شرایط نگهداری این گیاه شبیه بنفشه آفریقایی است و در صورت مساعد بودن شرایط برای رشد، گلهای زیبایی دارد. برگهای گل استرپتوکارپوس کشیده و دراز و ساقه فاقد برگ است که درنهایت به ۵-۶ گل با رنگهای مختلف صورتی، سفید، بنفش و آبی ختم میشود. این گیاه دائمی، ازهمخانوادههای بنفشه آفریقایی محسوب میشود. همچنین به خاطر شباهت گلهای استرپتوکارپوس به گل پامچال، به آن پامچال دروغین(Cape primrose) نیز گفته میشود. گلدهی در این گیاه زیبا از ماه خرداد آغاز میشود و تا پاییز ادامه مییابد.
آبیاری
در روزهای گرم تابستان هفتهای دو تا سه بار گل استرپتوکارپوس را با آب ولرم که فاقد املاح است، آبیاری کنید. میزان آبدهی در فصلهای سرد نیزکاهش مییابد. در روزهای گرم بهتر است خاک گلدان مرطوب بماند.
نور
گل استرپتوکارپوس به نور متوسط و غیرمستقیم خورشید نیاز دارد. حتی در صورت عدم دسترسی به نور آفتاب، انتخاب این گل گزینه مناسبی است زیرا در زیر نور لامپهای کممصرف میتواند رشد خوبی داشته باشد.
دما
دمای مناسب برای نگهداری این گیاه آپارتمانی ۱۸-۲۴ درجه سانتیگراد است. در زمستان هم تا دمای ۱۶ درجه سانتیگراد مناسب است با اینکه تا ۱۰ درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند. دماهای بالا منجر به قهوهای شدن نوک برگها و ریزش آنها میشود. سرمای زیاد هم باعث سیاه شدن برگها میشود.
خاک و کوددهی
گل استرپتوکارپوس دارای ریشههای ظریفی است و هر خاکی برای رشد و گلدهی آن مناسب نیست. گلدان آن را با خاکهای سبک پرکنید. مخلوط خاک با پیت ماس و پرلیت برای پرورش گیاه مناسب هستند. به خاطر اینکه در طول سال گل میدهد باید از کود رشد و کود گلدهی برای تقویت استرپتوکارپوس استفاده کنید. همچنین کودهای ویژه برای رشد بنفشه آفریقایی را هم میتوانید به کار ببرید.
پوسیدگی برگ و گلها
در اثر قارچی شدن گیاه به خاطر هوای سرد، پوسیدگی رخ میدهد که میتوانید از سموم قارچيکش استفاده کنید. همچنین در اثر استفاده از سموم، گلدان را به محیط گرم انتقال داده و آبیاری را کاهش دهید تا گیاه به حالت طبیعی خود برگردد. ریزش و چروکیدگی برگها را همیشه بررسی کنید. باید زهکش بودن خاک را چک کنید و اینکه در صورت چروکیدگی برگها، گیاه به میزان آبیاری بیشتری نیاز دارد، اما دقت کنید که حالت باتلاقی ایجاد نشود.
شته و شپشک
مانند اکثر گیاهان آپارتمانی ممکن است این آفات، گل استرپتوکارپوس را نیز تهدید کنند. این حشرات با تغذیه از شیره این گیاه باعث تضعیف آن میشوند و دوره گلدهی را تحت تاثیر قرار میدهند.
تکثیر و گلدان
متداولترین روشهای تکثیر این گل تقسیم بوته در فصل بهار، استفاده از قلمه برگ در فصل تابستان یا کاشت بذر تا اواسط بهار است.بهترین زمان برای تعویض گلدان هر سال یک بار در ابتدای فصل بهاراست.
تولید نکردن گل
کمبود نور باعث میشود گیاه وارد مرحله گلدهی نشود. باید نور کافی در اختیار گیاه قرار دهید تا به گل بنشیند. این نور میتواند نور غیرمستقیم خورشید یا نور مصنوعی باشد.