حجتالاسلام علی معتمدی، دبیر این دوره ازمسابقات قرآن و عترت در این مراسم که با یاد خانواده شهدای سرافراز محور مقاومت آغاز شده بود، اظهار کرد: ۱۵۰۰ نفر برای شرکت در این دوره از مسابقات ثبتنام کردند و در ادامه آثار بررسی شدند.
وی افزود: در مرحله داوری، تصاویر ضبط و ویدئوها بررسی شدند، بهطوریکه حتی داوری آثار در استان تهران هم مجازی بود و این امر در راستای برقراری عدالت بین تهران و شهرستان انجام شد.مدیر امور فرهنگی ادارهکل روابطعمومی رسانهملی با بیان اینکه «قصهگویی نونهالان» بخش جدید این دوره بود، گفت: قصهگویی موجب شناسایی عزیزانی شد که در این زمینه استعداد داشتند که به مجموعههای مرتبط معرفی خواهند شد.
حجتالاسلام معتمدی ادامه داد: این دوره از مسابقات در دو مقطع کتبی و شفاهی برگزار شد؛ رشتههای قرائت مجلسی، تحقیق و آزمون کتبی در سه حوزه سیره حضرات معصومین، تفسیر سوره احزاب و احکام از مهمترین بخشهای این دوره بود. در بخش کتبی و با نگاهی به سیره معصومین(ع)، کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» که در ۱۵ فصل، بیانات مقام معظم رهبری را دربرگرفته، انتخاب شده بود و کتاب تفسیر سوره احزاب حجتالاسلاموالمسلمین محسن قرائتی نیز جزو منابع مسابقه بود.آنچه در ادامه میخوانید، گفتوگو با چند نفر از برگزیدگان این مسابقات است.
همه برکات مادی و معنوی از یمن کلام وحی است
زینبسادات صندید، ۱۹ ساله، متسابق رشته قرائت تحقیق رتبه سوم از استاد تهران، فرزند سیدمیثم صندید، همکار شاغل در تهران درباره انسش با قرآن، بیان کرد: از دوم ابتدایی بهصورت حرفهای کار قرآنی را شروع کردم و امسال چهارمین سالی است که در مسابقات رسانهملی شرکت میکنم؛ در سالهای قبل در رشتههای ترتیل و حفظ شرکت کرده بودم اما یکی از نقاطعطف مسابقات امسال این بود که بخش قرائت تحقیق را هم برای خواهران درنظر گرفتند.
وی در مورد برکات یادگیری قرآن اظهار کرد: بیتی از سعدی هست که میگوید «هر چه کردم همه از دولت قرآن کردم» همه برکات مادی و معنوی و اخلاقی و رفتاری در زندگی یک قاری یا حافظ همه از یمن قرآن کریم و کلام وحی است. توصیهام به افراد این است که هیچوقت برای شروع کردن دیر نیست، برخی فکر میکنند چون از کودکی شروع نکردهاند برایشان دیر است و امکان ندارد که در کلاسها شرکت و شروع کنند، اما دستیاری و دستگیریای که قرآن از ما میکند خیلی سریعتر از ذهن و فکر ماست و مسیر قرآن از معادلات ما سریعتر پیش میرود و خود قرآن میتواند در این راه ما را یاری کند.
با حفظ قرآن صبورتر شدم
هدیه محمدی، ۱۵ ساله از استان تهران، حافظ کل قرآن کریم و فرزند علیاصغر محمدی، شاغل در معاونت سیاسی درباره علت علاقهمندیاش به قرآن، بیان کرد: از کودکی که مادرم با من کار میکرد به حفظ قرآن علاقهمند شدم و در ادامه با لطف و عنایت خداوند توانستم در ۹ سالگی حافظ شوم؛ یعنی از ۹ سالگی بهمدت یک سال مرخصی تحصیلی گرفتم و در ۱۰ سالگی حافظ کل قرآن کریم بودم.
وی درباره برکات حفظ قرآن توضیح داد: حفظ قرآن در تحصیل و رفتار ما اثر دارد. بهشخصه هر وقت مشکلی داشتم به قرآن متوسل میشدم و تأثیر آن را میدیدم. قرآن باعث شد کمصبریام درمان شود و با حفظ قرآن صبورتر شدم و مقاومتم در برابر مشکلات بیشتر شد.
محمدی اضافه کرد: توصیهام به همسالان خودم این است در هر رشتهای که علاقه دارند اعم از ورزش یا هنر یا قرآن، آن را دنبال کنند. از همین علاقههای کوچک است که آدم به جاهای بزرگ میرسد.
قرآن وسعت رزق است
مهدی نقوی، خبرنگار معاونت سیاسی که ۲۵ سال سابقه خدمت دارد و در هجدهمین مسابقات قرآن و عترت سازمان صداوسیما رتبه سوم قرائت و تحقیق را کسب کرده، در مورد ریشه علاقهاش به قرآن گفت: ۴۹ سالهام و از هفت سالگی پدرم من را تحویل استاد حاج بهروز یاری گل داد که روخوانی و روانخوانی را در محضر ایشان شروع کردم. در این سالها زیرنظر استادان قرآنی بودم و تلمذ کردم.
وی درمورد برکات یادگیری قرآن، گفت: برکت قرآن بسیار زیاد است؛ هم وسعت رزق است و هم آدمی را از آلوده شدن به پلیدیها باز میدارد. توصیهام در برکت خواندن قرآن به همکاران، همان حرف رهبر انقلاب است که گفتند «دستکم روزی نیم ساعت قرائت قرآن داشته باشید.»
قرآن و معارف اهل بیت(ع) فصلالخطاب باشد
حامد سلطانی، مجری سیمای مرکز یزد از برگزیدگان در این رقابت بود. وی که از سال ۱۳۸۷ در مرکز یزد به کار اجرا اشتغال دارد، در این دوره از مسابقه توانست رتبه اول قرائت قرآن را کسب کند. سلطانی که عضو قاریان شورای عالی قرآن و قاری درجه چهار این شوراست و تا امروز در رشتههای قرآنی، دعاخوانی و اذان رتبههای استانی و کشوری مختلفی را بهدست آورده، درباره هجدهمین دوره جشنواره قرآن و عترت رسانهملی، بیان کرد: همین که مسابقه تا ۱۸ دوره تداوم داشته، کار بزرگی است و جای تشکر دارد. من از سال ۹۰ در این مسابقات شرکت میکنم و شاهد تلاش برگزارکنندگان آن هستم.
وی درباره پیوند میان قرآن و اهالی رسانهملی که با برگزاری چنین مسابقاتی پررنگتر میشود، توضیح داد: صداوسیما دانشگاه است. در این دانشگاه باید قرآن و معارف اهل بیت(ع) فصلالخطاب باشد. کارکنان رسانهملی باید در جامعه تأثیرگذار باشند و به فرهنگسازی و امیدافزایی مدد برسانند؛ اگر این افراد به منبع لایزال وحی یعنی قرآن متصل شوند، قطعا موفقتر خواهند بود. همه مشکلات جامعه بهخاطر دوری از قرآن است. بهنظرم ابتکار رسانهملی در برگزاری مسابقات قرآنی برای همکاران، برکات زیادی در جامعه خواهد داشت و عموم مخاطبان را منتفع خواهد کرد.
قرآن، روش روشن زندگی
حسین حکیمزاده از تهران در این دوره از جشنواره قرآن و عترت رسانهملی توانست رتبه سوم را در رشته حفظ یک جزء قرآن کریم بهدست آورد. این برگزیده درباره آغاز این مسیر و فیض بردن تمام شئون زندگیاش از این رحمت، بیان کرد: علاقه به حفظ قرآن کریم از زمان تحصیل در مقطع ابتدایی در من شکل گرفت و با کمک خداوند توانستم ۳۰ جزء از قرآن را حفظ کنم. جالب است که تاکنون بیش از ۲۰ بار جزء ۳۰ قرآن را حفظ کردم اما در این مسیر ناامید نشدم. همیشه در مسابقات قرآنی صداوسیما شرکت میکنم و تا امروز تجربه کسب مقامهای اول و دوم را دارم و در مسابقه امسال نیز رتبه سوم را بهدست آوردم.
حکیمزاده که به تقلید از استاد منشاوی قرآن را قرائت میکند، گفت: قرآن را الگو و روشی روشن در هدایت زندگی انسان میدانم که با تمسک جستن به آن میتوان از برکاتش بهره برد.
لمس معجزه قرآن در زندگی
محمدمهدی خوجویان از همکاران حوزه حراست مرکز خراسان رضوی، ۳۵ سال است که با عشق و مداومت در رشته قرائت قرآن مجید فعالیت دارد. البته زیر سایه این پدر، فرزندانش نیز با قرآن انس و الفت گرفتند. دخترش با هدایت او حافظ کل قرآن شده است و پسرش نیز بهعنوان قاری و مؤذن شناخته میشود. متینه خوجویان، دختر وی در این دوره از رقابتها نفر برتر حفظ سه جزء شد و پسرش، محمد خوجویان نیز به عنوان نفر دوم رشته قرائت تقلیدی پسران زیر ۱۶ سال معرفی شد. خود او نیز جزو سه نفر برتر رشته حفظ یک جزء برادران بود که مورد تقدیر قرار گرفت. خوجویان درباره تأثیر قرآن در زندگی شخصی و حرفهایاش عنوان کرد: به برکت حفظ و قرائت قرآن، زندگیام تغییرات مثبتی داشته است. بسیاری از مشکلاتی که در حوزه کاری یا مالی داشتم، به شکلی عجیب حل شدند. نور قرآن را در زندگیام بهعینه دیدم و رحمتش را لمس کردم. از برگزارکنندگان این مسابقه که انگیزه ما و فرزندانمان را برای پیگیری رشتههای قرآنی بیشتر میکنند، تشکر میکنم.