«جام‌جم» زیان رژیم‌صهیونیستی از جنگ با حماس را بررسی می‌کند

اقتصاد صهیونیست‌ها در مسیر فروپاشی

فروپاشی رژیم صهیونیستی از درون

تمرد خلبانان اسرائیلی بالا گرفت

«در شرایط کنونی، این جنگ عمدتا در خدمت منافع سیاسی و شخصی قرار دارد، نه منافع امنیتی. تداوم درگیری‌های نظامی نه‌تنها به هیچ‌یک از اهداف اعلام‌شده آن کمک نمی‌کند، بلکه به مرگ گروگان‌ها، سربازان ارتش، غیرنظامیان بی‌گناه و تحلیل‌رفتن توان نیروهای ذخیره منجر خواهد شد.»
«در شرایط کنونی، این جنگ عمدتا در خدمت منافع سیاسی و شخصی قرار دارد، نه منافع امنیتی. تداوم درگیری‌های نظامی نه‌تنها به هیچ‌یک از اهداف اعلام‌شده آن کمک نمی‌کند، بلکه به مرگ گروگان‌ها، سربازان ارتش، غیرنظامیان بی‌گناه و تحلیل‌رفتن توان نیروهای ذخیره منجر خواهد شد.»
کد خبر: ۱۴۹۹۱۰۹
نویسنده مائده زمان‌فشمی - گروه بین‌الملل
 
این بخشی از نامه صدها نظامی ذخیره و بازنشسته نیروی هوایی ارتش رژیم‌صهیونیستی است. آنها در این نامه استدلال کردند که ارتش در حال انجام جنگی با انگیزه‌های سیاسی و بدون هدف نظامی مشخص است. این نامه که در سرزمین‌های اشغالی جنجال سیاسی به‌‌پا کرده، از همه شهرک‌نشینان خواسته که خواهان پایان جنگ شوند وهشدار داده که بمباران غزه جان اسرای صهیونیست در این منطقه را درمعرض خطر قرارمی‌دهد.امضاکنندگان این نامه گفته‌اند: همان‌طور که در گذشته ثابت شده، تنها یک توافق آتش‌‌بس می‌تواند اسرا را سالم بازگرداند، درحالی‌که فشار نظامی عمدتا به کشته‌شدن اسرا و به‌خطرافتادن جان نظامیان منجر می‌شود. این نامه عمومی نشان‌دهنده نارضایتی فزاینده در سرزمین‌های اشغالی از ادامه جنگ پس از ۱۸ماه و عدم موفقیت در بازگرداندن ۵۹ اسیر باقیمانده در غزه است.  براساس نظرسنجی اخیر شبکه ۱۲ رژیم‌صهیونیستی، نزدیک به ۷۰درصد از شهرک‌نشینان صهیونیست، موافق پایان جنگ به‌عنوان بخشی از توافق برای آزادی اسرای باقیمانده هستند. 
   
یک امضا و تهدیدی برای اخراج
رئیس ستاد کل ارتش و فرمانده نیروی هوایی تصمیم گرفتند امضاکنندگان نامه، ازجمله آنهایی که در خدمت فعال بودند را اخراج کنند.  براساس گزارش رسانه‌های محلی، فرماندهان نیروی هوایی حدود ۹۷۰ نفر از پرسنل شامل خلبانان، افسران و سربازان را تهدید به اخراج کردند مگر این‌که امضای خود از نامه‌ای را که خواستار پایان جنگ در نوار غزه است، پس بگیرند. روزنامه هاآرتص گزارش داد: حدود ۹۷۰ عضو خدمه هوایی که برخی در خدمت ذخیره فعال هستند، این نامه مخالف جنگ را امضا کرده‌اند اما خواستار سرپیچی از خدمت نشده‌اند.  به گفته این رسانه، در روزهای اخیر مقامات ارشد نیروی هوایی با تماس تلفنی شخصی با ذخیره‌ نظامیان امضا‌کننده نامه، از آنها خواسته‌اند از حمایت خود عقب‌نشینی کنند. براساس گزارش هاآرتص، فرماندهان به ذخیره‌ نظامیان هشدار داده‌اند در صورت عدم تمکین با اخراج مواجه خواهند شد. پس از این تهدید، تنها ۲۵ امضاکننده نام خود را پس‌گرفتند، درحالی‌که هشت نفر دیگر درخواست اضافه‌شدن امضای خود به نامه را دادند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی هم این اقدام را کار یک گروه اقلیت افراطی که بار دیگر در تلاش است تا پیوندهای اجتماعی در اسرائیل را از درون تخریب کند، توصیف کرد.
   
نتانیاهو در تنگنای داخلی
نخست وزیر اسرائیل در بیانیه‌ای گفت: «اظهاراتی که ارتش را تضعیف و دشمنان ما را در زمان جنگ تقویت می‌کند، غیرقابل بخشش است.» او همچنین افزود: «این یک گروه حاشیه‌ای و افراطی است که بار دیگر تلاش می‌کند جامعه را از درون بشکند.» یسرائیل کاتس، وزیر دفاع رژیم‌صهیونیستی هم از تصمیم به اخراج امضاکنندگان این نامه حمایت کامل به‌عمل‌آورد. بتسالل  اسموتریچ، وزیر دارایی که از چهره‌های تندرو محسوب می‌شود، از فرماندهان ارشد نظامی به‌دلیل برخورد قاطعانه با نظامیان نافرمان تقدیر کرد.
   
طومارهای اعتراضی علیه نتانیاهو 
در پی شدت گرفتن مخالفت‌ها با ادامه جنگ، شبکه‌۱۲ رژیم‌صهیونیستی گزارش داد که موج اعتراضات نخبگان دانشگاهی علیه سیاست‌های نظامی کابینه اسرائیل در غزه وارد مرحله تازه‌ای شده است. بر پایه این گزارش، حدود ۲۰۰۰‌نفر از اعضای هیات علمی مؤسسات آموزش عالی با امضای طوماری اعتراضی، خواستار توقف فوری عملیات نظامی و دستیابی به توافقی برای آزادی اسرا شدند. درهمین حال، شبکه‌۱۳ رژیم‌صهیونیستی نیز از پیوستن صدها تن از نیروهای ذخیره یگان اطلاعاتی ۸۲۰۰ به این طومار خبر داده است.«یگان۸۲۰۰» از مهم‌ترین نهادهای اطلاعاتی ارتش رژیم‌صهیونیستی به شمارمی‌رود وپیوستن نیروهای آن به اعتراضات،نشانه‌ای ازتشدید اختلافات دربدنه نیروهای نظامی نیزمحسوب می‌شود.

 تلاش برای سرکوب مخالفان جنگ
سرکوب گسترده امضاکنندگان این نامه نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها در داخل رژیم‌صهیونیستی و ارتش بر سر مسأله ادامه جنگ و اولویت‌های سیاسی دولت است. درحالی‌که خانواده‌های اسرا و بخش‌های بزرگی از شهرک‌نشینان خواستار رسیدن به یک توافق فوری برای نجات جان اسراهستند، دولت نتانیاهوهمچنان برادامه عملیات نظامی اصرار دارد.ارتش رژیم‌صهیونیستی در ۱۸ مارس حمله مرگبار خود به غزه را از سر گرفت و از آن زمان نزدیک به ۱۵۰۰ نفر را شهید و ۳۷۰۰ نفر دیگر را زخمی کرد و توافق آتش‌‌بس و تبادل اسرا را نقض نمود. این وضعیت بحرانی، شکاف عمیق‌تر میان شهرک‌نشینان، نظامیان و دولت نتانیاهو را نمایان می‌سازد و آینده سیاسی رژیم را 
با چالش‌های جدی مواجه کرده است.
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها