دامنه اعتراضات در تلآویو، حیفا و شهرکهای صهیونیستی عمیقتر شده و اقشار بیشتری از نظامیان و مشاغل گوناگون درگیر اعتصاب و مخالفت با کابینه شدهاند. استمرار این روند میتواند به سقوط کابینه نتانیاهو منجر شود.
در ادامه اعتراضات در اراضی اشغالی نسبت به تصویب بخش مهمی از لایحه اصلاحات قضایی و قصد کابینه نتانیاهو برای تصویب بخشهای باقیمانده این لایحه در آینده نزدیک، شهرکنشینان صهیونیست به خیابانها ریختند. این سیامین هفته پیاپی است که شهرکنشینان صهیونیست در اعتراض به لایحه اصلاحات قضایی که اکنون برخی بخشهای آن به قانون تبدیل شده است، دست به راهپیمایی میزنند. پیش از این نیز جنبش صهیونیستی اعتراض به اصلاحات قضایی نتانیاهو، از تصمیم خود برای برگزاری سیامین هفته پیاپی راهپیماییهای خود در اعتراض به لایحه جنجالی اصلاحات قضایی خبر داده بود.
برپایی راهپیمایی اعتراضی بزرگ
شهرکنشینان معترض قصد دارند راهپیمایی اعتراضی بزرگی را از مرکز پلیس رژیم صهیونیستی در تلآویو، جهت نمایش اعتراض به خشونتهای پلیس، به سمت خیابان کابلان انجام دهند و پیش از این فراخوانهایی را نیز برای این اقدام اعتراضی صادر کرده بودند. علاوه بر تلآویو در حیفا، بئر السبع، قدس، کفارسابا، روش بینا، هرتزلیا، مودیعین، مفرق کرکور، مفرق گوما و دیگر نقاط اراضی اشغالی نیز راهپیماییهای اعتراضی مشابهی برگزار میشود. با تصویب قانون لغو برهان عدم معقولیت بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای لایحه اصلاحات قضایی، اعتراضات در اراضی اشغالی به شکل بیسابقهای افزایش یافت و با خشونت پلیس رژیم صهیونیستی در برخورد با صهیونیستهای معترض همراه بود.
مخالفت بدنه ارتش رژیم صهیونیستی
مخالفان اصلاحات قضایی بر این باورند که این لایحه، از نظارت دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی بر تصمیمها و مصوبههای کابینه این رژیم خواهد کاست. این در حالی است که بیش از ۱۰هزار نظامی ذخیره ارتش رژیمصهیونیستی مخالفت خود با تصویب اصلاحات قضایی را اعلام و تهدید کرده بودند که در صورت تصویب این لایحه از خدمت نظامی تمرد خواهند کرد؛ تهدیدی که از سوی جمعی از این نظامیان عملی شده و نگرانی محافل صهیونیستی درخصوص عدم آمادگی ارتش رژیم صهیونیستی جهت حضور در نبردهای پیشرو را در پی داشته است.
چه سناریوهایی در پیش است؟
آتچه مسلم است اینکه نتانیاهو و اعضای کابینهاش مانند اسموتریچ و بن گویر جملگی بر استمرار روند کنونی و نهایی شدن اصلاحات مدنظر کابینه تاکید دارند. شرط همپیمانان نتانیاهو این است که وی این مسیر را تا آخر پیش ببرد. در مقابل، مخالفان نتانیاهو مانند لاپید و بنی گانتز میگویند اگر به نتانیاهو و همراهانش اجازه تکمیل این روند داده شود، دیگر جایی برای جبران این موضوع باقی نخواهد ماند و تا سالها، تلآویو با این روند درگیر خواهد بود. از اینرو پیشبینی میشود، با اصرار نتانیاهو و کابینهاش بر تکمیل اصلاحات قضایی مدنظرشان، اعتراضات در اراضی اشغالی روزبهروز گستردهتر شده و در مواردی به اعتصاب تبدیل شود. این اعتصابها از ارتش و پزشکان آغاز میشود و به دیگر اقشار نیز تسری پیدا میکند. سناریوی دیگر، سقوط کابینه نتانیاهو بر اثر عدم توانایی وی در تکمیل اصلاحات مدنظر است. در این صورت، همپیمانان نخستوزیر رژیم صهیونیستی از کابینه جدا شده و همین مسأله به از بین رفتن ائتلاف شکننده کنونی در تلآویو منجر خواهد شد. در این صورت، انتخابات دوباره برگزار خواهد شد و دوباره، کابینهای (اینبار با محوریت مخالفان نتانیاهو) و با اکثریتی ضعیف تشکیل میشود. در این صورت، بحران در اراضی اشغالی از بین نخواهد رفت و این بار نوبت طرفداران نتانیاهو است که به خیابانها آمده و علیه کابینه جدید در تلآویو تظاهرات کنند. بنابراین، کشمکش در اراضی اشغالی در هر شرایطی به قوت خود باقی خواهد ماند.
راه سومی وجود ندارد!
نکته مهمتر اینکه تلاش برخی مقامات رژیم اشغالگر قدس مانند اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم اشغالگر قدس برای پیداکردن راهحلی میانه (با هدف تجمیع نظر موافقان و مخالفان اصلاحات نتانیاهو) ناکام مانده است، زیرا در این معادله اساسا نمیتوان راهحل سومی متصور شد. فرجام اصلاحات نتانیاهو، اجراییشدن یا نشدن آن است و نمیتوان میان مواضع موافقان و مخالفان مخرج مشترکی پیدا کرد. از سوی دیگر، هر گزینهای که در این میان تحقق یابد، خودزنی صهیونیستها را در یک پروسه زمانی طولانی بهدنبال خواهد داشت و همین مسأله به تسریع روند سقوط و نابودی این رژیم جعلی و کودککش منجر خواهد شد. موضوعی که طی ماههای اخیر بسیاری از استراتژیستهای رژیم صهیونیستی نیز نگرانی خود را بابت آن ابراز کردهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم