گفتگو با مهدی فنائیان، تهیه‌کننده

تنظیم نبض سلامت خانواده‌ها با «ضربان»

عوامل برنامه «ضربان» که از شبکه سلامت پخش می‌شود، به گفت‌وگوی تلفنی با مخاطبان خود پرداختند

تپش «ضربان» در تعامل با مخاطبان

عوامل برنامه ضربان که بیش از ۱۳سال است از شبکه سلامت پخش می‌شود، با حضور در واحد امور ارتباط با مخاطبان اداره‌کل روابط‌عمومی صداوسیما، به گفت‌وگوی تلفنی با مخاطبان خود پرداختند، به سؤالات مردم در زمینه مسائل پزشکی و سلامت عمومی پاسخ دادند و نظرات آن‌ها درباره برنامه را دریافت کردند.
عوامل برنامه ضربان که بیش از ۱۳سال است از شبکه سلامت پخش می‌شود، با حضور در واحد امور ارتباط با مخاطبان اداره‌کل روابط‌عمومی صداوسیما، به گفت‌وگوی تلفنی با مخاطبان خود پرداختند، به سؤالات مردم در زمینه مسائل پزشکی و سلامت عمومی پاسخ دادند و نظرات آن‌ها درباره برنامه را دریافت کردند.
کد خبر: ۱۵۰۵۰۷۴

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رسانه‌ملی، فرهاد قربانی، سردبیر برنامه ضربان شبکه سلامت با حضور در واحد ارتباط با مخاطبان (۱۶۲) گفت: مخاطبان در تماس‌هایی که می‌گیرند به نکات ارزشمندی اشاره می‌کنند. برخی حتی برنامه را ضبط یا نکات پزشکی را یادداشت می‌کنند.

وی افزود: برای من حضور در ۱۶۲ بسیار جذاب بود، زیرا صدای مخاطبان ضربان را بدون واسطه شنیدم و قطعا نظرات آن‌ها می‌تواند به ارتقای برنامه کمک کند.

نقد‌ها را می‌شنویم

حسام‌الدین خضری، مجری برنامه ضربان شبکه سلامت، تجربه پاسخگویی به تماس‌های مردمی با ۱۶۲ را یکی از مؤثرترین اشکال ارتباط با مخاطب دانست و افزود: این‌که می‌توانیم به‌صورت زنده و در لحظه با مردم صحبت کنیم، فرصتی است تا نظرات آن‌ها را مستقیم بشنویم.

وی تصریح کرد: هر مخاطبی می‌تواند به‌راحتی نسبت به موضوعات مختلف نظر دهد و ما را نقد کند. قطعا انتقاد‌های سازنده موجب رشد و افزایش کیفیت برنامه‌ها می‌شود و این نشان می‌دهد صداوسیما تا چه اندازه به مخاطبان و تعامل با آن‌ها اهمیت می‌دهد. برخی نظرات مردم در زمینه‌های مختلف بسیار کارشناسی‌شده است و گاهی به نکاتی اشاره می‌کنند که شاید هیچ‌گاه به ذهن ما نرسد.

این مجری تلویزیون گفت: با حضور در ۱۶۲ تجربه جدیدی به‌دست‌آوردم و همین که می‌بینیم مردم حتی برنامه‌های تخصصی را پیگیری می‌کنند، انگیزه بیشتری به ما می‌دهد.

وی درباره انتخاب موضوعات برنامه نیز توضیح داد: سه مبنا برای انتخاب موضوع داریم. یکی مناسبت‌ها و روز‌های جهانی مرتبط با سلامت است. همچنین، بیماری‌های فصلی یا شیوع بیماری‌ها ایده‌هایی را برای تولید محتوا به ما می‌دهد. مثلا در اوج کرونا یا شیوع آنفلوآنزا و آبله‌مرغان به این موضوعات پرداختیم. پیامک‌های مخاطبان یا سؤالات پرتکرار آن‌ها نیز نشانگر دغدغه‌های افکارعمومی است.

سطح اعتماد به ضربان بالاست

خضری اضافه کرد: مخاطبان سؤالات متنوعی می‌پرسند؛ گاهی یک فرد درباره اختلال خاصی سؤال دارد که باید پاسخ را به گونه‌ای ارائه دهیم که برای گروه بزرگی از بینندگان مفید باشد. دیدگاه ما کل‌نگر است و به‌طور جامع به بیماری‌ها و درمان نگاه می‌کنیم، اما از میان همین سؤالات بار‌ها به ایده‌های خوب برای تولیدمحتوا رسیده‌ایم.

وی در پایان گفت: در رادیو و تلویزیون دایره اطلاعاتم نسبت به مخاطبان افزایش یافته و فکر می‌کنم ضربان توانسته است اعتماد مخاطبان را جلب کند. شاید در دیگر شبکه‌ها نیز موضوع سلامت مطرح شود، اما سطح اعتماد به ضربان و شبکه سلامت بسیار بالاتر است. این بزرگ‌ترین موفقیت و وجه تمایز ماست.

مردم خواستار شنیده‌شدن مطالبات‌شان هستند

بابک حسن‌زاده‌راد، مجری برنامه ضربان با اشاره به کاهش زمان برنامه طی سال‌ها اظهار کرد: مدت برنامه از ۶۰ به ۴۵دقیقه کاهش یافته است. با وجود این همیشه پیامک‌ها و تماس‌های زیادی داریم و مردم گله‌مندند که چرا زمان کافی برای ارتباط با کارشناسان وجود ندارد.

وی افزود: ۱۶۲ فرصتی برای پاسخگویی به مطالبات مردم ایجاد می‌کند. البته باید دفعات این رویداد‌ها افزایش یابد. من بعد از ۱۳سال برای اولین‌بار در ۱۶۲ حاضر شدم که نتیجه ابتکار اداره‌کل روابط‌عمومی صداوسیماست. مجری این برنامه ادامه داد مخاطبان انتظار دارند نظرات‌شان شنیده شود و ارتباط نزدیکی با برنامه‌سازان داشته باشند. خوشبختانه واحد امور ارتباط با مخاطبان این امکان را فراهم کرده است.

حسن‌زاده‌راد درباره اثربخشی برنامه هم گفت: در این سال‌ها افتخار داشتم در حوزه سلامت عمومی به مردم خدمت کنم. سلامت، مفهومی گسترده است و ما در ضربان سعی کرده‌ایم بر پیشگیری و سواد سلامت عمومی تأکید کنیم. مهم‌ترین تفاوت ضربان با سایر برنامه‌ها این است که با زبانی ساده و قابل درک برای عموم، مسائل سلامت را مطرح می‌کنیم. مجری برنامه با اشاره به اهمیت آموزش صحیح سبک زندگی تأکید کرد: تغییر شیوه زندگی مردم سبب کاهش شیوع بیماری‌ها شده و با هزینه کمتر می‌توانیم از بیماری‌های زیادی پیشگیری کنیم.

محسن سلمان‌پور غره شیران، جانشین تهیه، مجری طرح و مدیر تولید ضربان اظهار کرد: هرچه تعامل با مخاطبان عمیق‌تر باشد، کیفیت برنامه بالاتر می‌رود و تعداد بیشتری مخاطب جذب خواهد شد. اگر با برنامه ضربان حتی به یک نفر کمک کنیم، هدف اصلی رسانه‌ملی، یعنی آموزش و اطلاع‌رسانی، تحقق یافته است. زکات علم، ترویج آن است و حضور در ۱۶۲ کمک می‌کند نقد‌های مخاطبان را بشنویم و نقاط ضعف را رفع کنیم.

وی تأکید کرد: گفت‌وگوی مستقیم با مخاطب نتایج مثبتی دارد و ضربان نیز مثل هر برنامه دیگری به این فضا نیاز دارد. از تلاش اداره‌کل روابط‌عمومی صداوسیما برای فراهم‌کردن این فرصت سپاسگزارم.

اهمیت حضور برنامه‌سازان در ۱۶۲ 

دانیال محمدی، دستیار تهیه ضربان، حضور در واحد امور ارتباط با مخاطبان را راهی برای دریافت نظرات مردم دانست و گفت: در بسیاری از مراحل تولید باید به نظرات مردم مراجعه کنیم. سلامت همواره از دغدغه‌های مردم است و محوریت ضربان نیز همین موضوع است. مخاطبان سؤالات و حتی ایده‌هایی برای بهترشدن برنامه دارند و پاسخ به تماس‌های ۱۶۲ برای همه عوامل ارزشمند است.

محمدی خاطرنشان کرد: رسانه، امروز برای افزایش کیفیت به دیدگاه مخاطبان نیاز دارد. شاید مخاطب نسبت به بخشی از برنامه دیدگاهی داشته باشد که ناشی از بی‌اطلاعی از فرآیند تولید است. زمانی که به‌صورت مستقیم صحبت می‌کنیم، هم به برنامه‌سازان کمک می‌شود و هم سطح رضایت مخاطبان رشد می‌کند. تجربه حضور در ۱۶۲ برنامه‌سازان را چند گام پیش می‌برد و فضای تعاملی ثمربخشی ایجاد می‌کند که وجود آن لازمه فعالیت رسانه‌ای در عصر حاضر است.

۱۶۲؛ دماسنجی برای برنامه‌سازان

مصطفی مصطفوی‌نسب از روابط‌عمومی شبکه سلامت، درباره اهمیت حضور عوامل برنامه‌های صداوسیما در واحد امور ارتباط با مخاطبان و تجربه پاسخگویی به تماس‌های ۱۶۲ بیان کرد: سامانه‌های پیامکی و تلفنی ۱۶۲ مانند دماسنجی برای برنامه‌سازان است تا با دیدگاه مخاطبان، به تولید برنامه ادامه دهند.

وی افزود: عوامل برنامه‌ساز با رصد نظرات مخاطبان می‌توانند متوجه شوند که جذابیت برنامه تا چه اندازه بالاست و اگر برنامه‌ای موفق نباشد، دلایل آن را بررسی کنند.

مصطفوی‌نسب تأکید کرد: برای تقویت نقاط قوت هر برنامه باید بهترین راه را بیابیم. در این مسیر، اداره‌کل روابط‌عمومی و انتقال پیام مردم به برنامه‌ها بسیار راهگشاست.

وی ادامه داد: نیاز به تعامل قوی‌تر با مخاطبان داریم و اگر بتوانیم از طریق ۱۶۲ ارتباط بیشتری برقرار کنیم، قطعا خروجی آنتن رسانه‌ملی بیشتر با ذائقه و مطالبات مردم همسو خواهد شد. مجریان، تهیه‌کنندگان و سردبیر‌ها با حضور در ۱۶۲ فرصت بی‌واسطه‌ای برای ارتباط با مردم پیدا می‌کنند که متفاوت از پیامک‌های دریافتی در برنامه‌هاست.

مصطفوی‌نسب گفت: ضربان یکی از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های شبکه سلامت است که به موضوع سلامت جسم و در مواردی سلامت روان می‌پردازد و بسیاری از مردم تمایل دارند با پزشکان و برنامه‌سازان در این خصوص تعامل داشته باشند. تعامل میان مجری‌ها و مردم واقعا در تمام این ۱۳ سال اثرگذاری مثبتی داشته است.

وی یادآور شد: در ضربان یکی از مهم‌ترین ملاحظات برای انتخاب پزشکان مهمان این است که عضو هیات‌علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور باشند. این امر اعتماد مخاطبان را در طول سال‌ها جلب کرده است.

حضور در ۱۶۲ و کمک به شناسایی نقاط قوت و ضعف برنامه

مهسا صفدری‌راد، مسئول هماهنگی و فضای مجازی برنامه ضربان، با بیان این‌که مهم‌ترین ابزار سنجش نظر مخاطبان، پیامک‌ها و تماس‌ها هستند، اظهار کرد: ما از برترین پزشکان کشور دعوت می‌کنیم، اما پرسش‌های بیشتری همواره از طریق فضای مجازی مطرح می‌شود. می‌توانیم با داده‌های دریافتی از ۱۶۲ نقاط ضعف و قوت برنامه را بسنجیم و دغدغه‌های مخاطبان را در مسیر برنامه‌سازی هدفمند پیگیری کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد حضور در ۱۶۲ آغاز ارتباط حرفه‌ای‌تر با مخاطبان باشد تا با توجه به محتوای ارائه‌شده، به سلامت عمومی بیش از پیش توجه کرده و نقطه نظرات‌شان را انتقال دهند. این ایده روابط‌عمومی صداوسیما در درازمدت نتایج مثبت بیشتری خواهد داشت. گفت‌وگوی بی‌واسطه مردم و عوامل تولید، در روزگار حاضر یک ضرورت است که خوشبختانه از سوی مدیران مورد توجه قرار دارد.

برنامه ضربان با هدف ترویج سبک زندگی سالم و آموزش و پیشگیری خانواده‌ها در مورد بیماری‌های زمینه‌ای شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت پخش می‌شود. تولید و پخش این برنامه از پاییز سال ۱۳۹۱ در گروه بهداشت و درمان شبکه آغاز شده و همچنان ادامه دارد.در این برنامه پزشکان و متخصصان حاذق، از بیماری‌های مختلف و راه‌های درمان آن‌ها می‌گویند.

توجه ویژه رسانه‌ملی به موضوع «سلامت»

حسین قرایی، مدیرکل روابط‌عمومی رسانه‌ملی نیز ضمن قدردانی از عوامل برنامه ضربان، از اهمیت توجه به سلامت و ارتقای سطح بهداشت و درمان در جامعه و نقش‌آفرینی سازمان صداوسیما و به‌خصوص شبکه سلامت در این زمینه سخن گفت و تأکید کرد که امروز و در واحد ۱۶۲ فرصتی فراهم شد تا مخاطبان وفادار برنامه بتوانند به‌طور مستقیم با گروه سازنده این برنامه سخن بگویند، دغدغه‌های‌شان را مطرح و پیشنهاد‌های خود را بیان کنند.

وی افزود: اداره‌کل روابط‌عمومی در مسیر بهبود تعامل مخاطبان با برنامه‌سازان به‌طور مستمر پذیرای عوامل سازنده برنامه‌های مختلفی از شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی است و به‌مثابه پلی میان مردم و رسانه‌ملی و در مسیر تقویت ارتباطات عمل می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها