به گزارش جام جم آنلاین، آیین نکوداشت شهید سید مرتضی آوینی، زندهیاد نادر طالب زاده و جمعی از هنرمندان و چهرههای درگذشته رسانه ملی با حضور پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، بیژن نوباوه و سید احسان قاضیزاده هاشمی، نمایندگان مجلس در شورای نظارت بر رسانه ملی، حجتالاسلام والمسلمین علی کریمیان، دبیرکل اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی و جمعی از مدیران و برنامهسازان رسانه ملی برگزار شد.
دکتر پیمان جبلی در ابتدای مراسم «مسیر مرتضی»، ضمن تسلیت درگذشت روان شاد صدیقه اعتماد سعید، مدیر شبکه رادیویی سلامت، گفت: فقدان این مدیر دلسوز و باسابقه برای رسانه ملی سخت است و از خاطر نمیبریم که دکتر اعتماد سعید چگونه در دوران فراگیری ویروس کرونا در خط مقدم اطلاعرسانی بود و با همراهی همکاران رادیو سلامت، متعهدانه و دلسوزانه به روشنگری میپرداخت.
رئیس رسانه ملی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین و بیان اینکه وجوه اشتراک زیادی را میتوان میان سیدمرتضی آوینی و زندهیاد نادر طالبزاده برشمرد، گفت: در میان خصائل و ویژگیهای مشترک این دو بزرگوار که باید الگوی راه ما هم قرار بگیرد، اهتمام به جهاد تبیین از همه پر رنگتر است. این دو عزیز عمرشان را برای این موضوع گذاشتند و ما نیز باید در مسیر جهاد تبیین به بزرگوارانی، چون آنان اقتدا کنیم.
جبلی تصریح کرد: شهید آوینی و مرحوم نادر طالب زاده بهعنوان نمونهها و الگوی موفق در جهاد تبیین باید در عرصه رسانه به خوبی معرفی شوند تا از این رهگذر، با واکاوی و تشریح ابعاد شخصیتی و سیره آنان، به بخشی از پرسشها و دغدغههای جوانان علاقهمند به این حوزه نیز پاسخ داده شود.
رئیس رسانه ملی با قرائت بخشهایی از سوره حمد یادآور شد: در فرازهایی از سوره مبارکه حمد میخواهیم که خداوند ما را به راه راست هدایت کرده و راهمان را از گمراهان و ظالمین جدا کند. این آیات مصداق جهاد تبییناند. در جهاد تبیین نیز ما به دنبال این هستیم که در جنگ نرم، گمراهشدگان را به مسیر درست هدایت کنیم.
وی با توضیح اینکه بهباور آوینی و طالبزاده، حتی کسانی که از مسیر گم شدند، الزاماً مغضوب علیهم نیستند، بیان کرد: اصل جهاد تبیین در مسیر مرتضی آوینی و نادر طالبزاده حول این محور متمرکز است که گمراهشدگان به مسیر مستقیم هدایت شوند.
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه این دو بزرگوار نمونه بارز رویشهای اندیشه و آرمانهای امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامیبودند، تشریح کرد: نمود روشنی از معجزه حضرت امام (ره) را میتوان در سیره و رفتار این دو مجاهد عرصه رسانه دید و تأسی بدانها سبب میشود که راه را گم نکنیم. جبلی با تأکید بر رهنمود مقام معظم رهبری به دستاندرکاران رسانه ملی عنوان کرد: ایشان وظیفه رسانه ملی را هدایت فرهنگی دانسته است که اگر در مسیر اهدنا الصراط المستقیم قرار بگیریم این وظیفه را عملی کردهایم. این مسیری است که شهید آوینی و طالبزاده در آن درخشیدند و الگوی ما شدند.
رئیس رسانه ملی در پایان بار دیگر از طالبزاده یاد کرد: نادر طالبزاده از عزم رسانه ملی برای پیمودن مسیر تحول خوشحال بود و مشتاقانه دوست داشت در این مسیر همراه ما باشد و با توصیههایی که میکرد، مطمئن بود که اهداف آن محقق خواهد شد. روحش شاد و امیدوارم خداوند به ما توفیق طی این طریق را عنایت کند.
هنر شناس و سالک بصیر مجید شاه حسینی پژوهشگر و مدرس در حوزه سینما نیز با برشمردن ده صفت از اشتراکات میان شهید سید مرتضی آوینی و نادر طالبزاده گفت.
وی با اشاره به اشتراکات این دو هنرمند بیان داشت: اولین ویژگی این دو نفر بسیجی بودن انهاست که هیچگاه درجه و رتبه نظامی نداشتند، اما هر دو مانند یک بسیجی رفتار میکردند.
وی دومین ویژگی را روشنفکر دینی و مجاهد بصیر و انقلابی دانست و بیان کرد: در کنار این ویژگی این دو بزرگوار به شدت هنرشناس بودند و معانی تئوریک هنر را دقیق میشناختند.
شاه حسینی غرب شناسی و غرب ستیزی را ویژگی چهارم این دو هنرمند دانست و تأکید کرد: هر دو با شناختی که از غرب داشتند از آن گذر کردند و هر دو دشمن شناس با بصیرتی بودند که وقتی پای دشمن رسانهای انقلاب به میان میامد بی مهابا با آن مقابله میکردند.
این پژوهشگر رسانه ویژگی دیگر این دو هنرمند انقلابی را در تربیت شاگردانی هوشیار و انقلابی بررسی کرد و گفت: هر دو بزرگوار به معنای کامل انسان رسانه بودند و شخصیتشان به دلیل جامعیت کلام نماینده انسان رسانه بود.
وی ولایتمداری را رمز محبوبیت این دو هنرمند متعهد ذکر کرد و گفت: هیچگاه از بیان این ولایتمداری پشیمان نشدند و هر دو در قبال شاگردان یا همراهانی که از انها جا مانده بودند به مهربانی رفتار کردند و زبان به طعنه نگشودند.
در پایان شاه حسینی سالک پویای تاریخ انقلاب را دهمین ویژگی این دو هنرمند دانست و افزود: هر دو خود را سالکی میدیدند که از صدر اسلام تا انقلاب اسلامی موکب به موکب راه را طی کردهبودند و مسیر را شناخته بودند و در این راه الگویی برای بازماندگان شدند.
طالب زاده مصداق بارز هنرمند متعهد
حجت الاسلام علی سرلک کارشناس مذهبی رسانه با اشاره به ویژگیهای هنرمند متعهد بیان داشت: نادر طالبزاده مصداق بارز هنرمند متعهد در دنیای پیچیده رسانه بود.
وی با بازتعریف هنر از کلام امام (ره) گفت: از نگاه امام خمینی (ره) هنرمند بیهدف و بی مقصد هنرمند نیست و هنرمند کسی است که جان خود را در مسیر خداوند متعال قرار میدهد.
حجت الاسلام سرلک شهید حججی را نمونه بارز هنرمند دانست و اظهار داشت: آرامشی که شهید حججی در زمان اسارت در دست داعشیها از خود به نمایش گذاشت تداعیگر تابلوی زیبای جمال خداوند بود و چهره هنر در متن مبارزه با دشمن را ترسیم کرد.
این کارشناس مذهبی سخنانش را با خواندن شعر «بخوان به نام گل سرخ، در صحاری شب» از محمدرضا شفیعی کدکنی به پایان رساند.
سرداران پیشتاز در نوگرایی اسلامی
بیژن نوباوه نیز با اشاره به ویژگیهای این دو هنرمند رسانه بیان داشت: هر دو هنرمند با شناختی که از غرب داشتند توانستند از ان جدا شوند و در تولید هنر هیچگاه به غرب وابسته نشدند.
وی افزود: طالبزاده مصداق شخصیت بارز فرهنگی و جزو سرداران پیشتار در نوگرایی اسلامیبود که راحتی زیست در آمریکا را رها کرد و با بهره گیری از تخصص خود به عنوان رزمنده با هنر متعهدانه در عرصه هنر فعال مجاهدانه درخشید.
این نماینده مجلس ادامه داد: مرحوم طالبزاده یکی از شخصیتهای برجسته عرصه هنر و رسانه است و ایشان و هنرمندان متعهد، هنر و هنرمند متعهد را معنا بخشید.
نوباوه نگاه افشاگرانه طالبزاده در مقابل غرب را از دیگر ویژگیهای او دانست و گفت: او صاحب مکتبی بود که بی محابا در مقابل غرب ایستاد و کسانی که اندیشه او را بر نمیتابیدند با او مقابله میکردند.
وی طالب زاده را متفکر انقلابی و بالغ توصیف کرد و اظهار داشت: او به همه نشان داد که در غرب خبری نیست و اگر جریان فکری این دو هنرمند ادامه داشت امروز شاهد نسلی از آنها میبودیم و همانند آنها را در رسانهها مشاهده میکردیم.
این نماینده مجلس با ارزوی ادامه داشتن مکتب شهید اوینی و نادر طالبزاده گفت: امیدوارم این نگاه در صداوسیما ادامه پیدا کند و در فیلمسازی و آثار هنری شاهد رد پای این دو بزرگوار باشیم.
نوباوه در پایان با قدردانی از جواد رمضان نژاد رئیس بسیج صداوسیما گفت: با شناختی که از روحیه اقای رمضان نزاد دارم امیدوارم که شاهد تولیدات خوبی با نگاه و اندیشه این دو هنرمند بزرگوار در صداوسیما باشیم.
پشتیبان نگاه تحولی در رسانه ملی هستیم
حاج حسین یکتا راوی دفاع مقدس نیز از نقشی که شهدا در عرصه فرهنگ به عهده گرفته اند و همچنین رمز گشایی از نقش شهدا در فضای تحولی در رسانه ملی سخن گفت.
وی با اشاره به نگاه تحولی در سازمان صداوسیما افزود: آقای جبلی با نگاه حول حالنا قصد تحول در صداوسیما دارد و با نفس شهید آوینی و مرحوم طالب زاده کارش را شروع کرده است.
یکتا با بیان اینکه وقتی نگاهت خدایی باشد از جایی که فکر نمیکنی مدد و یاری میرسد بیان کرد: رسانه ملی با دو اتفاق به این تحول نزدیک شد. سرود سلام فرمانده و تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی تجلیاش با صداوسیما بود و این دو اتفاق پای بچههای ارزشی را به صداوسیما باز کرد.
راوی دفاع مقدس با تأکید براینکه صداوسیما بینندگان فراوانی دارد اظهار داشت: نباید بشنویم که مخاطب رسانه ملی کم شده است. ما در مرحله تحول هستیم و باید با ورود نیروهای ارزشی خودمان را بیازماییم.
وی افزود: به لطف خدا بچه ارزشیهایی که یک روز با شبکه افق کارشان را شروع کردند امروز سرکار هستند و خودشان را اثبات کردند. آنها نیروهای حوالهای سردار سلیمانی به صداوسیما هستند و در نگاه تحولی به کمک رئیس رسانه ملی خواهند آمد.
یکتا در پایان گفت: ما باید در فضای تحولی همراه سازمان باشیم و باید همراه مقام معظم رهبری ندای انا بقیه الله را از صداوسیما بشنویم.
گفتنی است این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره ده چهره هنری و فرهنگی در رسانه ملی که در سال گذشته خانواده رسانه ملی را ترک کرده بودند همراه بود.
زنده یادان محمد علی کریمخانی مداح و خواننده ایینی و مذهبی، مسعود دیانی مجری، برنامهساز و دینپژوه، حبیبالله صادقی نقاش و هنرمند انقلاب، مریم کاظمزاده اولین خبرنگار و عکاس زن جنگ ایران و عراق، اسفندیار قره باغی خواننده و آهنگساز ایرانی و شهرام عبدلی بازیگر از جمله هنرمندانی بودند که یاد و خاطرهشان در کنار شهید سید مرتضی آوینی و نادر طالب زاده گرامی داشته شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت