پمپ دیافراگمی | پمپ پریستالتیک

پمپ پریستالتیک

پمپ‌ها سابقه بسیار طولانی در زندگی بشر دارند. 2000 سال قبل از میلاد، مصری‌ها برای جابجایی آب «شادوف» (Shadoof) را اختراع کردند و 200 سال قبل از میلاد مسیح هم مخترع و ریاضیدان یونانی، Ctesibius، یک پمپ اولیه به نام water organ را اختراع کرد که اکنون به عنوان پمپ رفت و برگشتی شناخته می‌شود. 
پمپ‌ها سابقه بسیار طولانی در زندگی بشر دارند. 2000 سال قبل از میلاد، مصری‌ها برای جابجایی آب «شادوف» (Shadoof) را اختراع کردند و 200 سال قبل از میلاد مسیح هم مخترع و ریاضیدان یونانی، Ctesibius، یک پمپ اولیه به نام water organ را اختراع کرد که اکنون به عنوان پمپ رفت و برگشتی شناخته می‌شود. 
کد خبر: ۱۴۲۵۸۶۰

اما داستان تکامل پمپ‌ها به همین‌جا ختم نشده و همچنان ادامه دارد. در سال‌های اخیر انواع مختلفی از پمپ‌ها با کاربرد‌ها و عملکرد‌های مختلف ساخته شده‌اند؛ پمپ دیافراگمی، پمپ پریستالتیک و پمپ ضد اسید ایرانی سه نوع از این پمپ‌های رایج هستند. 

اگر برای کسب‌وکار خود نیاز به پمپ دارید، لازم است بیشتر در مورد این سه نوع پمپ، شیوه عملکرد و کاربرد آنها بدانید. 

پمپ دیافراگمی چیست و چه کاربردی دارد؟

پمپ‌های دیافراگمی یک نوع پمپ جابجایی مثبت هستند، اما چیزی که آنها را از سایر پمپ‌ها متمایز می‌کند این است که از هوای فشرده برای کار‌کردن استفاده می‌کنند. 
هنگامی که دستگاه هوای فشرده را به یک پمپ دیافراگمی متصل می‌کنید، هوا به بخش خاصی که در وسط پمپ است هدایت می‌شود و از آنجا یکی از دو دیافراگمی که در دو طرف است را فشرده می‌سازد. دیافراگمی که تحت فشار قرار می‌گیرد به شفتی متصل است که دیافراگم مخالف را به سمت خودش می‌کشد و حفره‌ای در طرف دیگر ایجاد می‌کند که سبب کشش مایع به سمت داخل می‌شود. 

در پایین و بالای دو حفره، دریچه‌های یک‌طرفه که اغلب یک شیر توپی یا یک شیر فلپ هستند، وجود دارد. هنگامی که یک حفره بسته می‌شود، مایع را به سمت بالا و بیرون هل می‌دهد، درحالی‌که در طرف دیگر، حفره‌ای را باز می‌کند که مایع را می‌مکد. سپس به‌طور متناوب حفره را از یک طرف بسته و در طرف دیگر باز می‌کند. همه این اتفاقات می‌تواند با سرعت 400 سیکل در دقیقه اتفاق بیفتد.
شکل زیر روش کار پمپ دیافراگمی را به خوب نشان می‌دهد.

موارد استفاده از پمپ دیافراگمی


این نوع پمپ در موارد زیر بیشترین کاربرد را دارد:
استخراج معادن – کشیدن آب از سطح زمین‌ها و معادن زمینی و زیرزمینی، انتقال لجن و سوخت وسایل نقلیه 
رنگ‌ها – انتقال و توزیع رنگ یا جوهر به عنوان جزئی از پیستوله رنگ
صنعت سرامیک – پر‌کردن و خالی‌کردن تانکرهای مواد اولیه
خمیر و کاغذ – انتقال و پخش جوهر چاپ، چسب و سایر موارد مورد استفاده در این صنعت
نفت و گاز – فیلتر پرس، انتقال سوخت به شکل فله، لجن‌کشی از ته مخازن
تصفیه آب و فاضلاب – انتقال مواد جامد معلق، فیلتر پرس و لجن کشی

پمپ پریستالتیک

پمپ پریستالتیک چیست و چه کاربردی دارد؟


پمپ پریستالتیک (Peristaltic pumps) یا پمپ‌ لوله‌‌ای (tube pumps) نوعی پمپ جابجایی مثبت است. این پمپ‌ها از «اصل پریستالسیس» به عنوان مبنای طراحی خود استفاده می‌کنند. پریستالسیس در مفهوم بیولوژیکی مجموعه‌ای از انقباضات ماهیچه‌ای متناوب است که غذا را به قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش منتقل می‌کند.
وقتی غلتک‌های موجود در یک پمپ پریستالتیک می‌چرخند، لوله یا شلنگ داخل پمپ را فشرده می‌کنند. با فشرده‌سازی لوله، مایع به سمت جلو رانده می‌شود. پس از آن، لوله خالی‌شده از مایع به حالت ابتدایی برمی‌گردد، در داخل آن مکش ایجاد می‌شود. این مکش سبب می‌شود که مایعات جدید وارد سیستم پمپ شوند. بسته‌شدن کامل لوله هنگامی که بین غلتک و دیواره بیرونی فشرده می‌شود، به پمپ خاصیت جابجایی مثبت می‌دهد، از جریان برگشتی جلوگیری می‌کند و نیاز به شیرهای بازدارنده را در زمانی که پمپ کار نمی‌کند از بین می‌برد.
انیمیشن زیر به خوبی نشان می‌دهد که پمپ پریستالتیک چطور کار می‌کند.

 


کاربرد پمپ پریستالتیک


از آنجا که هنگام کار پمپ، مایعات داخل لوله در معرض محیط خارجی و آلودگی‌های موجود قرار نمی‌گیرند، پمپ پریستالتیک معمولا برای جابجایی مایعات تمیز و استریل و همچنین، مایعاتی که نباید در معرض محیط بیرون قرار بگیرند استفاده می‌شود. پمپ پریستالتیک به شکل وسیعی در کاربردهای پزشکی استفاده می‌شود، اما استفاده از آن به مصارف پزشکی محدود نمی‌شود. موارد دیگر کاربرد پمپ پریستالتیک به شرح زیر است:

• صنایعی که در تماس نزدیک با جوهر، لعاب، چسب و رنگ هستند.
• کاربردهای مرتبط با تصفیه آب
• صنایع غذایی و نوشیدنی: برای تولید نوشیدنی‌ها یا انتقال مایعات مورد نیاز برای تولید مواد غذایی

پمپ پریستالتیک

پمپ ضد اسید ایرانی چیست و چه کاربردی دارد؟


پمپ‌های ضد اسید با موادی طراحی و ساخته می‌شوند که می‌توانند سیالاتی با سطوح مختلف ویسکوزیته، خورندگی و سایندگی را تحمل کنند. این پمپ‌ها در صنایعی که در آنها نیاز به انتقال اسید و سایر سیالات خورنده و خطرناک است کاربرد دارد. پمپ ضد اسید ایرانی پمپی است که در داخل ایران تولید شده است. در حال حاضر طیف وسیعی از پمپ‌های ضد اسیدِ باکیفیت، در داخل کشور تولید می‌شوند. 
سیالات خورنده زیر را می‌توان از طریق این پمپ‌ها منتقل کرد:
اسید موریاتیک
اسید سولفوریک
اسید سیتریک
اسید کلریدریک
اسید کرومیک
اسید فسفریک
اسید استیک
اسید هیدروفلوئوریک
اسید نیتریک
برخی از این پمپ‌های ضد اسید می‌توانند طیف گسترده‌ای از مواد شیمیایی از جمله حلال‌ها، رنگ‌ها، جوهرها، سوخت‌ها، مواد غذایی و مایعات دارویی، مایعات چسبناک، مواد شیمیایی ساینده و مایعات انفجاری یا قابل اشتعال را از خود عبور دهند.
در شکل زیر می‌توانید انواع پمپ ضد اسید را مشاهد کنید. 

پمپ پریستالتیک

همان‌طور که می‌بینید هر کدام از انواع پمپ دیافراگمی، پمپ پریستالتیک و پمپ ضد اسید ایرانی ساختار خاصی دارند و به شیوه‌ای منحصر به فرد عمل می‌کنند. این تفاوت در ساختار و عملکرد، سبب می‌شود که هر کدام از این پمپ‌ها در کاربرد خاصی استفاده شوند. شناخت این کاربردها به شما کمک می‌کند که برای انتخاب پمپ به شیوه صحیحی اقدام کرده و بهترین پمپی را که برای کسب‌وکار شما مناسب است خریداری نمایید. 
در صورت تمایل به خرید هر کدام از پمپ‌های پمپ دیافراگمی، پمپ پریستالتیک و پمپ ضد اسید ایرانی می‌توانید روی خدمات نیرو حساب کنید. ما انواع مختلف پمپ‌ها را با کیفیت بالا عرضه می‌کنیم. برای اطلاعات بیشتر از کارشناسان ما کمک بگیرید. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها