غزه در آستانه قحطی بزرگ

بسته بودن گذرگاه‌های نوار غزه و تشدید محاصره آن از سوی رژیم صهیونیستی، این منطقه را در آستانه قحطی بزرگی قرار داده است.
بسته بودن گذرگاه‌های نوار غزه و تشدید محاصره آن از سوی رژیم صهیونیستی، این منطقه را در آستانه قحطی بزرگی قرار داده است.
کد خبر: ۱۵۰۱۶۸۲

به گزارش جام‌جم‌آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سازمان‌های بشردوستانه به دلیل بسته شدن گذرگاه‌ها روز به روز توانایی خود را برای ارائه کمک‌های امدادی به خانواده‌ها در غزه از دست می‌دهند و این امر، تراژدی فلسطینی‌هایی را که گاهی اوقات قادر به سیر کردن فرزندانشان نیستند، تشدید می‌کند.

در حالی که خانواده‌های فلسطینی در غزه به شدت به کمک‌های بشردوستانه و امدادی نیاز دارند، محاصره تحمیلی توسط اشغالگران اسرائیلی از طریق بستن مداوم گذرگاه‌های مرزی، مانع از رسیدن کمک‌ها شده است.

دوره اخیر شاهد کاهش قابل توجه کار سازمان‌های خیریه و امدادی و بشردوستانه بوده است که نقش مهمی در کمک به مردم غزه در طول جنگ طولانی و مداوم ایفا کرده‌اند. بسته شدن گذرگاه‌ها نه تنها ورود کامیون‌ها و کمک‌ها را متوقف کرده، بلکه شریان حیاتی بیش از دو میلیون نفر ساکن نوار غزه را که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) با جنگ نسل‌کشی رو‌به‌رو هستند، قطع کرده است. با تشدید محاصره، توانایی سازمان‌های خیریه برای تأمین حداقل نیاز‌های مردم رو به کاهش است.

اشغالگران از دوم مارس محاصره غزه را تشدید کرده‌اند و گذرگاه‌های مرزی را بسته‌اند و از ورود کمک‌های امدادی، کالا‌های تجاری و سوخت جلوگیری می‌کنند. این امر بر توانایی سازمان‌های خیریه برای ادامه ارائه حمایت و کمک‌های لازم به خانواده‌های فلسطینی در نوار غزه به ویژه خانواده‌های ساکن در پناهگاه‌ها و اردوگاه‌های آوارگان، تأثیر منفی گذاشته است.

رئیس انجمن خیریه «البرکه» الجزایر در فلسطین گفت: پس از گذشت بیش از ۵۵ روز از بسته شدن گذرگاه‌ها و عدم اجازه ورود کمک‌های امدادی و مواد غذایی به نوار غزه، چیزی برای ارائه به خانواده‌های آسیب‌دیده و آواره وجود ندارد. بازار‌ها تقریباً خالی از کالا هستند و قیمت کالا‌های موجود، مانند سبزیجات و کنسروها، به شدت افزایش یافته است.

«شادی جنینه» خاطرنشان کرد: این انجمن بسته‌های غذایی، وعده‌های غذایی، آب و کمک‌های غیرنقدی را به خانواده‌های فقیر ارائه می‌دهد.

جنینه افزود: قحطی در نوار غزه در حال شدت گرفتن است و اوضاع روز به روز از کنترل خارج می‌شود. همه اینها پیامد‌های جدی بر واقعیت غم‌انگیزی دارد که خانواده‌ها در غزه با آن رو‌به‌رو هستند. در چند روز گذشته، ما مجبور شده‌ایم برخی کالا‌ها را با وجود قیمت زیاد آنها خریداری کنیم. ما مقداری کمک در انبار‌های انجمن داشتیم، اما اکنون آنها تمام شده‌اند.

«ام العبد المصری» که به همراه خانواده و بستگان بزرگ ۳۰ نفره خود در کلاس درس یک مدرسه محل اسکان آوارگان شهر غزه زندگی می‌کند، گفت: از زمانی که گذرگاه‌ها بسته شده است، هیچ کمکی دریافت نکرده‌ایم. رنج ما هر روز بیشتر می‌شود.

او با اندوه افزود: ما وارد مرحله‌ای از قحطی واقعی شده‌ایم و به زحمت می‌توانیم روزی یک وعده غذا بخوریم. ما می‌توانیم گرسنگی را تحمل کنیم، اما بچه‌ها نمی‌توانند.

«هناء المجبر» دیگر شهروند فلسطینی در نوار غزه گفت: همسرم سرطان و نیاز به پیوند قرنیه دارد. گذرگاه‌ها در حال حاضر بسته هستند، بنابراین دارو، غذای سالم و حداقل مایحتاج زندگی در دسترس نیست.

به گفته دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در نوار غزه، اشغالگران با بستن گذرگاه‌های این منطقه از آغاز جنگ نسل‌کشی و جلوگیری کامل از ورود کمک‌ها از بیش از یک ماه پیش تاکنون، عمداً مرتکب جنایت گرسنگی دادن گروهی مردم فلسطین شده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
۲۵ سال با «جام‌جم»

گفت‌وگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جام‌جم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه

۲۵ سال با «جام‌جم»

نیازمندی ها