مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در گفتگو با جام جم :

آزمایشگاه اصالت سنجی و کنترل کیفیت سیستم های الکترونیکی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان احداث می شود

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: لزوم تسریع در تامین مالی طرح احداث آزمایشگاه اصالت سنجی و کنترل کیفیت سیستم های الکترونیکی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان منجر به ارتفا کیفی تجهیزات صنایع بزرگ معدنی (مس) و در نتیجه امنیت و بازدهی بهتر تولید خواهد شد.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: لزوم تسریع در تامین مالی طرح احداث آزمایشگاه اصالت سنجی و کنترل کیفیت سیستم های الکترونیکی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان منجر به ارتفا کیفی تجهیزات صنایع بزرگ معدنی (مس) و در نتیجه امنیت و بازدهی بهتر تولید خواهد شد.
کد خبر: ۱۴۷۹۸۴۷
به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛ روح الله بهرامشاهی، در گفتگو با جام جم گفت: با توجه به حوادث تاسف بار اخیر در کشور لبنان و ضربات جبران ناپذیری که از ناحیه خرابکاری در تجهیزات و سامانه های ارتباطی به گروه های مقاومت وارد گردید، لزوم بازبینی در استراتژی های امنیتی، کنترل کیفیت و اصالت سنجی تجهیزات ورودی به کشور بیش از پیش احساس می گردد.
 
وی افزود: بدین منظور منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در صدد احداث آزمایشگاه اصالت سنجی و کنترل کیفیت سیستم های الکترونیکی می باشد.
 
وی با بیان اینکه ایران به عنوان کشوری در حال توسعه برای پیشرفت در صنایع استراتژیک مانند معدن، پتروشیمی و فولاد نیاز مبرم به تجهیزات و سامانه های اصیل و با کیفیت دارد افزود: استفاده از محصولات با کیفیت کلید اصلی ارتقاء بهره وری، کاهش هزینه های تولید و افزایش رقابت پذیری صنایع کشور است.
 
بهرامشاهی، افزود: با توجه به اینکه صنعت مس به عنوان یکی از صنایع کلیدی ایران، نقش محوری در اقتصاد کشور ایفا می کند، بدیهی است که استفاده از ماشین آلات و سیستم های به روز و با کیفیت در راستای حفظ و ارتقاء جایگاه این صنعت در بازارهای جهانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ به عبارت دیگر با بهره گیری از فناوری های نوین و تجهیزات پیشرفته نه تنها می توان به افزایش حجم تولید دست یافت، بلکه می توان تولیدی با بالاترین استانداردهای جهانی ارائه نمود.
 
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان تصریح کرد: از طرفی در شرایط کنونی، خرید تجهیزات و ماشین آلات با پیچیدگی های خاصی مواجه است و اصالت سنجی و کنترل کیفیت آنها به سادگی قابل تشخیص و احراز نیست.
 
بهرامشاهی، ادامه داد: شوربختانه این مساله امکان ورود تجهیزات غیر اصیل و بی کیفیت به چرخه تولید را فراهم نموده که بالطبع با افزایش ریسک خرابی سامانه ها و یا عملیات خرابکاری صنعتی همراه بوده، که نهایتا منجر به توقف خطوط تولید می شود.
 
وی افزود: از این رو لازم است جهت حفظ امنیت و تداوم تولید این صنایع، آزمایشگاهی جهت ارزیابی و اصالت سنجی تجهیزات ورودی به چرخه ی تولید راه اندازی شود تا علاوه بر تایید اصالت و کیفیت کالا، از توقف های اجباری ناشی از بروز اشکال در تجهیزات اتوماسیون صنعتی جلوگیری کرده و ضمن پایدار نگه داشتن خط تولید تضمین کننده پویایی صنعت باشد.
 
وی در ادامه گفت: علاوه بر این به علت فراوانی استفاده از تراشه ها، سامانه های صنعتی و دستگاههای الکترونیکی در بنگاه های بزرگ اقتصادی نظیر صنایع معدنی و پتروشیمی، اهمیت بازرسی این تجهیزات دو چندان می گردد و هرگونه سهل انگاری در بررسی این موارد تبعات جبران ناپذیر مالی و جانی را به این بنگاه های بزرگ تحمیل می کند. 
 
بهرامشاهی، افزود: از آنجا که شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان یکی از بزرگترین بنگاه های اقتصادی کشور، نقش به سزایی در اقتصاد کشور ایفا می کند، در صورت سهل انگاری در تامین تجهیزت مورد نیاز این صنعت خسارات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد خواهد شد.
 
وی گفت: جهت رفع این دغدغه بررسی ها و ارزیابی های کارشناسی زیادی صورت گرفته است و طی این ارزیابی ها مشخص شد که استفاده از ظرفیت آزمایشگاه های مرتبط می تواند به عنوان راهکاری تضمینی جهت رفع نیاز مجتمع مس سرچشمه مطرح گردد.
 
وی افزود: جهت برآوردن این نیاز جستجوهایی در راستای یافتن آزمایشگاه های مشابه در سطح کشور صورت پذیرفت، اما متأسفانه  آزمایشگاهی با کارکرد اصالت سنجی و کنترل کیفیت قطعات الکترونیکی سامانه ها و دستگاههای صنعتی در کشور یافت نشد و آزمایشگاه های موجود صرفا در زمینه کنترل ورودی فعالیت دارند.
 
بهرامشاهی اظهار داشت: متاسفانه در جریان تدوین دقیق طرح توجیهی چالش های  مهمی شناسایی گردیدند که با توجه به پیچیدگی محاسبات مربوط به این نوع هزینه ها امکان ارائه ارقام دقیق و قابل استناد در طرح توجیهی میسر نمی باشد.
 
وی افزود: بنابراین امکان تامین هزینه راه اندازی آزمایشگاه از محل افزایش سرمایه وجود نداشته و در نتیجه روند اجرای پروژه با کندی مواجه شده است که انتظار می رود شرکت ملی صنایع مس ایران، مسیر دیگری را جهت تامین مالی طرح مذکور اتخاذ نماید تا شاهد تسریع در انجام این امرمهم باشیم.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها