گفت‌وگوی «جام‌جم» با تهیه‌کننده و کارگردان فصل تازه برنامه شبکه تهران

احترام به حق حیات با «پریزاد»

عبدالرضا فیروزان، تهیه‌کننده و کارگردان در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» از فصل دوم «سوادیاران» می‌گوید

تمرکز بر نقش خانواده در سوادآموزی

«سوادیاران» عنوان مجموعه‌ای است که به تازگی بار دیگر از شبکه آموزش پخش شد و قرار است تولید آن به فصل‌های بعدی برسد. برنامه‌ای به تهیه‌کنندگی و کارگردانی عبدالرضا فیروزان که پیش از این هم ساخت مجموعه‌های دیگری از جمله «زندگی بهتر» را به‌عهده داشته است. این مجموعه توانست مورد توجه مخاطبان بسیاری قرار بگیرد.
کد خبر: ۱۴۵۱۱۳۴
نویسنده زینب علیپور طهرانی - گروه رسانه
 
سوادیاران که با حمایت و مشارکت نهضت سوادآموزی ساخته شد به دستاوردهای این مرکز می‌پرداخت و به‌نوعی مردم را با اتفاقات مثبتی که در این مرکز می‌افتد، آشنا کرد. عبدالرضا فیروزان، تهیه کننده و کارگردان این مجموعه است که در گفت‌وگو با جام‌جم درباره ادامه تولید سوادیاران بیان می‌کند: درحال حاضر فصل دوم این مجموعه در مرحله نگارش قرار دارد و به‌زودی پیش تولید آن با نام «دانایی» آغاز خواهد شد. در سری جدید این مجموعه سعی شده نقش خانواده‌ها در این امر بررسی شود، چون در فصل اول سراغ نقش سوادآموزان و افراد بی‌سواد رفتیم اما سری جدید به نقش خانواده و رفتاری که با سوادآموزان دارند، می‌پردازد. وی با ذکر مثالی در این باره توضیح می‌دهد: مثلا فردی که از تحصیل به هر دلیلی جا مانده و حال قرار است اقدام به سوادآموزی کند، چه ارتباطی با اعضای خانواده دارد وآنها چه برخوردی با او دارند. این موضوع محتوا و مضمون فصل دوم سوادیاران را تشکیل می‌دهد. 
   
بی‌سوادی معضل بزرگی است 
فیروزان درباره دغدغه‌ای که در ساخت چنین آثاری دارد، عنوان می‌کند: مدت بسیاری است که با این ارگان همکاری می‌کنم و می‌توانم بگویم این موضوع دغدغه من است و همواره دوست دارم گامی هر چند کوتاه در این زمینه بردارم، چون بی‌سوادی معضل بزرگی است و عواقب بسیاری برای‌ فرد دارد. از طرفی با این مرکز آشنایی بسیاری دارم و می‌دانم چه خدمات و دستاوردهایی در این زمینه دارند. بنابراین لازم است در قالب نمایش این خدمات به مخاطبان تلویزیون معرفی شود. وی در تکمیل توضیحاتی درباره این سریال می‌افزاید: نهضت سوادآموزی در سری دوم این مجموعه کاری که انجام می‌دهد در جهت گام دوم انقلاب است، زیرا مأموریت‌های جدیدتری را رقم می‌زند و فعالیت‌های گسترده‌ای دارد. به همین دلیل قرار شد مجموعه سوادیاران با توجه به اهداف و اتفاقاتی که قرار است در آینده برای این مرکز و افراد بیفتد، ساخته شود تا همزمان بتواند اطلاع‌رسانی درستی هم صورت بگیرد. به همین دلیل قالب نمایشی می‌تواند تأثیرگذارتر و گونه مناسبی برای این اتفاق باشد. فیروزان ادامه می‌دهد: معتقدم کار نمایشی به‌دلیل این‌که بازیگر دارد و در کنارش قصه‌ای روایت می‌شود، بیننده همذات‌پنداری بیشتری می‌کند. از این رو میزان تأثیرگذاری کار روی مخاطب بیشتر می‌شود، بنابراین چه بهتر ما حرف مهم و جدی خود را با زبان نمایش بگوییم، چراکه به‌نظرم بحث‌های گفت‌وگو محور و گزارشی برای برخی افراد شاید خیلی گونه مناسبی نباشد یا مخاطب وقت و حوصله چنین بحث‌هایی را نداشته باشد اما کار نمایشی بیشتر جواب می‌دهد.وی با ذکر مثالی در این باره می‌گوید: مثلا در کارهای پلیسی مخاطب به‌خوبی با عملکرد پلیس آشنا می‌شود  یا ارگان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف ‌راحت می‌توانند در قالب نمایش عملکرد و دستاوردهای خود را به مخاطبان ارائه و آنها را با اقدامات و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، آشنا کنند بنابراین نمایش، گونه مناسبی برای اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی است. مثلا همین نهضت سوادآموزی در کنار سوادآموزی به افراد بی‌سواد، بحث سواد رسانه‌ای، سواد اجتماعی و ... را هم مد نظر دارد، چون تعریف سواد به نسبت گذشته تغییر کرده است. در گذشته فقط سواد خواندن و نوشتن ملاک بود اما امروزه بحث مهارت‌های اساسی زندگی هم به آن اضافه شده، به‌عنوان مثال ممکن است یک‌فرد تحصیلکرده به خاطر ناآگاهی و نداشتن اطلاعات در مسائل حقوقی درگیر مشکلاتی در مسأله چک شود و عواقبی برایش به وجود بیاید. 
 
یک نفر هم باسواد شود به هدف‌مان رسیده‌ایم
کارگردان مجموعه «زندگی بهتر» می‌افزاید: فصل دوم سوادیاران در مرحله تحقیق و نگارش قرار دارد و از آنجا که مثل سری قبل کار اپیزودیک است، شاید از بازیگران فصل قبل مثل محمد فیلی، سعیده عرب، بهزاد رحیم‌خانی و فرحناز منافی ظاهر دعوت به همکاری کنیم. به قول آقای فیلی که در گفت‌وگو با روزنامه جام‌جم بیان کرد:«اگر حتی یک نفر هم از این سریال تأثیر بگیرد و با سواد شود، ما به هدف‌مان رسیده‌ایم»، من همچنین تفکری دارم و امیدواریم بتوانیم با ساخت این سریال گام کوچکی در زمینه سوادآموزی برداریم. بنابراین لازم است از همه بچه‌ها و تیم سازنده این سریال چه در پشت صحنه و چه در جلوی دوربین تشکر کنم و به آنها خدا قوت بگویم که در این شرایط و با امکاناتی که در اختیار ما بود، توانستند تأثیرگذار باشند و در این کار خیر سهیم شوند.فیروزان درباره فعالیت‌های اخیرش توضیح می‌دهد در تدارک ساخت مجموعه‌ای بنام« برای زندگی» هستم که اپیزودیک با موضوع ازدواج است که فیلمنامه آن در۲۶قسمت به‌نگارش درآمده وبه زودی واردفاز تولیدمی‌شود.وی درباره بازتاب مجموعه سوادیاران در جامعه و تأثیری که روی مخاطب داشته هم عنوان می‌کند: زیباترین بازخوردی که دیدم از مخاطبان شهرستانی بود که خیلی به ما لطف داشتند و کار را دیده‌اند و نظرشان را بیان کرده‌اند. مثلا فردی گفت بی‌سواد بوده و درجایی کار ظرفشویی انجام می‌داده که با دیدن سوادیاران ترغیب به سوادآموزی شده است. این برای من خیلی قشنگ است و فکر می‌کنم بزرگ‌ترین هدیه‌ای است که از مخاطبان دریافت کرده‌ام. جالب این‌که فکر نمی‌کردم یک سریال در شبکه آموزش تا این حد دیده شود. به‌خصوص همان‌طور که گفتم در شهرستان خیلی بازتاب داشته است. 

از سوادآموزی تا پزشکی
فیروزان درباره پخش این سریال در شبکه‌های دیگر می‌گوید: صحبت‌هایی شده که سوادیاران از شبکه دو هم پخش شود. به نظرم هرقدر این کار بیشتر پخش شود، باعث می‌شود افراد بی‌سواد بیشتری به این سمت و سو بیایند و به فکر باسواد شدن بیفتند. چون بی‌سوادی عواقب بسیاری دارد. مثلا فردی که به‌دلیل بی‌سوادی، داروی اشتباهی به‌فرد دیگری داده و باعث مرگ او شده است. از آن طرف هم سوادآموزی چهره‌های موفقی دارد که از سوادآموزی شروع کرده‌اند و حالا پزشک، مهندس و مدیر شده‌اند و جایگاهی برای خود دارند، بنابراین بسیار بحث مهمی است و جای کار بسیاری هم دارد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها