نگاهی به پیامک‌های پرتکرار ۱۶۲در هفته اخیر

تجربه حال‌خوب با قصه‌های تلویزیونی

خواندن پیامک‌های مردمی که برای سامانه ۱۶۲ ارسال شده حس جالبی دارد. این‌که می‌بینی مخاطبان با رسانه خود در ارتباط مستقیم هستند و نظرات خود، اعم از پیشنهاد و انتقاد را در میان می‌گذارند. در میان پیامک‌هایی که در این چند هفته مرور کردیم نام تعدادی از برنامه‌ها پای ثابت رضایتمندی بوده است و تعدادی دیگر هم پربازخورد بودند چه در قالب انتقاد و چه در قالب تمجید و تشکر. در پایان این هفته هم بخشی از پیامک‌های اخیر را بررسی کردیم و به پرتکرارترین‌ها میان آنها پرداختیم.
خواندن پیامک‌های مردمی که برای سامانه ۱۶۲ ارسال شده حس جالبی دارد. این‌که می‌بینی مخاطبان با رسانه خود در ارتباط مستقیم هستند و نظرات خود، اعم از پیشنهاد و انتقاد را در میان می‌گذارند. در میان پیامک‌هایی که در این چند هفته مرور کردیم نام تعدادی از برنامه‌ها پای ثابت رضایتمندی بوده است و تعدادی دیگر هم پربازخورد بودند چه در قالب انتقاد و چه در قالب تمجید و تشکر. در پایان این هفته هم بخشی از پیامک‌های اخیر را بررسی کردیم و به پرتکرارترین‌ها میان آنها پرداختیم.
کد خبر: ۱۴۱۱۱۱۷
نویسنده ​​​​​​​نوشین مجلسی - گروه رسانه

دنیای نظرات مردمی، رنگ‌آمیزی متنوعی دارد. شاید باورتان نشود که میان‌شان نظراتی هم درباره وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور وجود دارد و صرفا محدود به برنامه‌های تلویزیون نیست. در واقع این پیام‌ها حاوی درددل مخاطبان نسبت به شرایط اقتصادی و گاهی تقاضا از شبکه خبر برای پیگیری این مقوله است. برای مثال پیامک‌هایی درباره گرانی قیمت خودرو و مسکن، از این دست هستند که در میان پیامک‌های بررسی شده این دوره هم به چشم می‌آید.

نمایشی‌های دیدنی
افزون بر این پیامک‌های معمول درباره برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی هم ارسال شده که این بار سهم سریال‌های نمایشی بیشتر بود. برای مثال میرزایی از مشهد بیان کرده: «از شبکه سه بابت فصل دوم‌ «چشم‌بندی» تشکر می‌کنم و موضوع و استفاده از هنرمندان نظیر مرجانه گلچین، حمید لولایی، نعیمه نظام‌دوست، شهرام قائدی، جواد رضویان و... برجذابیت این سریال افزوده است.»
فصل دوم سریال چشم‌بندی به کارگردانی شاهد احمدلو مدتی است روی آنتن شبکه سه سیما رفته است. از دیگر سریال‌هایی که به‌تازگی پخش آن از شبکه سه سیما پایان یافته، «آتش و باد» به کارگردانی مجتبی راعی است که یکی دیگر از مخاطبان در این مورد عنوان کرده: «به همه دست‌اندرکاران مجموعه آتش و باد خسته نباشید، می‌گویم. من این سریال را به دلیل تاریخی بودن و صحنه‌های زنده و جالبش دوست دارم. دست‌تان درد نکند.» جمشیدی از الیگودرز هم گفته: «از تهیه‌کنندگان سریال آتش و باد شبکه سه تشکر می‌کنم. جدا گذری به تاریخ است.»عبدالرسول گلبن، نویسنده آتش و باد هم در گفت‌وگو با «جام‌جم» درباره نگاه تاریخی این سریال تصریح کرده‌است: جمله‌ای هست که می‌گوید: «بیچاره مردمی که از تاریخ گذشته‌شان بی‌خبرند و بیچاره‌تر از آنها مردمی که باخبرند ولی از گذشته عبرت نمی‌گیرند». این حرف که گذشته چراغ راه آینده است، درست است. ما دچار یک انقطاع تاریخی شدیم و شاید بسیاری از اتفاقاتی را که در گذشته بر سر مردم رفته دوباره تکرار کنیم. گذشته مالامال از آرمان‌های مدفون شده‌است. ما یک انقلاب را تجربه کردیم. انقلاب فوران آرمان‌خواهی و نگاه به آینده است. صبح روز ۲۲ بهمن فکر می‌کردیم واقعا قیامت شده؛ یعنی همه چیز نابود شده است و دنیایی ساخته می‌شود که تمام آمال و آرزوهای ما را جواب می‌دهد. این اتفاق در تاریخ ما یک‌بار اتفاق نیفتاده و در انقلاب مشروطه و نهضت ملی شدن نفت هم رخ داده‌است. سخت‌ترین کار رجوع به تاریخ است. تاریخ تعلق‌خاطر آقای راعی است. وقتی او می‌خواهد یک برهه را انتخاب کند، برای مثال مجبور است در مورد تاریخ مشروطیت مطالعه داشته‌باشد تا بتواند از یک استاد رشته تاریخ در گرایش مشروطه بهتر تحلیل کند و از دل این همه خوانش بزرگ و انباشت اطلاعات، داستان خلق شود. یک کار آپارتمانی با یک کار تاریخی اصلا قابل مقایسه نیست. هم یک انتخاب بزرگ، هم یک انتخاب مهم و هم یک کار سخت است و از کسانی بر می‌آید که در ذات‌شان آرمان‌خواهی باشد. به نظرم آقای ‌راعی از این حیث خیلی الهام‌بخش است. یعنی به سمت سخت‌ترین دوره، دشوارترین کار و سخت‌ترین اجرا رفتند و به نظرم تا اندازه قابل‌قبولی سربلندبیرون آمدند.
مجتبی راعی، کارگردان سریال هم به ما درباره تاثیر آتش و باد و ضرورت بازخوانی تاریخ گفت: اگر به یک بچه ۱۵ساله بگویید زندگی عشایر چگونه است، نمی‌تواند چیزی بگوید اما اگر این سریال را دیده‌باشد می‌‎تواند ۱۰ دقیقه درباره زندگی عشایر حرف بزند؛ یعنی این سریال مثل یک تحقیق در مورد زندگی عشایر می‌ماند. ظرافت‌ها و جزئیات زیادی در کار است.
سریال دیگر تلویزیون که از سال گذشته روی آنتن شبکه یک سیما و آی‌‎فیلم بود؛ «گیل‌دخت» به کارگردانی مجید اسماعیلی است که مخاطبی درباره‌اش بیان کرده: «از کارگردان سریال گیل‌دخت تشکر می‌کنم؛ چه انتقامی از ایل قاجار گرفت. دل‌مان خنک شد دست مریزاد.»
رجبی از گیلان هم نظر مثبتی به دو سریال اخیر جعبه جادو داشته و گفته: «سریال‌های گیل‌دخت و آتش و باد خیلی زیبا درباره استعمار انگلیس و ظلم شاهان روشنگری می‌کند. از سازندگانش تشکر می‌کنم. ای‌کاش کارگردانان ما بیشتر به این مقوله بپردازند.»

تلاش برای حال خوب
اگر گزارش‌های گذشته را پیگیری کردید، خبر دارید که یکی از برنامه‌های مورد توجه در پیامک‌های مردمی، «حال خوب» از شبکه سلامت سیماست. سارا خسروانی از بهبهان خوزستان اعلام کرده: «تشکر فراوان دارم از برنامه حال خوب شبکه تلویزیونی سلامت. واقعا دست‌مریزاد به مجری حرفه‌ای دکتر مصطفوی و دیگر عوامل برنامه‌ساز که تا این حد به موضوع مهم و خاصی در مورد افراد معلول پرداخته شد و نکات خوبی را بیان کردند.»
در برخی از این نظرات علاوه ‌بر پیام‌های مثبت، تقاضاهایی هم درباره حال خوب به چشم می‌خورد. عابدی از ایلام گفته: «برنامه حال خوب بسیار مفید است لطفا از دکتر حسنوند بیشتر دعوت کنید». دیگری ضمن اظهار پیگیری دائمی برنامه اعلام کرده: «هرشب مجری تکرار برنامه حال خوب را اعلام کند». نسرین ایران‌نژاد از کرمان هم با بیان تشکر از برنامه حال خوب شبکه سلامت، درخواست افزایش زمان برنامه را دارد.
در بسیاری از پیامک‌ها درباره این برنامه دیدیم که نسبت به پرداخت حال خوب به سلامت روان اظهار رضایت داشتند. کیمیایی از رفسنجان عنوان کرده: «برنامه حال‌خوب در این شرایطی که حال‌ها خوب نیست انتخاب خوبی کرده و به‌خوبی مشکلات روانی جامعه را بررسی و تا حدود زیادی رفع می‌کند.»

مستندهای تماشایی
در میان آثار مستندی که در این مدت راهی آنتن شدند، برخی مخاطبان بیشتری را به خود جلب کردند که از طریق پیامک هم رضایت خود را ابراز داشتند. یکی از این مستندها «از تهران تا دمشق» است که مخاطبی از پخش آن تشکر کرده است. مستندهای مورد توجه بعدی «این یک اعتراض است» و «چارلی چاپلین واقعی» از شبکه مستند است. در بعضی از پیام‌ها هم درخواست پخش مجدد «سوریه پرونده یک بحران» از شبکه مستند اعلام شده است.

پاورقی بیننده دارد
برنامه دیگری که تقریبا هر هفته پیامک‌‎ها نشان می‌دهد با توجه و اقبال بینندگان همراه است، برنامه «پاورقی» از شبکه دو است که یکی از مخاطبان نظرش را درباره آن چنین بیان کرده: «دقیقا حرف دل ما را بیان می‌کند.» بیننده دیگری هم گفته: «برنامه پاورقی شبکه دو فقط یک برنامه معمولی نیست، بلکه رسوا‌کننده ظالمان و دروغگویان است. با جدیت به کار خود ادامه دهید.»

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها