«جام‌جم» ثبت رکورد تازه حمایت از پلتفرم‌ها را بررسی می‌کند

فعالیت ۴۰۰رسانه با مجوز ساترا

بعد از مطرح شدن بحث‌های بسیار درباره مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرجعیت ساترا برای نمایش خانگی، برخی تلاش کردند با طرح حواشی متعدد فعالیت قانونی  ساترا را تحت‌الشعاع قرار  دهند. اما این  نهاد تنظیم‌گر در عمل نشان داد در تسهیل‌گری فعالیت پلتفرم‌ها جدی است.
بعد از مطرح شدن بحث‌های بسیار درباره مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرجعیت ساترا برای نمایش خانگی، برخی تلاش کردند با طرح حواشی متعدد فعالیت قانونی  ساترا را تحت‌الشعاع قرار  دهند. اما این  نهاد تنظیم‌گر در عمل نشان داد در تسهیل‌گری فعالیت پلتفرم‌ها جدی است.
کد خبر: ۱۴۱۶۰۱۶

آمارهای منتشر شده درباره صدور مجوز ساترا نشان از آن دارد که این روند به شکل تعاملی و با همراهی پلتفرم‌ها به خوبی پیش رفته است. زارعی، مدیرکل صدور مجوز در امور رسانه‌های ساترا به‌تازگی در گفت‌وگویی که با شبکه خبر داشته اعلام کرد ساترا رتبه ششم صدور مجوز در  نهادها را کسب کرده که نشان از سرعت بالای ارائه مجوز در این نهاد است. در عین حال، رقمی که او درباره این مجوزها اعلام کرده، عدد بزرگ و قابل توجهی است. 
به گزارش جام‌جم، در شرایطی که به‌زودی بسته محتوایی و حماسی محرم آماده تحویل به پلتفرم‌های تحت مجوز ساترا می‌شود، آمارهای تازه نشان از ارتباط تعاملی میان پلتفرم‌ها و ساترا دارد. آن‌طور که حسین زارعی عنوان کرده، درحال حاضر قریب به ۴۰۰رسانه با مجوز ساترا در حال فعالیت هستند و تنها در بهار سال جاری ساترا به ۳۲رسانه مجوز اعطا کرده است. همچنین سازمان صدا و سیما با هدف تقویت و ارتقای این سکوها به صورت مستمر بسته‌های حمایتی را در اختیار آنها قرار می‌دهد.
     
ارائه بسته‌های حمایتی
رکورد قابل توجهی که زارعی به آن اشاره کرد، باهدف ارتقا و تقویت این رسانه‌ها و این سکو‌ها بوده که به گفته او، سازمان صداوسیما با مجوزی که ازسوی رئیس سازمان به شورای واگذاری داده شد، بسته‌های حمایت را آماده می‌کند و در اختیار این رسانه‌ها قرار می‌دهد. 
زارعی در بخش دیگری از صحبت‌های خود عنوان کرد: ما در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰بسته حمایتی به‌صورت ماهانه و مناسبتی دراختیار سکوها قرار دادیم. در سال ۱۴۰۲ نیز چهار بسته محتوایی را به رسانه‌ها تقدیم کرده‌ایم. محتوای اهدایی ساترا به سکوها ۲۲۲۵ قسمت از محصولات انحصاری صدا و سیما شامل فیلم و سریال، مستند و برنامه‌های ترکیبی بدون لوگو و اصطلاحا کلین هستند.        
وی گفت: سازمان صداوسیما به‌عنوان یکی از دستگاه‌های اجرایی نظام حاکمیتی، ذیل درگاه ملی مجوز قرار گرفته و جزو اولین نهاد‌ها و سازمان‌هایی بود که فروردین ۱۴۰۱ وارد درگاه شد و الان تمام مجوز‌های ما از این طریق انجام می‌شود. ساترا در قامت یک نهاد تسهیلگر‌ و حامی، هویت خود را پیدا کرده و هم‌اکنون نیز بر مبنای همین هدف در حوزه صدور مجوز، تولید، انتشار و ریل‌گذاری کرده است. یکی از نقاط بارز تسهیلگری ساترا این است که سازمان صدا و سیما در راستای صدور مجوز زیر نظر درگاه ملی براساس معیارهای دقت و سرعت، رتبه ششم را بین کل دستگاه‌های اجرایی کشور به دست آورده است.
زارعی افزود: تا الان برای حدود ۴۰۰رسانه مجوز صادر شده است. در همین فصل بهار برای ۳۲ رسانه مجوز صادر شد که در مقایسه با سال قبل حدود صد درصد رشد داشته است و علت آن اشتیاق رسانه‌ها برای قرار گرفتن در حوزه تنظیم‌گیری ساترا افزایش پیدا کرده و پذیرفته‌اند که در حوزه ممیزی و تنظیم‌گری، ساترا بهتر می‌تواند حمایت و کمک کند.
   
 رضایت‌مندی مدیران پلتفرم‌ها
نکته‌ای را که زارعی به آن اشاره کرده، می‌توان در رضایت‌مندی بسیاری از مدیران پلتفرم‌ها مشاهده کرد. به عنوان مثال، مدیر رسانه نمایش خانگی تماشاخونه درباره مفید بودن بسته‌های محتوایی گفته است: این بسته‌ها مهم‌ترین کارکردی که در این روز‌ها دارند، هم‌افزایی بین ساترا، صداوسیما و سکوهاست و این پیام را دارد که تعامل می‌تواند به هم‌افزایی تبدیل شود و کمک کند به بهتر پیش بردن فضایی که این روز‌ها به وجود آمده است و به این سکوها در بیشتر شدن مخاطب شان کمک کند. 
امیرحسین حیدری افزود: تعدد رسانه‌ها و رقابت، استاندارد را بالاتر می‌برد، هرقدر این رسانه‌ها تعدادشان بیشتر باشد و سطح رقابت در بین آنها بیشتر شود، می‌تواند به تولید کننده انگیزه بدهد که استاندارد کاری که صورت می‌گیرد، بالاتر رود و از این طریق بیننده و مخاطب بیشتری جذب شود.به گزارش جام‌جم، بسته محتوایی جدید سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی شامل ۲۰۲ برنامه است. مجموعه‌های تلویزیونی بچه مهندس۴، رهایی، راز ناتمام، پزشک دریار، انیمیشن‌های نام‌ها، کبدی کاران و پاکوچولو، مستندهای چه جوری و کابوس نیمه شب، فصل دوم برنامه گفت‌وگومحور «مامان‌ها»، رئالیتی‌شو «تماس» و فیلم‌های سینمایی «پیش به‌سوی کوه اسرار‌آمیز» و «زمین لرزه» از جمله این برنامه‌هاست که در اختیار رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر دارای مجوز قرار گرفته است. 

موج مجوزهای تازه ساترا برای کارگردانی
نکته جالب در این میان، مسأله مجوزهایی است که بسیاری از کارگردان‌های مطرح برای تولید آثار تازه خود از ساترا گرفتند. آن‌طور که پیش از این نیز بیان شده بود، سریال‌های «زخم کاری‌۲» به تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان و کارگردانی محمدحسین مهدویان، «نیلوفر آبی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مصطفی کیایی، «گناه فرشته» به تهیه‌کنندگی و نویسندگی حامد عنقا، «نیسان آبی۲» به کارگردانی منوچهر هادی، «افعی» به نویسندگی پیمان معادی، «خجالت نکش۲» به کارگردانی رضا مقصودی، «خطبه عشق» به کارگردانی برزو نیک‌نژاد و تهیه‌کنندگی محمد شایسته و «سرویس حوادث» به نویسندگی و کارگردانی فریدون جیرانی از جمله سریال‌هایی است که در سه ماهه اول ۱۴۰۲ از ساترا مجوز تولید گرفته‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها