به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، یکی از رایج ترین نگرانی هایی که باعث می شود افراد به دندانپزشک مراجعه کنند ، نیاز به ارتودنسی است. اولین و مهم ترین چیزی که باید به یاد داشته باشید ، این است که هر کودکی با دیگری متفاوت است. بنابراین بسیار مهم است به طور منظم به پزشک مراجعه کنید و وضعیت رشد کودک و یا هر گونه مشکلی را در دهان و دندان را هرچه سریع تر تشخیص دهید.
مراجعه به ارتودنتیست باید از سن 9 تا 12 سالگی انجام گردد تا از بروز هرگونه مشکلی در آینده جلوگیری شود و همچنین بعضی از دلایل وجود دارد که باعث می شود کودک شما به ارتودنسی نیاز پیدا کند. عوامل زیادی در این موضوع دخیل هستند که به علت رشد فک و دهان و دندان کودک است. در این بخش از سلامت دهان و دندان علائمی را به شما معرفی می کنیم که نشان می دهد کودکتان به ارتودنسی نیاز دارد.
اگر متوجه شدید که دندان کودک شما خیلی زود افتاد یا به دلیل پوسیدگی دندان خود را از دست داد ، احتمالاً کودک برای جلوگیری از حرکت دندان های باقیمانده در این فضای خارجی نیاز به ارتودنسی داشته باشد. ارتودنسی و براکت های آن باعث می شود که هر دندان در فضای خودش بماند و به فضای خالی حرکت نکند.
شاید فک کودک به گونه ای باشد که به درستی با دیگر قسمت های صورت منظم و موازی نباشد، در نتیجه می تواند باعث مشکلاتی از جمله اوربایت ، آندربایت و یا کراس بایت شود . زمانی که خط فک کودک به شکل صحیح قرار نگرفته باشد، جویدن و بلعیدن و صحبت کردن را برای او سخت می کند و در نتیجه ارتودنتیست می تواند از این شرایط جلوگیری کند.
زمانی که فضای خالی در دهان وجود نداشته باشد ، ممکن است دندان کودک روی دندان دیگر قرار بگیرد یا به شدت به دندان دیگر نزدیک باشد و در نتیجه دندان ها شلوغ و به هم ریخته می شوند. شاید کودک شما نیاز به استفاده سریع از ارتودنسی نداشته باشد اما چند وقت یکبار باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا این وضعیت را مورد بررسی قرار دهد. شلوغی دندان می تواند عاملی برای مشکلات جویدن و به هم ریختگی دندان ها روی هم، مشکلات تنفسی یا ناقرینگی و نامنظمی دندان ها باشد که باعث می شود او نتواند به درستی مسواک و نخ دندان را استفاده کند و در نتیجه داخل دهان او میکروب و پلاک تجمع پیدا می کند و خطر پوسیدگی دندان را بالا می برد که استفاده از ارتودنسی به صاف کردن دندان هایش کمک خواهد کرد.
کاملا طبیعی است که کودک فضای خالی زیادی را در دندان های خودش داشته باشد . علت آن هم افتادن دندان هاست. اگر فضای خالی حتی در سنین نوجوانی هم بین دندان های او وجود داشت ، احتمالاً نیاز به ارتودنسی است تا این فضاها بسته شود ؛ مخصوصاً اگر این فضای خالی در گفتار او مشکل ایجاد کرده باشد و غذا خوردن را برای او دچار مشکل کند.
کودکانی که از طریق دهان در طول روز و در طول شب نفس می کشند و دهان خود را باز نگه می دارند، هوای زیادی را وارد بدن می کنند که همین مورد ظاهر صورت و رشد دندان ها را به هم می زند، زیرا چنانچه پیش از این در مطالب قبلی بهداشت و سلامت نمناک هم اشاره شد زبان نمی تواند به شکل طبیعی روی سقف دهان بنشیند و در نتیجه فک کودک باریک می شود و صورت کشیده تر نشان می دهد. همین باعث می شود که فضای کافی بین دندان ها برای رشد وجود نداشته باشد. در چنین حالتی باید کودک را به متخصص گوش و حلق و بینی نشان داد تا هرگونه مشکل مربوط به لوزه و جریان راه تنفسی در او بررسی گردد و حتی ممکن است متخصص استفاده از براکت ارتودنسی را پیشنهاد دهد.
اکثر والدین ممکن است یک کودک را در اطراف خود دیده باشند که عادت دارد مدام انگشت شست خود را میک بزند . میک زدن انگشت ، شکل دهان و همچنین فک را تغییر می دهد و باعث می شود که دندان های جلویی بیرون زده تر از حد طبیعی به نظر برسند و مشکلاتی در گفتار، حالت قرارگیری دندان و یا حتی تنفس دهانی ایجاد گردد که معمولا این عادت بین سن دو و چهار سالگی است اما ممکن است در دوران نوجوانی هم ادامه پیدا کند و به ارتودنسی نیاز باشد.
دندان های نامتقارن تاثیر منفی روی توانایی غذا خوردن کودک می گذارد . اگر او مدام زبان یا داخل گونه ها را گاز می گیرد ، ممکن است وضعیت بایت یا دندانی اش دچار مشکل باشد.
گاهی اوقات ممکن است کودک در ناحیه فک یا دهان به طور منظم دردی را احساس کند که علت آن یک وضعیت پیش زمینه ای در دندان است . بنابراین بسیار مهم است که به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید و علت ناراحتی را متوجه شوید.
بسیاری از عوامل هستند که در گفتار کودک تاثیر می گذارند اما گاهی اوقات دندان های به هم ریخته عاملی برای این مشکل می باشند . اگر کودک نمی تواند کلمات خاصی را بیان کند ، احتمالاً باید به دندانپزشک و ارتودنتیست مراجعه کنید.
اگر دندان های ردیف بالای دهان کودک بیرون زده هستند و در حالت عادی هم دیده می شوند ، احتمالاً کودک به مشکل اورجت دچار است که گاهی اوقات آسیب دیدگی به دندان جلو هم می تواند این وضعیت را ایجاد کند و روی ظاهر کلی صورت او اثرگذار باشد.
اگر متوجه شدید هنگامی که دندان های کودک در حالت طبیعی روی یکدیگر قرار دارد ، نمی توانید دندان های پایین را به طور کامل مشاهده کنید، احتمالاً کودک به مشکل اوربایت دچار است و دندان های بالای او بیش از حد پایین آمدند که درمان آن نیازمند ارتودنسی است.
گاهی اوقات وضعیت دهانی فرد و کودک به گونه ای است که در حالت عادی دندان های بالای او مشخص نیست زیرا دندان های ردیف پایین قسمت بالا را پوشش داده است که به آن اپن بایت گفته می شود . معمولاً این وضعیت ژنتیکی است اما می تواند به دلیل انجام عادات غلط مثل مکیدن انگشت شست اتفاق بیفتد.
اگر هنگامی که دهان کودک بسته است ، دندان های کناری در قسمت بالا و پایین به یکدیگر نمی رسند ، احتمالاً او به مشکل کراس بایت دچار است که مشکل آن توسط ارتودنتیست برطرف می گردد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد