به گزارش جام جم آنلاین، «کارل اسکاو»، معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا خاطرنشان کرد کمیته بررسی قحطی که یک کمیته مستقل است، نسبت به وقوع قحطی پیشبینیشده در شمال غزه هشدار داده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا همچنین تاکید کرد که کودکان در شمال نوار غزه به دلیل عدم دسترسی به غذا جان خود را از دست میدهند.
وی در ادامه افزود کاروانهای کمکرسانی وارد شده به نوار غزه غارت میشوند.
کارل اسکاو تصریح کرد به دلیل نبودِ آب در مکانهای مختلف نوار غزه، مشکلاتی وجود دارد.
معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا همچنین اظهار کرد: باید مسیرهای توزیع کمکها در نوار غزه ایمن باشد و ما برای ایجاد مسیرهایی جهت توزیع کمکها تمام تلاش خود را میکنیم.
پیش از این نیز سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در غزه اعلام کرد: طبق گزارش کارکنان این سازمان اوضاع در شمال نوار غزه «هولناک» است. کارمندان ما در غزه کودکانی را مشاهده کردند که در جستوجوی غذا بوده و برای گرم شدن مواد پلاستیکی جمع میکنند و آن را آتش میزنند. زندگی کودکان تنها با گلوله و بمباران تهدید نمیشود بلکه شرایط وخیم معیشتی غزه نیز جان آنها را تهدید میکند.
پیشتر آنتونیو گوترش اعمال محدودیتهای شدید و سختگیرانه در ارسال کمکها را به باد انتقاد گرفت و گفت که محاصره غزه بحرانی مربوط به مسائل لجستیکی نیست بلکه بحران مربوط به اراده سیاسی و احترام به اصول اساسی قوانین بینالمللی و قوانین بشردوستانه است.
گوترش همچنین خاطرنشان کرد آنروا یک راه نجات غیر قابل جایگزین برای میلیونها فلسطینی است و اگر این آژانس مجبور به تعطیلی شود، رژیم صهیونیستی مسؤول یافتن جایگزینی برای ارائه خدمات حیاتی است.
نهادهای امدادرسان بینالمللی بارها نگرانی خود را در مورد وضعیت انسانی در غزه ابراز و اعلام کردند که تعداد کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه که در حال حاضر وارد نوار غزه میشود، به پایینترین سطح خود از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر رسیده است.
پیشتر آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تأکید کرد که تمامی تلاشهای این آژانس برای ارسال کمکها به شمال نوار غزه در بازه زمانی ۶ اکتبر تا ۲۵ نوامبر با محدودیت و مانعتراشیهای متعدد مواجه شده است.
از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۲۸ روز میگذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بیآبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان میدهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بینالمللی اعلام کرد هیچ خانهای در نوار غزه نیست که از ابتداییترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به سادهترین و اولیهترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.
ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه میدهد و حدود ۲ ماه است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرالها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند.
در همین راستا، سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد رژیم صهیونیستی از کوچ اجباری و گرسنگی به عنوان سلاح جنگی در نوار غزه استفاده میکند.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین، شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر سال گذشته تاکنون به ۴۴ هزار و ۶۱۲ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۰۵ هزار و ۸۳۴ نفر افزایش یافته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد