جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: حسین فتحی در نشست با خبرنگاران به مناسبت گرامیداشت روز جهانی کارگر، اظهار کرد: در سال جدید نیز تعهد اشتغال استان ۴۷ هزار و ۱۶۵ شغل به تفکیک حوزههای مختلف اقتصادی است که به دستگاهها ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه راهبرد این اداره کل در زمینه کارگری برای سالجاری، امید آفرینی و ایجاد نشاط در بین جوامع کارگری است، افزود: آموزش مهارت و مهارت افزایی به توانمندسازی کارگران و در نتیجه به اشتغال پایدار و امنیت شغلی منجر می شود.
وی اضافه کرد: کمک به بهبود اقتصاد تولید و کمک به کارگر از اولویت های این اداره کل برای سالجاری خواهد بود که اگر تحقق یابد به افزایش تولید و مهار تورم کمک زیادی می کند.
فتحی به افزایش ۵۷ درصدی حقوق در سال ۱۴۰۱ و همچنین افزایش ۲۷ درصدی در سالجاری اشاره کرد و گفت: افزایش حقوقی که سال گذشته انجام شد برای پرکردن شکاف های سال های قبل از آن اعمال شد و برخلاف تصور عده ای که می گفتند این افزایش موجب ریزش کارگران در واحدهای تولید می شود در حالی که تعداد افرادی که در استان از بیمه بیکاری استفاده می کنند از ۱۲ هزار نفر به هشت هزار نفر کاهش یافته است.
وی به اقدامات انجام شده در زمینه حل اختلاف میان کارفرمایان و کارگران در استان اشاره کرد و افزود: در نتیجه این اقدامات، تعداد دادخواست های کارگری با ۱۰ درصد کاهش نسبت به سال ۱۴۰۰، به ۱۷ هزار و ۲۴۰ مورد رسیده است.
وی اضافه کرد: مدت زمان رسیدگی به شکایات کارگری در مراجع رفع اختلاف نیز، هفت درصد کاهش یافته و ادامه این روند در آذربایجان شرقی می تواند دغدغه های این بخش را کاهش داده و آرامش و امنیت شغلی را پایدار کند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی همچنین از پرداخت ۷۰۶ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاهای استان در سال گذشته خبر داد و گفت: این تسهیلات در قالب ۲۸۱ فقره درخواست به متقاضیان پرداخت شد و یکهزار و ۸۹۳ فرصت شغلی جدید برای روستاییان ایجاد شده که ۲ برابر سال ۱۴۰۰ بود.
فتحی توجه به مشاغل خانگی در ایجاد فرصت شغلی را مهم عنوان کرد و گفت: تسهیلاتی که دولت در این زمینه آذربایجان شرقی سال گذشته پرداخت کرده یکهزار و ۲۹۵ میلیارد ریال است که ۶۰ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ بوده است این تسهیلات به چهار هزار و ۴۶۸ نفر پرداخت شد.
وی، طرح های خوداشتغالی را نیز یکی از طرح های موفق در ایجاد شغل و رفع معضل بیکاری عنوان کرد و گفت: سهم آذربایجان شرقی از این محل ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود که از رقم حدود یک هزار و ۹۲۶ میلیارد تومان در قالب ۱۶ هزار طرح به بانک ها معرفی شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی به پرداخت تسهیلات پنج هزار و ۴۰ میلیارد ریالی به تعاونی ها در سال ۱۴۰۱ نیز اشاره کرد و گفت: صادرات ۱۱۳ میلیون دلاری تعاونی های استان در مدت یاد شده، نشانه نتیجه دادن حمایت های این بخش مهم اقتصادی در کشور و استان است.
فتحی گفت: صادرات تعاونی های استان در مقایسه با سال ۱۴۰۰، حدود ۲۳ درصد بیشتر شده و تعداد تعاونی های فناور، نوآور و دانش بنیان نیز به ۱۱ واحد رسیده است که نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد