علائم و نشانه های نیاز کودکان به ارتودنسی

فرزندتان نیاز جدی به ارتودنسی دارد اگر ....

درمان نامرتبی دندان‌ها با ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی یکی از متد‌های ارتودنسی است که از آن به منظور اصلاح ناهنجاری‌های دندانی استفاده می‌شود.
کد خبر: ۱۴۱۷۸۵۴


ارتودنسی سرامیکی یکی از متد‌های ارتودنسی است که از آن به منظور اصلاح ناهنجاری‌های دندانی استفاده می‌شود. یکی از سنتی‌ترین روش‌های ارتودنسی دندان استفاده از براکت‌های فلزی است که افراد بسیاری به دلیل ظاهر آن‌ها تمایلی به استفاده از این براکت‌ها ندارند. به خصوص افراد جوانی که تعاملات اجتماعی بالایی دارند؛ این دسته از افراد می‌توانند با براکت‌های همرنگ دندان و شفاف، ناهنجاری‌های دندان خود را درمان کنند. 

 درمان نامرتبی دندان‌ها با ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی چیست؟

ارتودنسی سرامیکی نوعی دستگاه ارتودنسی ثابت است که از آن برای مرتب کردن دندان‌های کج و به هم ریخته استفاده می‌شود. براکت‌های سرامیکی و فلزی از نظر کاربرد بسیار به همدیگر شبیه هستند و تنها تفاوت آن‌ها در شفافیت و سفید بودن رنگ براکت‌های سرامیکی است. این بریس‌ها چندان واضح نیستند و در دسته ارتودنسی نامرئی جای می‌گیرند و طرفداران زیادی نیز دارند.
براکت‌های سرامیکی از جنس مواد کامپوزیتی و آلیاژ‌های سرامیکی هستند؛ به همین دلیل در صورت نصب روی دندان‌ها نمای چندانی ندارند. 

هزینه ارتودنسی سرامیکی چقدر است؟

هزینه ارتودنسی سرامیکی به نسبت فاکتور‌های مختلفی می‌تواند متفاوت باشد، اما به طور کلی قیمت این روش ارتودنسی از ارتودنسی فلزی بیشتر است. در صورتی که ساکن پایتخت هستید؛ برای اطلاع دقیق از قیمت این روش ارتودنسی به بهترین متخصص ارتودنسی در غرب تهران، متخصص ارتودنسی خوب در شرق، شمال یا جنوب تهران مراجعه کنید و تنها ارزان بودن هزینه‌های درمانی برایتان معیار نباشد. 

درمان نامرتبی دندان‌ها با ارتودنسی سرامیکی 

انواع ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:

براکت شفاف

این نوع براکت‌ها از جنس پی کربنات یا پلاستیک و سرامیک هستند. در صورتی که دندان‌های خود را بلیچینگ کرده اید یا به کمک سایر روش‌ها دندان‌های خود را سفید کرده اید، این نوع ارتودنسی سرامیکی بهترین گزینه برای شما است. 
براکت‌های شفاف در مقابل رنگ پذیری مقاومت بسیار بالایی دارند، اما در صورت استفاده مداوم از مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی احتمال تغییر رنگ براکت‌ها وجود دارد. همچنین به دلیل شکننده بودن این براکت‌ها در طول درمان ارتودنسی باید حواستان به رژیم غذاییتان باشد و مصرف مواد غذایی سخت و چسبنده را از رژیم روزانه خود حذف کنید. 

براکت رنگی

دلیل اینکه بسیاری از مردم طرفدار ارتودنسی سرامیکی هستند؛ شفاف بودن و بی رنگ بودن براکت هاست. اما بعضی از افراد به خصوص نوجوانان هم دوست دارند با استفاده از اتصالات رنگی بریس‌های خود را زیباتر جلوه دهند. 

کاندیدای مناسب ارتودنسی سرامیکی چه کسانی هستند؟

به هم ریختگی دندان‌ها می‌تواند به دلیل ژنتیک و یا حتی برخی عادات غلط مثل مکیدن انگشتان در کودکی، جویدن ناخن، استفاده از پستانک در طولانی مدت و عدم رشد صحیح فک‌ها باشد که در این صورت این افراد به درمان ارتودنسی نیاز پیدا می‌کنند. به طور کلی افراد با مشکلات زیر کاندیدای انجام ارتودنسی سرامیکی هستند.
•    اوربایت (Overbite): در صورتی که دچار رشد نامتقارن فک باشید این مورد باعث می‌شود که دندان‌ها فک بالا نتوانند دندان‌های فک پایین را تحت پوشش قرار دهند. 
•    اپن بایت: (Open bite) در صورتی که دندان‌های فک بالا و پایین از یکدیگر فاصله داشته باشند و در هنگام بسته بودن دهان، دندان‌های فک بالا و پایین با یکدیگر جفت نشوند. 
•    کراس بایت (Cross bite): در صورتی که فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گیرد این مشکل پیش می‌آید.

درمان نامرتبی دندان‌ها با ارتودنسی سرامیکی

چه افرادی نمی‌توانند ارتودنسی سرامیکی انجام دهند؟

ارتودنسی سرامیکی نمی‌تواند یک گزینه درمانی مناسب برای همه افراد باشد. در صورتی که شرایط زیر را دارید شما نمی‌توانید از این روش درمانی برای اصلاح ناهنجاری‌های دندانی خود استفاده کنید:
•    در صورتی که اعتیاد به مصرف سیگار و دخانیات دارید، ارتودنسی سرامیکی گزینه مناسبی برای شما نیست؛ زیرا نیکوتین موجود در دخانیات خیلی سریع باعث تغییر رنگ براکت‌های سرامیکی می‌شود. 
•    افرادی که آناتومی فک و دندان آن‌ها متناسب با ساختار و تجهیزات ارتودنسی سرامیکی نیست.
•    افرادی که ناهنجاری‌های بسیار شدید دندانی دارند تنها به کمک ارتودنسی فلزی می‌توانند دندان‌های خود را مرتب کنند.

مزایای ارتودنسی سرامیکی چیست؟

•    شفاف بودن براکت‌ها باعث می‌شود که دستگاه ارتودنسی شما کمتر جلب توجه کند که همین موضوع باعث بالا رفتن اعتماد به نفس افراد می‌شود.
•    تجهیزات ارتودنسی سرامیکی هیچ گونه تداخلی با تصویربرداری‌های پزشکی ندارند. 

معایب ارتودنسی سرامیکی چیست؟

•    هزینه ارتودنسی سرامیکی بیشتر از ارتودنسی ثابت فلزی است.
•    استحکام و مقاومت براکت‌های سرامیکی کمتر از براکت‌های فلزی است.
•    در صورت عدم مراقبت صحیح و رعایت بهداشت دهان و دندان احتمال تغییر رنگ براکت‌های ارتودنسی سرامیکی وجود دارد. 

مراقبت‌های بعد از نصب براکت‌های سرامیکی

از قدیم الایام گفته اند که بهشت را به بها می‌دهند نه به بهانه! بنابراین اگر مسئله ظاهر و زیبایی برایتان بسیار مطرح است و نمی‌خواهید براکت‌های فلزی را تحمل کنید، باید به نکات مراقبتی استفاده از آن هم توجه داشته باشید. از جمله اقداماتی که بعد از نصب براکت‌های سرامیکی باید توجه داشته باشید این است که:
•    به دلیل اینکه براکت‌های سرامیکی از رزین ساخته شده اند بنابراین از مواد فلزی شکننده‌تر هستند؛ بنابراین در خورد و خوراک خود و یا حتی انجام فعالیت‌های ورزشی خود باید دقت داشته باشید تا به آن‌ها ضربه وارد نشود. برای مثال استفاده از مواد غذایی چسبنده و سفت ممکن است باعث شکسته شده براکت‌های سرامیکی شود و هزینه مجدد بر دوش شما بگذارد. همچنین در هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی توصیه می‌شود که از محافظ دهان استفاده کنید.
•    برای اینکه براکت‌های سرامیکی تا پایان طول درمان رنگ و حالت خود را حفظ کنند نیاز است که مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگ دار را محدود یا به طور کلی حذف کنید. 
•    روزانه حداقل دو بار به دندان‌های خود مسواک بزنید تا از تغییر رنگ براکت‌ها و همچنین تغییر رنگ دندان‌های خود جلوگیری کنید. 

کلام آخر

ارتودنسی سرامیکی یکی از روش‌های نوین ارتودنسی ثابت است که به نسبت ارتودنسی فلزی مزایا و معایبی دارد. از جمله مزایای ارتودنسی سرامیکی می‌توان به نامرئی بودن آن و عدم تداخل تجهیزات ارتودنسی با عکس برداری‌های پزشکی اشاره کرد. از جمله معایب ارتودنسی سرامیکی نیز هزینه بالای آن، شکننده بودن و احتمال تغییر رنگ دادن آن در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌توان اشاره کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها