به گزارش خبر24، بررسی ها در این زمینه نشان می دهد حجاریان در راستای تئوریزه سازی عدم مشارکت در انتخابات ماموریت یافته که گزاره «قبح زدایی از عدم مشارکت و تحریم انتخابات» را در فضای رسانه ای- سیاسی طرح و بیان سازد.
در همین راستا حجاریان، ضمن تلاش برای تعریف دوگانه «صندوق يا خيابان» به عنوان گزاره ای مغالطه آمیز تاکید دارد که این تلاش از سوی طیف های امنیتی گفتمان سازی شده و نباید اصلاح طلبان در این دام گرفتار شوند.
حجاریان همچنین تلاش دارد ضمن تعریف جریان اصولگرا به عنوان جریانی ضد انتخابات تصریح کند که بیان مطالبی از این دست که عدم شرکت در انتخابات، به معنای حضور در خیابان است، بی معنا بوده و از انتخابات تا خیابان، منازل زیادی وجود دارد؛ یعنی تاکتیکهای مختلفی در دنیا تجربه شده است که اصولگرایان به آن جاهل هستند.
وی همچنین ضمن تلاش برای بیان این گزاره که نمی توان در جهان جديد به حرمت شرعي متوسل شد و براي آن جزايي تعيين كرد، تاکید می کند، من از صندوق رای استاندارد، غیراستصوابی و آزاد دفاع میکنم؛ حتی اگر یک اصلاحطلب انتخاب نشود. از سوی دیگر تاسف میخورم که ما سالهاست بهجای آنکه دغدغه توسعه کشور را داشته باشیم، گرفتار آفتزدایی از انتخابات شدهایم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب، همچنین با تاکید بر اینکه مساله وی سرريز تحريمهاي ديني به امر سياست و ديگر امور اجتماعي است، تصریح می کند، فرض كنيد افرادي بخواهند انتخابات را تحريم كنند. اولا، در شرع چنين بابي گشوده نشده است. ثانيا، قانون براي اين عمل وصف مجرمانه قائل نشده است، ولي با اين حال ميبينيم اگر كسي تفوه به اين معنا كند خونش مباح ميشود و انواع تيرهاي ملامت به سمت وي گسيل ميشود. اينجا بايد پرسيد نقص در كجاست؛ شرع يا قانون؟ در هر دو صورت مقنن بايد اين خلأ را پر كند. بنا بر تاکید حجاریان، به همان سياق كه امروز نميتوان براساس يك گفتار در خفا از فردي سلب حيات كرد، نميتوان از يك حزب به واسطه عدم مشاركت در انتخابات سلب مجوز كرد يا حتي فعالان سياسي را مورد عتاب قرار داد. فراتر از اينها، چندي پيش شاهد بوديم كه رهبري در پيامي در واكنش به هتك حرمت قرآن در سوئد از محاكمه فرد هتاك در «محكمه» سخن گفت و مستقيما حكمي صادر نكرد. اين مفهومش اين است كه شرع بايد به قانون منضم شود نه آنكه يكسره اجرا شود.
گفتنی است حجاریان با بیان این مطالب علاوه بر قبح زدایی از عدم مشارکت در انتخابات می کوشد تا تحریم و عدم مشارکت در انتخابات را به عنوان یک کنش سیاسی معقول تعریف و تفسیر کرده و از جانب دیگر به تهییج و تشجیع حامیان این گفتمان بپردازد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد