به گزارش جام جم آنلاین، پدرو آروخو-آگودو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور بهداشت و آب آشامیدنی سالم گفت: هر ساعتی که میگذرد و اسرائیل اجازه دسترسی نوار غزه به آب آشامیدنی را نمیدهد، نقض آشکار قوانین بینالمللی است که شهروندان غزه را در خطر مرگ بر اثر تشنگی و بیماریهای مرتبط با آن قرار میدهد.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در سازمان ملل (آنروا) نیز در گزارشی اعلام کرد که به پایان رسیدن سوخت در غزه اثرات فاجعه باری از جمله توقف تامین آب، از کار افتادن خدمات بهداشتی و فاضلاب و همچنین توقف ارتباطات مخابراتی خواهد داشت.
آروخو-آگودو گفت: من میخواهم به اسرائیل یادآوری کنم که جلوگیری آگاهانه از ورود منابع مورد نیاز آب سالم به نوار غزه، نقض حقوق بشردوستانه بینالمللی و حقوق بشر است. تاثیر این کار بر خدمات درمانی و بهداشت عمومی غیرقابل تصور خواهد بود و تلفات ناشی از آن میتواند از تلفات ناشی از بمباران غزه هم بیشتر شود.
این کارشناس سازمان ملل هشدار داد که طبق معمول کودکان و زنان بیش از دیگران تحت تاثیر این بحران قرار خواهند گرفت، خصوصاً کودکان زیر پنج سال.
او گفت: این تلفات جنگ که اغلب نامرئی است، قابل پیشگیری بوده و اسرائیل باید از آنها جلوگیری کند. اسرائیل نباید از آب به عنوان یک سلاح جنگ استفاده کند.
به گزارش آنروا، حدود ۷۰ درصد از فلسطینیان ساکن در غزه تنها به آب شور و آلوده دسترسی دارند و اگر رژیم صهیونیستی اجازه رسیدن سوخت به مردم این منطقه را ندهد این وضعیت وخیمتر خواهد شد؛ زیرا تصفیهخانهها و پمپهای انتقال آب با سوخت کار میکنند.
جنبش حماس در ۱۵ مهر حمله گستردهای را به مواضع رژیم صهیونیستی در غلاف غزه آغاز کرد. تلآویو در پاسخ به این عملیات - که به دلیل حملات رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی، «طوفان الاقصی» نام گرفته - قتلعام مردم بیگناه فلسطین را آغاز کرده و از رسیدن غذا، دارو، سوخت و دیگر اقلام ضروری به ساکنان غزه جلوگیری میکند.
تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه امروز (جمعه) در حالی وارد چهلودومین روز خود شد که نیروهای اشغالگر به هدف قرار دادن بیمارستانها در نوار غزه ادامه میدهند. نگرانیها در مورد تشدید بحران انسانی به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی و کمکهای غذایی و همچنین اظهارات یوآو گالانت درباره آغاز مرحله جدید عملیات زمینی در نوار غزه، افزایش یافتهاست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت