نکاتی درباره حملات مقاومت بحرین به رژیم‌صهیونیستی

ضلع جدید مقاومت

مقاومت زنده است

بررسی روند تحولات منطقه نشان می‌دهد ماهیت رفتار در دو جبهه، قبل و بعد سقوط دولت سوریه تفاوت اساسی کرده است. بعد از عملیات طوفان الاقصی، رژیم‌صهیونیستی عملا به‌دنبال احیای حیثیت یا به‌دنبال موجودیت خود بود.
کد خبر: ۱۴۸۷۰۱۵
نویسنده اکبر معصومی - تحلیلگر مسائل بین‌الملل
 
رژیم‌صهیونیستی در ۷ اکتبر به اندازه‌ای ضعیف شد که بدون همراهی آمریکا توان و قدرت جنگ با حماس را در محدوده ۴۰ کیلومتری غزه نداشت. این وضعیت به نحوی بود که کارشناسان عملا از زمان پایان اسرائیل صحبت می‌کردند. واقعیتی که با وجود انکار رسانه‌های محور عبری ــ غربی، رژیم‌صهیونیستی دچار ناامیدی از آینده خود شده است. بررسی آمار مهاجرت معکوس در سرزمین‌های اشغالی، روند اقتصاد رژیم و سایر مؤلفه‌های قدرت نشان‌‌دهنده آینده تاریک در رژیم‌صهیونیستی است.  بااین‌حال، پس از سقوط دولت در سوریه، رژیم‌صهیونیستی به همراه دولت‌های غربی با پمپاژ رسانه‌ای، در تلاش است تا تضعیف محور مقاومت را القا کند. اما آیا چنین ادعایی قابل دفاع است؟
محور مقاومت شبکه‌ای از دولت‌های منطقه‌ای و گروه‌های همفکری است که با هدف مقابله با اشغالگری رژیم‌صهیونیستی و نفوذ بیگانگان، به‌ویژه آمریکا شکل گرفته است. اهداف اصلی محور مقاومت حمایت از ملت‌های منطقه، حفظ استقلال کشورها و مقابله با اشغالگری است و به‌دلیل ماهیت اعتقادی آن کمترین وابستگی را به افراد و ساختارهای رسمی دارد.برخلاف تصورات ساده‌انگارانه، محور مقاومت به یک شخص یا یک دولت خاص وابسته نیست. این محور بر پایه یک تفکر و باور عمیق و فراگیر و مبتنی بر حمایت‌های مردمی شکل گرفته و با تغییرات در سطح رهبری دولت‌ها از بین نمی‌رود.  بااین‌حال سقوط بشار اسد چالشی مهم برای محور مقاومت محسوب می‌شود، اما به معنای شکست و هزیمت این محور نیست. ساختار شبکه‌ای محور مقاومت باعث شده که این جریان همواره بر پایه همبستگی اعتقادی و راهبردی عمل کند، نه وابستگی به یک فرد یا دولت خاص.  محور مقاومت نشان داده که توانمندی بهره‌گیری از ظرفیت‌های بالقوه برای فعلیت‌بخشیدن به اهداف خود را دارد و تغییرات کوچک و بزرگ نمی‌تواند مانع پیگیری اهداف راهبردی در منطقه شود. سقوط بشار اسد به معنای واردشدن آسیب جدی به سیاست‌های منطقه‌ای ایران یا پایان‌یافتن نقش محور مقاومت در منطقه نیست. ایران به‌عنوان بازیگری مهم و تاثیرگذار در منطقه غرب‌آسیا سیاست‌های خود در منطقه را بر پایه اهداف بلندمدت و توانمندی‌های بالقوه و بالفعل واقعی طراحی و پیگیری کرده است.
تحولات سه دهه گذشته در منطقه نشان‌دهنده این واقعیت است که اصول حاکم بر سیاست‌های منطقه‌ای ایران قوی‌تر از آن است که با بود یا نبود دولت‌ها یا اشخاص خاص دچار آسیب‌شود.به‌طور قطع محور مقاومت همچنان به‌عنوان نیرویی مؤثر در مقابله با نفوذ بیگانگان و دفاع از استقلال منطقه باقی خواهد ماند. ایران با بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های موجود و تکیه بر تجربه و راهبردهای متنوع،به نقش‌آفرینی مؤثرخوددرمنطقه ادامه خواهدداد.این نکته مهم همواره توسط رسانه‌های وابسته به رژیم‌صهیونیستی به‌صورت معکوس مطرح می‌شود، به‌ویژه در میان افکارعمومی کشورمان. درواقع، رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند تا قدرت ادراکی جامعه را تحت تأثیر قرار دهد، به‌طوری‌که تا پیش از سقوط بشار اسد، ارزیابی‌ها نشان‌دهنده پایان دولت نامشروع صهیونیستی بود، اما اکنون به‌واسطه پمپاژ رسانه‌ای، تصوری از پایان مقاومت در منطقه ایجاد کرده‌اند. بنابراین، واضح است که جمهوری اسلامی ایران به همراه سایر شاخه‌های محور مقاومت، با استفاده از ترکیب میدان ــ رسانه و میدان ــ دیپلماسی، اجازه تحرک بیش از حد رژیم‌صهیونیستی را در تغییر باورهای مردم در منطقه نخواهد‌داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها