نکته قابل تامل این است که هر یک از شبکههای سیما، متناسب با ماموریت و مخاطبانی که برایشان تعریفشده، موضوعات متفاوت را دستمایه قرار دادند تا بتوانند مخاطبان را سرگرم کنند. به همین دلیل با شروع فصلی که به پادشاه رنگها شهره است، آنتن رنگ و بوی تازهای به خود میگیرد و با شروع فصل پاییز، سریالهای جدید «محرمانه»، «مستوران»، و... از آنتن شبکههای تلویزیون مهمان خانههای مخاطبان خواهد شد.
همچنین به مناسبت هفته دفاع مقدس، سریال «عاشورا» به کارگردانی هادی حجازیفر هم هرشب ساعت ٢٢ و 15 دقیقه روی آنتن شبکه یک سیما میرود. در این گزارش نگاهی به این مجموعههای تلویزیونی داشتیم که قرار است روی آنتن برود.
به گزارش جامجم، دو سال گذشته بود که گروه سازنده سریال مستوران دست به کار شد تا سریالی بر مبنای قصههای کهن بسازد. به همین دلیل سور و سات خود را جمع کردند تا از شهر و هیاهویش دور شوند و بساط خودشان را به شهرکی دور به نام شهرک مستوران که واقع دراحمدآباد مستوفی است، بردند. آنها بعد از ساخت و ساز دکور، دست به کار شدند و کار را کلید زدند تا قصههای شیرین و جذاب را برای مخاطبان تعریف کنند. داستانهایی که هر کدام رنگ و لعاب خود را دارد. البته مردم این شهر برای ما امروزیها که درگیر زندگی ماشینی شدیم، افسانه هستند اما شنیدن زندگی آدمهای این شهر برایمان خالی از لطف نیست. همین موضوع هم باعث شد تا سازمان هنری- رسانهای اوج همراه با هنرمندان ما را به سرزمین این افسانهها ببرد تا بهیاد بیاوریم در روزگارانی که خبری از دنیای مجازی، شبکههای اجتماعی و... نبود، چطور همه زندگی میکردند و از تکتک لحظاتشان لذت میبردند.
گنج تمامنشدنی افسانهها
این قصهها شد مجموعه تلویزیونی مستوران که فصل اول آن سال گذشته از شبکه یک پخش شد و اکنون قرار است بعد از تمام شدن سریال عاشورا، فصل دوم این سریال از شبکه یک پخش شود. این مجموعه تلویزیونی به تهیهکنندگی عطا پناهی و کارگردانی سیدعلی هاشمی تولید شده است. فصل دوم سریال مستوران که عاشقانهای برگرفته از قصهها و افسانههای کهن ایرانی است به قلم محمد حنیف به نگارش درآمده است. «مستوران» روایتگر ماجراهایی تلفیقی از داستانهای کهن ایرانی مانند هزار و یک شب، کشکول، گلستان و شاهنامه است که در شهری به نام مستوران رخ میدهد. مستوران، داستانی کهن از افسانههای دوران صفویان و غزنویان را روایت میکند. داستان سریال مستوران فصل دوم هم در ادامه داستان فصل اول روایت میشود.
عطا پناهی، تهیهکنندگی سریال مستوران را برعهده دارد که برگرفته از قصههای کهن ایرانی است. او درباره تولید فصل دوم سریال مستوران که با اقبال مخاطبان روبهرو شد به جامجم میگوید: هنگامی که مجموعه تلویزیونی مستوران روی آنتن بود، گروه افکارسنجی ما دست به کار شد و از همان زمان سراغ مخاطبان از اقشار مختلف رفتند و نظراتشان را درباره سریال جویا شدند. این نظرسنجی بعد از تمامشدن سریال هم ادامه داشت و ما دامنه وسیعی از مخاطبان را برای نظرسنجی انتخاب کردیم که فقط شامل تهران نمیشد، بلکه سراغ مخاطبان از اقصینقاط ایران رفتیم.
وی ادامه میدهد: در این نظرسنجی متوجه شدیم که مردم از کدام بخشهای کار رضایت کامل داشتند یا رضایت نسبی، اما در مجموع نتیجه نشان میداد طبق پیشبینیای که از قبل داشتیم، سریال مستوران مورد توجه و استقبال مردم قرار گرفته است. مردم توجه زیادی به قصههای کهن ایرانی دارند و نقطه قوت مستوران همین موضوع بود.
اين تهيه کننده بيان مي کند: در فصل دوم سريال مستوران سراغ داستانهاي کهن ايراني رفتيم اما قصد داريم مخاطب را شگفتزده کنيم. قصههاي سريال اقتباس از ادبيات کهن است و فيلمنامهنويس به زيبايي قصهها را به نگارش درآورده و تيم سازنده تلاش دارد فصل دوم سريال مستوران بيشتر از فصل اول مورد توجه مخاطبان قرار بگيرد.
اين تهيه کننده با اشاره به مستوران2 تاکيد مي کند: معتقدم افسانههاي ايراني گنجي است که تمامي ندارد، زيرا به قدري شيرين و جذاب است که هر قصهاي جذابيت خودش را دارد. بهنظرم حتي نميتوان پاياني براي توليد قصههاي کهن درنظرگرفت، زيرا اين گنجينه عجيبوغريب از افسانههاي کهن و قصههاي ايراني براي مردم جذاب است.
داستانهاي واقعي از پيشرفتهاي علمي
شبکه سه سيما که هم اکنون با پخش سريال رحيل همراه مخاطبان خود است، پس از اتمام اين سريال، مجموعه تلويزيوني «محرمانه» را از جمعه 7مهرماه روانه آنتن مىكند. سريال محرمانه به کارگرداني محمود معظمي، تازهترين مجموعه شبکه سه سيماست که در ۲۴ قسمت به تهيهکنندگي سيد رامين موسوي ساخته شده است. اين سريال روايتگر داستاني واقعي از پيشرفتهاي علمي دانشمندان کشورمان در حوزه پزشکي است که توطئه مغرضانه دشمن را دربردارد تا با ايجاد اختلال، مانع دستیابي ايران به موفقيتي بزرگ در اين حوزه شوند.
نکته قابل تامل در سريال محرمانه از اين قرار است که سازندگان براي ساخت اين سريال سراغ هنرمندان متفاوتي رفتند. در واقع مخاطبان با تماشاي اين سريال مي توانند هم قشر جوان را ببينند و هم ميانسال و همه کنار هم بهدرستي چيده شدند تا اثر شايستهاي براي مخاطبان به نمايش گذاشته شود. لاله اسکندري، نسيم ادبي، آرش آصفي، احسان اماني، رضا توکلي، سولماز حصاري، عليرضا خمسه، الهام طهوري، پويان گنجي، فاطمه گودرزي، فريبا متخصص، مجيد مظفري، ايرج نوذري، عليرام نورايي، رحيم نوروزي، زهيرياري و... محرمانه علاوه بر پر بازيگربودن، در لوکيشنهاي زيادي هم مقابل دوربين رفته است.
يکي از هنرمنداني که در اين سريال ايفاي نقش ميکند، رضا توکلي است. جالب است بدانيد او در اين سريال نقش تورج را بازي ميکند که به گفته وي، شخصيت عجيب و غريبي دارد و از همان ابتدا تکليف مخاطب با شخصيت او روشن نميشود. توکلی در گفتوگو با جامجم درباره اين نقش ميگويد: سالها سعي کردم متفاوت کار کنم و تجربه بهدست بياورم. باص اين حال ميتوانم بگويم اين متفاوتترين نقشي است که تاکنون به من پيشنهاد شده است. خيلي خوشحال و خوشبخت هستم که با آقاي موسوي ملکي (تهيهکننده) و محمود معظمي (کارگردان) و ديگران هنرمندان توانمند کار کردم. بهنظرم به شناسنامه من يک کار خوب و ارزنده اضافه شد.
همچنين نکته قابل تامل اين است که مركز سيمافيلم، دو سريال الف فاخر و تماشايى را براي شبهاى آخر هفته تهيه و تدارک ديده که قرار است بهزودي جزئيات پخش آن اعلام شود.
نقشي با پيچيدگيهاي فراوان
رضا توکلي، بازيگر سريال محرمانه درباره شخصيتي که بازي ميکند، ميگوید: تا امروز نقشهايي نزديک به اين شخصیت داشتم اما هيچ وقت چنين نقشي را بازي نکرده بودم. نقشي پر از پيچ و خم است. براي بازيگراني با تجربه و همسن من جالب است که نقشهاي متفاوت در کارنامه کاري خود داشته باشند و براي همين اين نقش تازه را پذيرفتم. بعضي از کارگردانان و تهيهکنندگان براي انتخاب بازيگر و تغيير در انتخابهاي کليشهاي ريسک نميکنند اما در اين کار چنين اتفاقي افتاد. شايد 10يا 15سال پيش چنين نقشي را بازي نميکردم اما با توجه به تغيير سطح کيفي جامعه و فزون شدن نگاه هنري آن را پذيرفتم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: