به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرحهای جدید تحریمی است.
رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند.
این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریمهایی را به بهانههای مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.
اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا بهخوبی آن را دریافتهاند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمیکند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده میکنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمیدهند.
دلیل این بیتوجهیها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راههای دور زدن آن را فراگرفته است.
رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریمهای حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.
صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریمها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریمهای بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.
نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان میدهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریمها تنظیم کردهاند.
به این ترتیب بهخوبی میشود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرتنمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها میدانند که بهجز تبلیغات رسانهای، تیری در تفنگهای خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد