه‌ای آنها، صداوسیما را به سیبل حملات خود تبدیل‌کرده‌اند وبه هر مسأله‌ای حتی به انتخاب مهمانان برنامه‌های خبری و تحلیلی رسانه‌ملی انتقاد می‌کنند.
کد خبر: ۱۵۱۰۲۱۱
نویسنده سپیده اشرفی - گروه رسانه
 
نکته مهم این است که در چنین شرایطی، بیش از هر زمان دیگری، شاهد حضور کارشناسانی با طیف‌های مختلف سیاسی در آنتن تلویزیون هستیم. درهمین حال،رسانه‌ملی تلاش کرده تاعلاوه برحفظ خط فکری درست وبجا،مقابل این حملات بایستد. پژوهشگران بسیاری معتقدند که کار سازمان صداوسیما در چنین شرایطی سخت است و نباید ساده به آن نگاه کرد. عباس سلیمی‌نمین، پژوهشگر تاریخ و تحلیلگر سیاسی، در این خصوص به کثرت نظراتی اشاره می‌کند که سازمان صداوسیما تلاش کرده آنها را منعکس کند و در کنار آن، با نقدهای غیرمنصفانه‌ای روبه‌رو بوده است. سلیمی‌نمین به جام‌جم می‌گوید: تعدد نظرات در جامعه ما قابل‌توجه است و رسانه‌ملی مدیریت‌ این فضا را  در دست دارد که واقعا کار سختی است اما باید این فعالیت استمرار بخشیده شود. 
دکتر روح‌الله احمدزاده کرمانی، استاد دانشگاه و کارشناس فرهنگی نیز در این خصوص به جام‌جم گفت: ممکن است نقدهایی به برخی مسائل وجود داشته باشد اما امروز رسانه ملی پیشقراول وحدت ملی است. بر همین اساس تضعیف ر سانه ملی به منزله تضعیف وحدت، انسجام و همبستگی ملی محسوب می شود. علیرضا سربخش، نویسنده و کارشناس فرهنگی و چهره پیشکسوت جبهه فرهنگی انقلاب هم در گفت‌وگو با جام‌جم تاکید کرد: برخی به دنبال این هستند که انسجام و وحدت ملی را بر هم بزنند و با همین هدف صداوسیما را نشانه گرفته‌اند. 
حمله به صدا و سیما نوبت کاسبان رسانه‌ای است

 
نقدهای غیرمنصفانه به رسانه‌ملی
عباس سلیمی‌نمین، پژوهشگر تاریخ و تحلیلگر سیاسی، در این خصوص با اشاره به حملات اخیر علیه سازمان صداوسیما تأکید می‌کند که حفظ اتحاد و هماهنگی در مواضع رسانه ملی، کاری بسیار دشوار است. او در این خصوص به کثرت نظراتی اشاره می‌کند که سازمان صداوسیما تلاش کرده آنها را منعکس کند و در کنار آن، با نقدهای غیرمنصفانه‌ای روبه‌رو بوده است. سلیمی‌نمین به جام‌جم می‌گوید: یعنی این‌که نظرات مختلفی باشد اما در این زمینه همصدایی نیز دیده شود. تعدد نظرات در جامعه ما قابل‌توجه است و هر فرد دیدگاه خاص خود را دارد. گاهی این نظرات پایه و اساس محکمی ندارند و مستند نیستند، اما نتیجه فضای آزادی است که پس از انقلاب شکل‌گرفته؛ به گونه‌ای که هرکسی خود را صاحب‌نظر می‌پندارد.
رسانه‌ملی مدیریت‌ این امر را با این تصورات ذهنی که برخی پیدا کرده‌اند در دست دارد که واقعا کار سختی است اما باید این فعالیت استمرار بخشیده شود. در این میان می‌توان سرمایه‌های خوبی را شناسایی کرد و از حضور آنها بهره برد. 
 
عده‌ای به‌دنبال تضعیف صداوسیما هستند
وی با اشاره به تقویت موقعیت صداوسیما در جریان حملات صورت‌گرفته به ساختمان‌شیشه‌ای هم بیان می‌کند: برخلاف برخی افراد، می‌توان شخصیت‌هایی را شناسایی کرد که حضورشان برای غنای محتوای اطلاعاتی جامعه بسیار مفید است و سرعت‌عمل رسانه را هم افزایش می‌دهد. وی با اشاره به نظرسنجی‌های پس از جنگ‌تحمیلی ۱۲روزه می‌گوید: این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد موقعیت صداوسیما نزد افکارعمومی بعد از تهاجم دشمن صهیونیستی به‌شدت تقویت شده و اعتماد مردم به رسانه‌ملی افزایش یافت. سلیمی‌نمین می‌افزاید: افزایش اعتماد مردم به صداوسیما، باعث افزایش استفاده جامعه از اخبار و پوشش مسائل سیاسی می‌شود و جایگاه رسانه‌ملی را در جامعه ارتقا می‌دهد. البته طبیعی است که برخی افراد و جریان‌ها با این مسأله مخالف باشند و درصدد تضعیف صداوسیما برآیند، اما صداوسیما باید بر پایداری و دقت خود بیفزاید و هر اظهارنظر اختلاف‌انگیزی ــ چه داخلی و چه بیرونی ــ را تا زمانی که اصولی و قانونمند نباشد، از تریبون صداوسیما دور نگه‌دارد یا اگر قرار است تریبون داده شود، برنامه به‌صورت زنده نباشد. 
 
طیف کارشناسان صداوسیما متنوع است
این پژوهشگر تاریخ، با استقبال از تنوع کارشناسانی که برای بیان دیدگاه‌های خود در برنامه‌های تلویزیونی حضور می‌یابند، به این نکته اشاره می‌کند: تا زمانی که فردی اصول و مبانی مشخصی را بپذیرد، می‌تواند عملکرد مؤثری داشته باشد؛ هرچند در این مسیر، ضعف‌هایی نیز وجود دارد. رسانه‌ملی با دعوت از کارشناسان باسواد و مسلط به مسائل جهانی، توانسته جامعه را از حضور این افراد بهره‌مند کند و این شناسایی و معرفی کارشناسان، اقدامی ارزشمند بوده است. من خودم شاهد حضور جوانانی در رسانه‌ملی هستم که به تحولات جهانی اشراف دارند و حتی افراد باتجربه‌تر را به حاشیه برده‌اند. درمجموع باید اشاره کنم که رسانه‌ملی می‌تواند سرمایه‌های فکری با سلایق مختلف را به میدان بیاورد و آگاهی جامعه را افزایش دهد‌؛ همان چیزی که همه از رسانه‌ملی انتظار دارند: پرهیز از دامن‌زدن به اختلافات. بر این اساس، افرادی که ذاتا جنجالی هستند، فارغ از این‌که اصلاح‌طلب باشند یا اصولگرا یا هر گرایش دیگری باید با توجه به کارنامه‌شان ارزیابی شوند. به نظر من، رسانه‌ملی در حفظ ایمنی و آرامش جامعه رسالت بسیار مهمی دارد و امیدوارم بتواند به شایستگی از این مسئولیت پاسداری کند. 
 
ضربه زدن به انسجام ملی ممنوع!
علیرضا سربخش، نویسنده و کارشناس فرهنگی و چهره پیشکسوت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با بیان این‌که نباید فراموش کرد ما هنوز هم در شرایطی هستیم که باید جنگ را ادامه‌دار بدانیم، نسبت به خطر ایجاد تفرقه در صفوف واحد ملت علیه دشمن تأکید کرده و می‌گوید: باید این را بدانیم که برخی در نظر دارند انسجام و وحدتی که حین جنگ شکل گرفته را زیر سؤال برده یا به‌هم‌بزنند و ممکن است با این هدف، سازمان صداوسیما را نشانه بگیرند. این را می‌دانیم که رژیم‌صهیونیستی و آمریکا حتما جاسوسانی در این رابطه دارند که ممکن است برخی‌شان برای همین ساماندهی شده باشند که در عرصه فرهنگ این وحدت را زیر سؤال ببرند و شک وتردید ایجاد کنند. درواقع به‌نوعی دنبال ایجاد اختلاف هستند. سربخش در ادامه بر ضرورت برخورد با جریان‌های وحدت‌شکن تأکید می‌کند و می‌گوید: به نظر من، با شناسایی این افراد می‌توان به رد جاسوسان نظامی در حوزه فرهنگ رسید. در وضعیت فعلی، لازم است یک صدای واحد ازجمهوری اسلامی ایران بیرون بیاید. بنابراین، باید مراقب افرادی که به‌دنبال ایجاد اختلاف هستند باشیم و آنها را مورد رصد قرار دهیم. بسیاری در تلاش هستند تا وحدت ملی را خدشه‌دار کنند و هدف خود را سازمان صدا و سیما قرار داده‌اند.
 
شبهه‌افکنان علیه صداوسیما؛ پیاده‌نظام دشمن 
وی با اشاره به این‌که برخی تلاش می‌کنند رسانه ملی را به‌عنوان بزرگ‌ترین پیام‌رسان نظام دچار خدشه کنند، می‌گوید: به همین دلیل است که این افراد و جریان‌ها، برخی مطالب را علیه این رسانه مطرح می‌کنند. بنابراین باید در مقابل این موضوع هوشیاری لازم را داشته باشیم. بسیاری از افرادی که شبهاتی را علیه سازمان صداوسیما مطرح می‌کنند، پیاده‌نظام همان دشمن هستند که در عربستان یا آلبانی مشغول‌اند. در این میان ممکن است از نیروهای داخلی هم برای این کار استفاده کنند. درمجموع باید حواس‌مان باشد که وحدت و یکپارچگی را از دست ندهیم. 
 
به‌دنبال اختلاف‌افکنی در میان نیروهای انقلاب هستند
وی در ادامه می‌گوید: ما با تضارب آرا مشکل نداریم اما باید مراقب باشیم که خط قرمزها را حفظ کنیم.  باید به قول آقای حسن‌زاده‌آملی، گوش به حرف کسی داد که گوش به فرمان امام‌زمان(عج) دارد. اگر چنین چیزی را در نظر داشته باشیم، مطمئن باشید که مثل قبل لطف خدا شامل حال ما خواهد شد. سربخش با اشاره به حوادث جنگ‌تحمیلی دوم، اضافه کرد: درست است که فرماندهان بزرگی را از دست دادیم اما نهایت کار به نفع اسلام و مسلمین و حق بود و دل مظلومان تاریخ و مستضعفان را به‌دست‌آوردیم. همین مقدار که استکبار زیر سؤال رفته، خودش بزرگ‌ترین امتیازی است که کسب کرده‌ایم. این را هم باید در نظر داشت که برخی افراد ممکن است به نام تضارب آرا به‌دنبال اختلاف‌افکنی در میان نیروهای انقلاب باشند.  وی در پایان می‌گوید: این پیشنهاد را دارم که رسانه‌های مختلف همسو با جبهه انقلاب، یک همفکری جامع با هم داشته باشند و از توانمندی یکدیگر بهره ببرند. حتی خود سازمان صداوسیما هم می‌تواند آغازگر این همفکری میان رسانه‌های مختلف باشد. 
 
رسانه‌ملی امتداد ملت ایران است
دکتر روح‌الله احمدزاده کرمانی، استاد دانشگاه و کارشناس فرهنگی نیز در این خصوص معتقد است برخی جریان‌های خاص به‌دنبال نقدهای غیرمنصفانه رسانه‌ملی هستند که شاید در ظاهر نقدهایی به سیستم رسانه‌ای باشد اما در بطن ماجرا، چیز دیگری است و باید نسبت به آن هوشیار بود. وی در این رابطه به جام‌جم می‌گوید: موضوعی که باید به‌عنوان یک شاخص کلی مورد ارزیابی و تاکید قرار گیرد، شاخص وحدت و منافع ملی است. یعنی باید هرگونه اظهارنظر  و کنش رسانه‌ای را بر پایه وحدت و منافع ملی و البته حول رهبرمعظم‌انقلاب ارزیابی کنیم. به نظرم هر نوع کنشگری و نظام نقد و گفت‌وگویی که ‌به تضعیف ارکان رهبری ملت ایران، وحدت ملی و منافع ملی ایرانیان منجر شود، آسیبش را به جامعه و ملت ایران وارد می‌کند. ممکن است نقدهایی به برخی اظهارنظرها صورت گرفته باشد اما امروز رسانه‌ملی، پیشقراول امر وحدت ملی است. بر همین اساس هم تضعیف رسانه‌ملی به منزله تضعیف وحدت، انسجام و همبستگی ملی محسوب می‌شود. 
   
رسانه‌ملی نشان داد صدای همه مردم است
احمدزاده در اشاره به فعالیت‌های سازمان صداوسیما در نبرد اخیر، ادامه می‌دهد: با وجود این‌که همیشه ساختار نقد در فضای رسانه‌ای کشور به رسمیت شناخته می‌شود، ما نباید از مدار انصاف و نقد منصفانه و عادلانه خارج شویم و خدای ناکرده در فرآیندهای نقد سیاسی یا جریانی به سمتی نرویم که فضا را به سوی پولاریزه کردن رسانه‌ملی سوق دهد؛ رسانه‌ای که متعلق به همه ایرانیان است. معتقدم در جریان جنگ ۱۲روزه و پس از آن نیز، رسانه‌ملی ثابت کرد که صدای همگان است. نشان داد که یک پولی‌فونی (چندصدایی) را دارد که البته همه آنها حول یک صدا یعنی ایران واحد است. سلیقه‌های مختلف، تکثر در آرا، گفتار و... همه در مسیر بازتولید وحدت و انسجام ملی بود که انصافا از سازمان صداوسیما شاهد بودیم. کما این‌که حضور جریان‌های فکری مختلف سیاسی، گواه این بوده است. به همین خاطر اگر از مسیر نقد منصفانه خارج شویم، خلاف مروت خواهد بود.  وی درخصوص هدف نقدهای غیرمنصفانه که به سمت سازمان صداوسیما روانه شده، می‌گوید: به نظرم الگوریتم جعبه سیاه نقدهای غیرمنصفانه، هدف قرار دادن وحدت و انسجام ملی است.  به نظرم برخی از نقدها از همین جنس بوده و از مدارانصاف خارج شده تا جایی که می‌توانداقدام علیه امنیت ملی نیزتلقی‌شود‌وباید نسبت به آن هوشیاربود. احمدزاده درخصوص اهمیت یکصدایی و شنیده‌شدن این صدای واحد از سازمان صداوسیما، به نکته مهمی اشاره می‌کند که سابقه‌ای تاریخی در خود دارد. او این‌طور بیان می‌کند: ملت ایران به لحاظ تاریخی، همواره در برابر هجوم بیگانگان منسجم بوده‌ و یک آلرژی ضداجنبی در آنها وجود داشته؛ به همین خاطر رسانه‌ملی را باید در جریان نبرد اخیر، امتداد ملت ایران دانست. درواقع می‌توان گفت رسانه‌ملی دنباله و پیرو ملت ایران بود. ملت ایران در این جریان محکم ایستاد و انسجام خود را حفظ کرد. رسانه‌ملی نیز تجلی‌دهنده این صدای واحد ملی بود.  این کارشناس فرهنگی همچنین در پایان، با مثبت ارزیابی‌کردن فعالیت‌های رسانه‌ملی در مدت اخیر، تصریح می‌کند: در این شرایط باید این خط و شاکله‌ای را که رسانه‌ملی از خود به نمایش گذاشته را ارج بنهیم و مساعدت کنیم تا این رسانه بتواند وحدت و انسجام ملی را حول رهبری انقلاب به‌درستی به سرانجام برساند و جلو ببرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها