امیرحسین اکاتی، تهیه‌کننده مجموعه مستند «رخ مادر» با «جام‌جم» بیان کرد

مادرانه‌هایی از جنس آفتاب

گفت‌وگو با تهیه‌کننده و کارگردان سریال پویانمایی‌ که به پرده سینما رسید

بازگشت ببعی قهرمان با رویای پرواز

خبرآمد که انیمیشن سینمایی«ببعی قهرمان»به کارگردانی حسین صفارزادگان، میثم حسینی وتهیه‌کنندگی محمدمهدی مشکوری پس از طی مراحل فنی آماده نمایش شد.
کد خبر: ۱۴۴۰۰۰۳
نویسنده نوشین مجلسی - گروه رسانه
 
سریال «ببعی» یکی ازآثار پرمخاطب شبکه پویاست که نسخه سینمایی آن‌آماده نمایش شده؛ این اثر سینمایی با تکنیک سه‌بعدی طراحی و ساخته شده ومحصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که با مشارکت موسسه «قاب رویا» و همکاری شرکت رایمون مدیا تولید شده است. به همین بهانه با تهیه‌کننده وکارگردان سریال گپ زدیم وجویای جزئیات اثر سینمایی آنان شدیم. 

از خردسالان تا کودکان
این روزها که اخبار متفاوتی از ساخت فیلم‌های سینمایی از سریال‌های نامدار تلویزیون به گوش‌می‌رسد، گویا دردنیای انیمیشن هم خبرهایی هست. محمدمهدی مشکوری، تهیه‌کننده سریال ببعی و همچنین فیلم سینمایی ببعی قهرمان درگفت‌وگو با «جام‌جم» بیان می‌کند: سریال‌ببعی مجموعه۲۰۸قسمتی برای‌گروه سنی خردسال باتکنیک دو‌بعدی است. این‌مجموعه‌جزو پر‌مخاطب‌ترین آثار سازمان در چند سال اخیر در شبکه پویا در رقابت با پروژه‌های خارجی - ونه فقط پروژه‌های ایرانی- است. جزو معدود پروژه‌هایی است که این‌قدر برند شده و مخاطب پسندیده است. کاری که انجام دادیم این است که کاراکترها راحفظ کردیم، ولی فضا کاملا سه بعدی شده است؛ چون مدیوم سینما دوبعدی نیست. سینمای دو بعدی خسته‌کننده است. همچنین گروه سنی اثر را یک پله بالاتر آوردیم و گروه سنی کودک قرار دادیم. یعنی گروه سنی سریال خردسال بود و گروه سنی تعریف شده برای فیلم سینمایی کودک است. تقریب تکنیک استفاده شده جزو معدود تکنیک‌هایی است که مخاطبان به لحاظ کیفیت دیدند. 
   
منتظر سریال ۳ بعدی باشید
این تهیه‌کننده از بازخوردهای سریال و شکل‌گیری ایده ساخت فیلم سینمایی چنین می‌گوید: مجموعه‌هایی داریم که در دنیا برند هستند و بعد سینمایی آنها ساخته می‌شود. یک رسم است که محتوایی در سریال دیده می‌شود را معمولا برای گروه سنی بالاتر به صورت سینمایی آماده می‌کنند. دراین مورد گروه خردسال به سختی می‌تواند در سینما بنشیند.  وی درباره ساخت ادامه سریال هم توضیح می‌دهد: سریال سه بعدی ببعی راهم می‌سازیم. فیلم سینمایی درجشنواره فجر امسال اکران می‌شود ودر سریال سه بعدی را برای پخش به سازمان صداوسیما ارائه می‌دهیم. مشکوری درباره تفاوت قصه فیلم با سریال هم تصریح می‌کند: پیرنگ داستانی فیلم سینمایی با سریال سه بعدی یکی است. یک سری کاراکتر هستند که به دنبال پروازند و ماجراهایی برای‌شان اتفاق می‌افتد. البته با سریالی که قبلا روی آنتن رفته کاملا متفاوت است. خانواده را حفظ کردیم. چند کاراکتر دیگر هم هستند؛ فقط فضا سه بعدی و پرداخت داستان‌ها قدری عمیق‌تر شده است. 
   
پرواز یک ببعی قهرمان
مشکوری شخصیت‌های اصلی راهم این چنین معرفی می‌کند: ببعی، قهرمان قصه است. یک دختر‌بچه ۸ - ۹ساله حساب می‌شود که آرزوی پرواز دارد و برای رسیدن به این آرزو اتفاقاتی برایش می‌افتد. یک کاراکتر ضد قهرمان هم به نام خانم بوقلمون داریم. خانم بوقلمون مخالف است که غیر پرنده‌ها پروازکنند و پرواز را درانحصارپرنده‌ها می‌بیند. ببعی در روستایی زندگی می‌کند که همه روستا تصورشان این است که پرواز کردن کارخطرناکی است؛ چون خانم بوقلمون طوری القا کرده است که کسی نباید پرواز کند. ببعی به کمک سه نفر از دوستانش خط‌شکنی می‌کند. او یک خواهر کوچک‌تر هم دارد که یک دختر شش‌هفت ساله است و خیلی اهل چغلی است؛ یعنی هر اتفاقی می‌افتد به پدر و مادرش می‌گوید. تکیه‌کلامش این است که «به بابا می‌گم.»  وی ادامه می‌دهد: ببعی، ماجراجو و اهل هیجان ولی خواهرش اهل احتیاط است. همچنین دو کاراکتر ماما و مومو داریم که دو گوساله هستند وهمراه ببعی و دوستانش برای رسیدن به پرواز به ببعی کمک می‌کنند. یک کاراکتر هم به نام کرکی داریم که سنجاب است. اینها کار تیمی انجام می‌دهند واتفاقاتی می‌افتد که درآخر تابو شکسته می‌شود وکل شهر پرواز می‌کنند. 
   
رویاهای‌تان را فراموش نکنید!
مشکوری درخصوص پیام این محتوا برای بچه‌ها می‌گوید: معمولارویا برای بچه‌ها خیلی پررنگ است اما با گذرزمان فراموش می‌شود وبرای رسیدن به آن هیچ تلاشی صورت نمی‌گیرد. دراین اثر سعی می‌کنیم بچه‌ها به رویایی که دارند فکرکنند و تلاش کنند تا به آن برسند. در دل این قضیه، حفظ خانواده و ثمربخشی کار گروهی را هم یادآور شدیم. می‌خواهیم به کودکان بگوییم اصل این است که رویاهای‌تان را فراموش نکنید و برای آنها بجنگید. برای این‌که به رویاهای‌تان برسید کار تیمی کنید و در حفظ نظام خانواده کوشا باشید. گاهی گفته می‌شود سخت می‌توان با نسل جدید ارتباط برقرار کرد. از مشکوری می‌پرسیم نگاه او به عنوان تهیه‌کننده اثری برای کودکان چیست؟ وی بیان می‌کند: معمولا نوجوانان دچار دغدغه‌ها و اضطراب‌هایی هستند که پیچیده است؛ ولی کودکان در همه جای دنیا دغدغه‌های‌شان خیلی شبیه به هم است. بچه‌های همه جای دنیا یک‌جور فکر می‌کنند و یک مدل هستند، اما تولید اثر نمایشی برای این گروه سنی بسیار پیچیده است چون باید با زبان ساده صحبت کنید. مرتبا موضوعات را توضیح دهید.سناریوی فیلم‌ها نباید پیچیده باشد. بهتراست موضوعات جهان‌شمول باشد تا بتوانید اثر را در همه جای دنیا اکران کنید.مثلا همین اثر به چند بازارخارجی رفته و درحال رایزنی هستیم.  به گفته مشکوری مدقالچی، دوبلور پیشکسوت از‌جمله صداپیشگان این اثر است که دوبلاژ آن با مدیریت پویا صفاری انجام‌می‌شود. 

تماشاگران وفادار یک قصه
حسین صفارزادگان، کارگردان «ببعی» درباره شکل‌گیری طرح و همراهی‌اش با این گروه به «جام‌جم» می‌گوید: درسال ۹۵ ایده اولیه کار شکل گرفت. به سفارش شبکه پویا قرار بر این شد استودیوی ما این پروژه را در تکنیک کات اوت استارت بزند. ۷۸قسمت ساختیم وچون بازخوردخیلی مثبتی داشت، باسرعت بسیارزیاد به موازات اتمام پروژه زیربار تولید ۵۲قسمت بعدی رفتیم و طی دو سال پروژه پربازدیدترین انیمیشن ایرانی در شبکه پویا روی آنتن شد. حتی دررقابت با پروژه‌های دیگر که خارجی بودند هم پیشی گرفت؛ یعنی جزو کارهای اول تا پنجم پخش شبکه پویا بود. ۷۸قسمت دیگر هم به تناسب درخواست مخاطبان دوباره تولید شد و در کل حدود ۲۰۸قسمت ازاین سریال به تولید رسید. بعدکه دیدیم مخاطب به مخاطب وفادار تبدیل شده تصمیم گرفتیم یک نسخه سینمایی بسازیم. تلاش کردیم برای ورژن سینمایی‌اش گروه سنی یک پله بالاتر را ببینیم؛ چون گروه قبلی خردسال بود وبرای این که بتوانیم روی پرده سینما اکران موفقی داشته باشیم گروه سنی را به کودک و نوجوان تبدیل کردیم. با زمانی که از تولد پروژه می‌گذرد مخاطبان چهار پنج سال پیش‌مان به سنی رسیده‌اند که بتوانند در سینما این فیلم را تماشا کنند. الآن که پروژه سینمایی تمام شده سریال ۵۲قسمتی این کار سینمایی را در تکنیک سه بعدی شروع کردیم. به احتمال زیاد یا به موازات اکران یابعد ازاکران، پخش سریال برای گروه سنی کودک روی آنتن می‌رود. وی ادامه می‌دهد: سفارش سینمایی متعلق به سازمان اوج است، ولی‌سفارش اولیه کات‌اوت مربوط به سازمان صداوسیماست. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها