به گزارش جام جم آنلاین،محمود قلیزاده اظهار کرد: از عشایر منطقه خواسته ایم تا در زمان تعیین شده کوچ خود را از قشلاقات به مناطق ییلاقی در دامنه سبلان آغاز کرده و از کوچ زودهنگام بپرهیزند.
وی با اشاره به لزوم بهرهبرداری اصولی از مراتع و جلوگیری از تخریب آن از کوچ زودهنگام آن خاطرنشان کرد: ورود دام به مراتع بدون پروانه مرتعداری و یا ورود دام بیشتر از تعداد تعیین شده در پروانه مرتعداری جرم محسوب شده و متخلفان به استناد تبصره ۲ ماده ۴۷ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت از طریق مراجع قضایی ذیربط تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل افزود: پروانه مرتعداری عشایر باید طبق مقررات برای سال جاری تمدید شده باشد و در هنگام استفاده از مراتع، پروانه مرتعداری و یا سند قرارداد اجرای طرح را به همراه داشته و در صورت لزوم به مأموران حفاظتی ارائه کنند.
قلیزاده گفت: بهرهبرداران مراتع موظف هستند ورود دامهای بدون مجوز به محدوده مراتع خود را به اداره منابع طبیعی تابعه اطلاع داده و یا با شماره تلفن ۱۵۰۴ و ۱۳۹ مراتب را اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه تاریخ ورود دام به مراتع ییلاقی استان تاریخ درج شده در پروانه مرتعداری بوده و با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد شد، افزود: فشار چرای دام در مراتع یکی از آسیبهای وارد شده به مراتع است که توان اکولوژیکی مراتع را به شدت کاهش میدهد.
قلیزاده احیا و توسعه رویشگاه گیاهان دارویی، بذرکاری و کپهکاری و قرق مراتع را از طرحهای مدیریت چرای دام مراتع برشمرد و گفت: عملیات کپهکاری در مراتع به منظور اصلاح و احیای مراتع تخریب شده، افزایش تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش خاک اجرا میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد