به گزارش جام جم آنلاین، باکتریها، کپکها، حشرات، انگلها، گرما، رطوبت، نور، اکسیژن، مجاورت غذا با بقایای سموم دفع آفات نباتی و…، از عوامل مؤثر در ایجاد مسمومیت غذایی هستند.
مسمومیت با مواد غذایی میتواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فراوردههای غذایی، آماده سازی و نگهداری آنها ایجاد شود.
نشانههای مسمومیت غذایی عبارتند از: اسهال، دل درد، استفراغ، حالت تهوع، سردرد، تب و ضعف و خستگی عضلانی.
سالمندان، کودکان، بانوان در دوران حاملگی و شیردهی، افرادی که بیماریهای ضعیف بودن سیستم ایمنی یا بیماریهای سوخت و ساز مثل دیابت دارند در خطر بیشتری برای مسمومیت غذایی هستند.
رعایت بهداشت فردی
مصرف آب آشامیدنی سالم
شستن دستها با آب و صابون قبل از آماده کردن یا خوردن غذایی
مصرف غذاها و سبزیجات پخته
عدم مصرف سالاد و سبزیجاتی که از شستشو و ضدعفونی آنها اطمینان نیست.
مصرف تمامی میوهها صورت پوست کنده
عدم نگهداری غذای پخته بیش از ۲ ساعت بیرون از یخچال (۱ ساعت در صورت گرمی هوا)
عدم مصرف غذاهای با احتمال فساد سریع (تخم مرغ، محصولات لبنی غیر پاستوریزه، غذاهای حاوی سسهای مایونز و سس کچاپ)، سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت و لوبیا، کشک خام و عسل غیر کارخانهای
استفاده از غذاهایی مانند کباب یا جوجه کباب که از ترکیب مواد غذایی کمتری تهیه میشوند، در غذاخوریهای بین راهی
عدم خرید تنقلات و محصولات غذایی از فروشندگان دوره گرد
در سفر از محصولات لبنی و خوراکیهایی که دارای بسته بندی دارای نشان سلامت و مجوز بهداشتی هستند استفاده نمائید و از خرید و مصرف فرآوردههای خوراکی فلهای جدا اجتناب نمائید.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد