جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: فاطمه اکبرپور، وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: در شرع مقدس اسلام و قانون؛ مهریه به عنوان حق زن در بعد از عقد نکاح در نظر گرفته شده است، اما برای میزان مهریه باید گفت که تابع اصول، قواعد و مقررات مشخصی نیست و بسته به توافق طرفین بر اساس عرف جامعه ممکن است کم یا زیاد باشد.
وی با اشاره به بحثهای اخیر نمایندگان مجلس در خصوص تعیین سقف 14 سکه برای مهریه خاطرنشان کرد: منظور از قانون جدید مهریه و قوانین در دست اصلاح مهریه این نیست که فقط میتوان تا ۱۴ عدد سکه بهار آزادی یا معادل آن را به عنوان مهر قرار داد.
اکبرپور ادامه داد: منظور این است که وصول مهریه تا ۱۴عدد سکه شامل ضمانت اجرای ماده ۲ نحوه محکومیت های مالی میشود، به این صورت که زوج از طریق دادگاه اجبار به پرداخت مهریه شده و افزون بر این مقدار را نمی توان الزامی برای پرداخت در نظر گرفت و تنها زوجه هر گاه مالی از زوج معرفی کند، می تواند آن را از طریق دادگاه وصول نماید.
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه درباره حذف قانون حبس از محکومان مهریه هنوز در مجلس مصوبهای از سوی نمایندگان صورت نگرفته است؛ گفت: بنا بر اعلام کمیسیون قضایی مجلس اقداماتی انجام شده و قرار است مجازاتهای جایگزین لحاظ شود.
وی با بیان اینکه مطالبه مهریه حق شرعی و قانونی زن است، افزود: گاهی در جامعه اینگونه تلقی میشود که زن تنها هنگام طلاق میتواند مهریه خود را مطالبه کند، در حالی مطابق توافق طرفین این حق از سوی زوجه می تواند وصول شود و طلاقی نیز واقع نشود.
اکبرپور با تأکید بر اینکه مهریه ضامن خوشبختی و دوام زندگی مشترک زوجین نیست، خاطرنشان کرد: زوجین برای داشتن زندگی مشترک توام با خوشبختی و باآرامش می توانند به جای تعیین مهریه های سنگین در خصوص حقوق مشترک خود به توافق برسند و در زمان جاری شدن عقد نکاح بر روی آن حقوق و تکالیف توافق کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان