نویسنده کتاب «در فاصله دو بوسه» در آیین رونمایی از این اثر:

هدفم ارائه و معرفی الگویی برای جوان تراز انقلاب بود

آیین رونمایی کتاب «در فاصله دو بوسه» شرح زندگی شهید مجید حداد عادل به قلم غلامعلی حداد عادل، شامگاه پنجشنبه ۶ مهر ۱۴۰۲ با حضور جمعی از چهره‌های علمی و سیاسی کشور در تالار سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
کد خبر: ۱۴۲۴۲۲۶
نویسنده فتاح غلامی - جام جم آنلاین
هدفم ارائه و معرفی الگویی برای جوان تراز انقلاب بود
 
به گزارش جام جم آنلاین، غلامعلی حدادعادل مولف این کتاب در ابتدای سخنان با تقدیر و تشکر از مدعوین و حاضران این مراسم ابراز امیدواری کرد تا با انتشار این کتاب یاد و خاطره شهیدان راه وطن زنده بماند.

وی درباره تالیف این کتاب گفت: ۴۲ سال از شهادت شهید ما می‌گذرد و با توجه به آنچه که ما از او به یاد داریم شاهد بودیم که در طول دوران زندگی و دو سال ونیم پس از پیروزی انقلاب وی یک روز آرام نداشت و فارغ از مسوولیت نبود و به حتی زمانی هم که سرپرستی استان کرمانشاه را به عهده داشت از فعالیت و کار و تلاش دست نکشید.

وی ادامه داد: در سال‌های جنگ کمتر فرصت مستندسازی از این رخداد مهم بود و این مهم به بعد از دوران دفاع مقدس مورد توجه قرار گرفت و طی این سال‌ها هزاران کتاب درباره این اتفاق نوشته شد و من با توجه به انبوه آثار منتشر شده احساس کردم که دریغ است که این شهید به جامعه معرفی نشود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به ویژگی‌های و خصوصیات ممتاز شهید مجید حداد عادل خاطرنشان کرد: کسانی که او را می‌شناختند اصرار داشتند که خصوصیات شخصی او به جامعه شناسانده شود و من هم این موضوع را یک تکلیف شخصی می‌دانستم و با توجه به این‌که ما با هم بزرگ شدیم و هم در دوره دبیرستان و هم در دوره دانشگاه معلم او بودم و حتی بعد از ازدواج با هم در یک خانه زندگی می‌کردیم از این رو بیشتر از هر شخص دیگری نسبت به ویژگی‌های او آگاهی و شناخت داشتم.

حدادعادل اضافه کرد: از ابتدای شهادت مجید این دغدغه را داشتم که روزی برای و چیزی بنویسیم، اما مسوولیت‌ها و مشغله‌های متعدد مانع شد و در نهایت به این فکر افتادم آنچه را که در ذهن و اندیشه نسبت به او دارم درباره او بنویسم و از همین رو ۱۵ هر سال گذشته بر سر تربت او حاضر شدم و یک صفحه از کتاب را نوشتم.

نگارش کتاب در ۸۴ روز 

وی با اشاره به این‌که این شهید همچنان برای ما عزیز است و ما به صورت خانوادگی همواره در مسائل و مشکلاتی که پیش رو ما است از روح این شهید بزرگوار کمک می‌گیریم گفت: عاقبت این کتاب در ۸۴ روز نوشته شد و اگر نبود عنایت خداوند من هرگز در خودم نمی‌دیدم که نگارش این کتاب را به پایان برسانم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نحوه نگارش کتاب توضیح داد: منبع اصلی حافظه خودم بود که در طول ۴۲ سال گذشته همه خاطرات او را در ذهنم حفظ کردم. علاوه بر این‌که تلاش کردم از همه یادمانده‌های او در خاطرات مثل مادر، همسر و برداران و خواهران این شهید و همچنین خاطرات دوستان و همکارانش هم برای نگارش این کتاب استفاده کنم. مضاف بر این‌که جزواتف نامه‌ها و دفتر‌های تقویمی که حاوی دست نوشته‌هایی او بود منبع خوبی برای نگارش این خاطرات بود و من برای نوشتن این اثر هزاران برگ کاغذ را گردآوری کردم و به حسب فصول زندگی مجید آن‌ها را دسته بندی کردم و کتاب با این اطلاعات نوشته شد.

وی افزود: بارزترین نکته اخلاقی در زندگی او اخلاصش بود و او هرگز در مسوولیت‌هایی که داشت از موقعیت‌ها به نفع خود سوءاستفاده نکرد و با این‌که مدت‌ها مدیریت رادیو را به عهده داشت، اما حتی یکبار هم صدای او از این رسانه شنیده نشد.

حدادعادل با بیان این‌که برای خدا کار کردن از ویژگی‌های ممتاز برادرش بود تصریح کرد: او به دو جنبه نظری و عملی به صورت همزمان توجه می‌کرد و در عین حالی که اهل مطالعه، ورزش، شعر و هنر و... و تحصیلات خود را تا مقطع مهندسی متالوژی به پایان رساند، اما در عین حال مدر میدان عمل بود و در مقام اجرا با توانایی، دلسوزی، خوشفکری وظیفه و تکلیف خود را انجام می‌داد و دیگران می‌دانستند که هر کاری که به او سپرده می‌شود دیگران خیالشان از انجام درست کار راحت بود.

حدادعادل درباره انگیزه اش از نگارش این کتاب گفت: هدفم این بودکه جوانان و نسل آینده بدانند که برای به ثمررساندن و حفظ انقلاب چه جان‌های فدای آرمان‌ها و ارزش‌ها شده و چه کسانی با این‌که می‌توانستند در زندگی دنیوی موفق باشند از همه چیز گذشتند و جان خود را فدای خدا کردند و شهید مجید حدادعادل یکی از ۲۰۰ هزار شهیدی است که در راه دفاع از آرمان و میهن به شهادت رسیده است.  

وی درباره انتخاب اسم در فاصله دو بوسه برای کتابش توضیح داد: این عنوان حکایت از آن دارد که من زمانی که مجید متولد شد اولین شخصی بودم که بر گونه اش بوسه زدم و زمانی که او را به خاک می‌سپردند آخرین فردی بودم که بوسه بر پیشانی او نشاندم و من تلاش کردم هر چه راکه از او در فاصله این دو بوسه بر یاد دارم بنویسم و نیتم از نگارش کتاب ارائه مجموعه اطلاعاتی بود تا یک جوان بتواند الگویی در تراز انقلاب اسلامی باشد.

وی در پایان سخنان خود با تقدیر و تشکر از مادرش که رنج دوری از فرزند را طی ۴۲ سال گذشته تحمل کرد گفت: از همسر و شهاب الدین و فاطمه فرزندان شهید مجید هم قدردانی می‌کنم و همچنین از ایرج فرجی که در طول مدت نگارش کتاب یاورم بودم تشکر می‌کنم و زحمات انتشارات شهید کاظمی را برای نشر کتاب با شیوه مناسب ارج می‌نهم و حتما باید ۳۶ همکلاسی و دوست و همکار مجید که خاطراتشان را در اختیار من قرار دادند سپاسگزارم.

سردار سرلشکر سید یحیی رحیم‌صفوی دستیار و مشاور عالی رهبر انقلاب اسلامی ایران با حضور در این آیین رونمایی گفت: اگر به اذن الهی یکی از این شهیدان به این دنیا بازگردد این شهید از ما چه سوالی می‌پرسد؟ همچنین ما چه نسبتی در اندیشه، تفکر، جهان بینی، اخلاق و رفتار با شهدا داریم؟ باید به این بیندیشیم که شهدا در این امور چگونه عمل می‌کردند و ما نسبت به عملکرد آن‌ها چگونه عمل کرده و می‌کنیم.

وی افزود: بخش مهمی از زندگی‌ام را با شهدا گذراندم، اما این شهید را نمی‌شناختم که به همت دکتر حداد عادل شناختم.

رحیم صفوی ادامه داد: شهادت یک اکتساب است یا انتخاب است؟ خداوند شهید را انتخاب می‌کند یا شهید خداوند را انتخاب می‌کند؟ شاید هم ترکیب هر دوی این‌ها باشد. به تعبیر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی یک شهید پیش از شهادت باید شهید شده باشد.
وی افزود: دعای ما این است که با شهادت، عاقبت بخیر شویم. از رهبر معظم انقلاب تا کنون دوبار درخواست کردم دعا کنند با شهادت عاقبت بخیر شوم.


خون شهدا و هدایت امام و رهبری راه قدس را باز می‌کند


دستیار و مشاور عالی رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این‌که بیش از ۳۰۰ صفحه از کتاب در فاصله دو بوسه را خوانده است، گفت: غلامعلی حداد عادل به خوبی و به واقع، از برادر شهیدش نوشته است. ایشان در این کتاب اشاره می‌کند که شهید مجید حداد عادل نمونه‌ای از صد هزار نفر از شهدایی است که راه کربلا را باز کردند. این راه ادامه خواهد یافت تا روزی که راه قدس باز شود.

سردار رحیم صفوی ادامه داد: این شهید، شخصیتی همه جانبه داشت که شجاعت، علم و عمل، لطافت روح و اخلاص را با هم داشت. مردن در راه خدا شجاعت ویژه‌ای می‌خواهد که هر کسی از آن بهره‌مند نمی‌شود. شهید ما، مدیر و دانشمندی پر کار بود و در نهایت، انسانی کامل بود. آیا ایران امروز ما چنین جوان‌هایی دارد، بی‌شک داریم.
وی در ادامه با اشاره به این‌که شهید مجید حداد عادل در عملیاتی که منجر به شکست حصر آبادان شد به شهادت رسید، به چگونگی انجام این عملیات و طرح‌های مرتبط با آن پرداخت و گفت: با دستور امام مبنی بر شکست حصر آبادان دست به کار شدیم و با حمایت رهبری و با همراهی حسن باقری تلاش‌هایی شد تا این‌که طی عملیات‌هایی حصر آبادان شکسته شد.

سردار رحیم صفوی در پایان با روایت خاطره‌هایی از هشت سال دفاع مقدس به رشادت‌های رزمندگان و خانواده‌های آن‌ها پرداخت.

فاطمه حداد عادل، فرزند دیگر شهید مجید حداد عادل نیز در پایان این مراسم و پیش از رونمایی کتاب در فاصله دو بوسه بیانیه‌ای در وصف پدر شهیدش قرائت کرد.

در پایان این مراسم، از کتاب «در فاصله دو بوسه» با حضور خانواده شهید مجید حداد عادل و جمعی از مسوولان سیاسی، کشوری و لشکری و هنرمندان انقلابی رونمایی شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها