جام جم آنلاین اصفهان؛ امیرکشانی رئیس پارلمان بخش خصوصی اصفهان در ابتدای این جلسه، قطع برق واحدهای تولیدی را مشکل مهم روز کشور دانست و افزود: بر اساس ماده 25 قانون بهبود محیط کسب و کار در زمان کمبود برق، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق قرار گیرند این در حالی است که در زمان کمبود، عملا برخلاف این قانون عمل می شود.
وی این امر را یک اشتباه راهبردی دانست و تصریح کرد: قطعی برق،علاوه بر وارد کردن خسارات جبران ناپذیر بر تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و عدم ایفای تعهدات صاحبان کسب و کار در کنار منفی بودن نرخ تشکیل سرمایه، موجب بی انگیزه شدن و ناامیدی فعالان اقتصادی خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به مصرف 6هزارمگاواتی صنایع استان در زمان پیک مصرف، گفت: از این میزان حدود 13 درصد برق مصرفی استان مربوط به بنگاههای کوچک و متوسط تولیدی صنعتی و کشاورزی بوده که آنها 35درصد اشتغال استان را تامین کرده و با قطع برق شهرکها و این بنگاهها، معیشت خیل عظیمی از خانوادهها به خطر افتاده است. این در حالی است که با قطع برق و تعطیلی این بنگاهها، آنها همچنان باید متعهد به پرداخت مطالبات خود به سازمانها و بانکها بوده و این امر مشکلات آنها را بیشتر خواهد کرد.
کشانی با تاکید بر اینکه مشکل تامین برق صنایع با تلاش و فرهنگسازی جمعی قابل حل می باشد گفت: لازم است فرهنگسازی کاهش مصرف برق خانگی مثل گذشته ادامه یافته زیرا اثر تورمی قطع برق صنایع گریبانگیر عموم مردم خواهد شد.
وی حل ریشهای این مشکل و جلوگیری از تداوم آن در سالهای بعد را نیازمند یک برنامهریزی جامع دانست.
همچنین محمدجعفر فوده عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان فرهنگسازی در حوزه مصرف برق را بسیار مهم دانست و گفت: با این شیوه مصرف، حتی در صورت تولید برق بیشتر، مشکل همچنان پابرجا خواهد ماند. وی درگیر کردن بخش خانگی در کمبود برق را در کنار واحدهای تولیدی در مصرف بهینه انرژی تاثیرگذار دانست.
علی صفرنوراله عضو هیئت رئیسه و خزانه دار پارلمان بخش خصوصی اصفهان نیز بازتاب مشکلات امروز ناشی از قطعی برق صنایع و پیشنهاد راهکارهای رفع این مشکل برای جلوگیری از تداوم آن در سالهای بعد به دولت را با توجه به زمانبر بودن تامین زیرساختهای حوزه برق ضروری دانست.
محمدرضا برکتین رئیس کمیسیون صنایع نیز گفت: مدیریت تامین برق، تشویق به سرمایه گذاری و تامین زیرساختها از نیازهای ابتدایی صنایع بوده و دولت موظف به تامین آنها می باشد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان ضمن انتقاد از مظلوم واقع شدن بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط در زمان کمبود برق، گفت: صنایع به دلیل پشتیبانی از نظام همواره در اولویت کمبودها قرار گرفته ولی کمبود نیرو و زیرساختهای مورد نیاز صنایع در حالی که مجوزهای تولید همچنان صادر می شود زیبنده نیست و باید با هماندیشی این معضل حل شده و برای سرمایه گذاران بخش خصوصی به منظور تولید برق بیشتر ایجاد انگیزه کرد.
احمدخوروش عضو هیئت رئیسه و رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان نیز اصلاح نرخ برق را در حل کمبود برق صنایع حایز اهمیت دانست و خواستار طرح این موضوع در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ملی و روشنگری تبعات مصرف بی رویه برق، برای عموم مردم شد.
محمدرضا گل احمد، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی نیز دوساعت خاموشی خانگی، در راستای عدم قطع برق صنایع را بسیار مقرون به صرفه تر از تعطیلی واحدهای تولیدی و مشکلات ناشی از آن دانست و بر ضرورت رایزنی با دولت در این حوزه تاکید کرد. وی خواستار برنامه ریزی مشخص دولت برای تکرار نشدن این مشکل در سالهای بعد و در صورت نیاز به مشارکت طلبیدن بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در تولید برق شد.
مسعود گلشیرازی رئیس کمیسیون انرژی نیز بر ضرورت ارایه پیشنهادات واحد کوتاه مدت و آنی و میان مدت و بلند مدت از سوی اتاقهای بازرگانی اصفهان، اراک و البرز به عنوان قطبهای صنعتی کشور به شوراهای گفتگوی استانی و ملی تاکید کرد.
وی همچنین خواستار انجام اقدامات حقوقی در راستای صیانت از حقوق اعضاء ناشی از بدعهدی و ترک فعل شرکت برق منطقه ای در قبال تعهدات این نهاد شد.
همچنین محمدرضا رجالی، رئیس کمیسیون خدمات و بازرگانی با اشاره به تاثیر تخصیص یارانههای آموزشی در رشد کشورهای پیشرفته دنیا مانند آلمان و ژاپن بر ضرورت توجه بیش از پیش به بودجههای آموزشی کشور و سرمایهگذاری در این حوزه و توجه به این مهم در برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.
وی گفت: تخصیص بودجههای دولتی به حوزه آموزش و بکارگیری نیروهای نخبه در این زمینه، ضامن رشد اقتصاد و فرهنگ کشور است.
سید یوسف قاضی عسگر عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز ضمن اشاره به درخواست رئیس انجمن صنایع غذایی استان مبنی بر تشکیل کمیسیون صنایع غذایی و با بیان اینکه بیش از 970پروانه بهره برداری صنایع غذایی در استان وجود دارد گفت: این در حالی است که تعداد زیادی از اعضاء اتاق در این صنعت فعال بوده و تشکیل کمیسیون می تواند علاوه بر توجه ویژه به بحث امنیت غذایی، حضور این صنعت را در اتاق قدرتمندتر کند که در پایان تشکیل این کمیسیون به تصویب اعضاء رسید.
مژگان ایزدی رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی نیز در این جلسه از پیگیری مشکلات و مسایل مبتلابه صنایع تخصصی ذیل کمیسیون مانند هنر صنعت فرش به صورت ویژه در این کمیسیون خبر داد و گفت: این در حالی است که بسیاری از صنوف زیرمجموعه این کمیسیون خواستار تشکیل کمیسیونی مجزا می باشند که عملا امکانپذیر نمی باشد.
وحید فولادگر رئیس کمیسیون دانش بنیان نیز در خصوص شیوهنامه وظایف هیئت نمایندگان نیز بر ضرورت بررسی و استعلام این شیوه نامه در واحد حقوقی اتاق تاکید کرد.
در ادامه جلسه سید وحید دزفولی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته نیز با توجه به تاثیر صنایع غذایی در امنیت غذایی کشور با تشکیل کمیسیون صنایع غذایی به صورت مجزا اعلام موافقت نمود.
فرشته امینی رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات نیز با اشاره به پتانسیل بالای صادراتی صنایع غذایی تولیدی استان گفت: شرکتهای کوچک و متوسط این حوزه نیازمند حمایت برای صادرات محصولات خود هستند و ایجاد کمیسیون صنایع غذایی می تواندخروجی صادرات محور و بینالملل داشته باشد.
سید عبدالوهاب سهل آبادی مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به قطعی برق صنایع و لطمات جبران ناپذیر آن بر لزوم پیگیری موضوع در سطح ملی تاکید کرد.
وی همچنین در خصوص کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی نیز پیشنهاد تشکیل کمیته پیگیری و نظارت به منظور پیگیری عدم انجام تعهدات مسئولین در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتی به منظور تشویق صاحبان کسب و کار به این حوزه تاکید کرد.
رسول موسی رضایی دبیرکل پارلمان بخش خصوصی اصفهان نیز عدم افزایش نرخ انرژی از سال 83 را ریشه مشکل کمبود برق دانست و افزود: علیرغم افزایش سالیانه تولید 2 تا 3درصدی برق طی سالهای متمادی، در حال حاضر با کمبود حدود 17 هزارمگاواتی نسبت به مصرف شبکه مواجه هستیم. اقتصاد دستوری صنعت برق جوابگوی نیاز حاضر نبوده و با توجه به هزینه بسیار بالای احداث نیروگاهها و انتقال نیرو،با مدیریت اضطراری بار در بخش خانگی و عمومی می توان از این مشکل عبور کرد.
در ادامه این جلسه گزارشی از فعالیتهای کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی ارایه شد.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم