به گزارش جام جم آنلاین از گرگان ، کتاب «من هم دلم گریه میخواست» مروری بر زندگی هنرمند فقید عطاالله صفرپور و نمایش روحوضی در جبهههای جنگ تحمیلی نوشته حجت شاهمحمدی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و روانه بازار نشر شد.
"من هم دلم گریه میخواست " در دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری استان گلستان تهیه شده و به موضوع حضور گروه نمایشهای کمدی استان گلستان در جبهههای جنگ تحمیلی پرداخته است کتاب از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول با نام «سیر زندگی از تولد تا مرگ» به زندگی نامه عطاالله صفرپور هنرمند سیاهباز فقید گرگانی میپردازد. بخش دوم کتاب با عنوان جیجکعلیشاه در جبهههای جنگ تحمیلی به حضور سیاهبازان گرگانی در میدان جنگ و در میان رزمندگان اسلام اشاره دارد.
گروه نمایشی روحوضی گرگان بیش از تصور بینندگان و منتقدان توانسته بود در زمان خود رتبهای در خور توجه کسب کند. به همین دلیل مرحوم صفرپور در دو نوبت آنها را به همراه گروه نمایشی خود به جبهههای جنگ میبرد.
من هم دلم گریه میخواست داستانی است توأمان با خنده و گریه که هر خوانندهای را تحت تأثیر قرار میدهد، روایتی واقعی از تلاش یک گروه نمایش روحوضی برای تقویت روحیه رزمندگان در خط مقدم جبههها. کسانی که شاید تا امروز از حضورشان در جبهههای جنگ بیاطلاع بودیم اما با ساخت سلاحی از خنده و شادی روحیه رزمندگان را در برابر دشمنان و قویترین سلاحها حفظ میکردند.
شاهمحمدی سعی کرده است در کنار رسالت خود در جهت معرفی عطاالله صفرپور، مخاطب را با هنر نمایشهای روحوضی که گونهای از نمایشهای قدیمی و شادیآور ایرانی است، آشنا کند.در فصل پایانی کتاب مشخصات فردی، فهرستی از فعالیتهای «آموزشی و تخصصی»، «سریال، فیلم، تله تئاتر» «تقدیرنامهها»، سوابق در «روزنامهها، مجلات و خبرگزاریها»، اسناد و مدارک و عکسهای مرحوم صفرپور به همراه منابع و مآخذ آورده شده است.یکی از غمانگیزترین بخش کتاب زمانی است که صفرپور برای خطشکنان گردان مسلم نمایشی خندهدار اجرا میکند. خطشکنانی که بیشتر نوجوان هستند و رفتنشان بازگشتی ندارد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان گلستان در این مراسم ضمن تبریک هفته دفاع مقدس گفت: سوژههای تاریخ شفاهی بسیار فراوان است و ما به دنبال مهمترین این سوژه ها به ویژه نقش هنرمندان در بوم انقلابی استان هستیم که یکی از آنها مرحوم عطاءالله صفرپور بود. پروژه گروه سرود مکتب المهدی گنبد که جدیدا آغاز شده و گروه تئاتر راد کردکوی هم سوژه بعدی خواهد بود.
سید حسام بنی فاطمه افزود: ویژگی های مرحوم صفرپور واقعا منحصر به فرد بوده است. ایشان اسم گروه تئاتری که راه انداختند را «گروه مردم» گذاشتند و شخصیت مسئولیت پذیری نسبت به مردم و اتفاقات روز داشتند. به همین علت نتوانست نسبت به جنگ تحمیلی بی تفاوت بماند. هم به عنوان راننده کامیون و هم بعنوان هنرمند نقش آفرین بود.
حجت شاه محمدی نویسنده این اثر گفت: مرحوم عطا صفر پور مهره ارزشمندی بود. مصاحبه های این اثر قبلا گرفته شده بود و بنده در انتها سراغ ایشان رفتم. با آقای مرتضی سرهنگی در باب معنای روحوضی و سیاه بازی که صحبت کردم گفتند، اسم سیاه باز زمرد هست، الماس و یاقوت و مبارک هست؛ فهمیدم یعنی این شخصیت مهمی باید باشد.در انتهای مراسم از گروه تئاتری که در دفاع مقدس (تئاتر جیجک علیشاه) را در مناطق مختلف اجرا نمودند و دستاندرکاران تولید این کتاب تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«هیچ واژهای قادر به ساختن جملهای نیست که حس آن لحظه ما رابنویسد. شب سختی بود. به راحتی میشد بغض را توی گلوی تک تک دوستان دید. مقابلمان گروهی نشسته بودند و میخندیدند که آگاهانه میدانستند رشته عمرشان کوتاه است. چقدر شیرین میخندیدند. قهقهه که سرمیدادند هر چند نفر یکی میشدند و صدایشان فضا را پر میکرد و من چه خوب حس میکردم که دشمن را چقدر حقیر و خوار کرده، برای چشیدن شهد شیرین شهادت، به یکدیگر تبریک میگویند. این میان نه فرصتی بود نه جایی تا ما هم بنشینیم و یک دل سیر گریه کنیم. امان از وقتی که دلت پر از بغضهای بازنشده باشد و بخواهی کسی را بخندانی. شاید این لحظه از نابترین لحظات عمر من بود که اگر موقعیتی دست میداد، بغضهایی را که سالها در گلویم ماسیده بود بیرون میریختم و فریاد میکشیدم: «آهای مردم، به خدا منم دلم گریه میخواد.»
این کتاب با ۴۴۷ صفحه و قیمت ۲۴۵ هزار تومان عرضه شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: